ain't nothing like I love you now

jag är hos johan, har det utmärkt. igår åkte vi skidor, och jag frös så mycket om tårna att det gjorde ont och tårarna nästan började spruta. suck. fick en massageolja+massage i julklapp, det är ett ljus så tänder man det och det som smälter ("stearinet") är massageolja! mysigt. igår träffade vi pojkarna och det ska vi göra idag igen - bowling står på schemat.

ses på nyårsafton suckers!

you're the honey and the moon that lights up my life

åh vad jag är glad. har börjat och avslutat samhällsarbetet, ätit riktigt god middag (löjromstoast, räktoast, havskräftor och pilgrimsmusslespett) och fått VÄRLDENS finaste svarta klänning från veromoda. jag älskar den!!! förutom den klänningen fick jag en annan svart klänning med nitar typ från jc (med ellen), en jättefin berlock i form av en ängel som var gjord av pärlor osv, en rosa morgonrock från ikea, en filmbox med franska filmer, en plats i solen av liza marklund och en lila björn borg-väska. har haft en jättemysig kväll med familjen, rimmat och skrattat om vart annat. alla är så lugna och harmoniska nu när allt är ordnat inför jul och man inte behöver fixa något och bara slappna av.

jag var barnvakt innan idag också. elise, 2 år, kan inte räkna så bra, "1, 2, 3, 5, 8, 10, 11, 18" var de siffrorna hon kunde. det är kul med små barn, men väääldigt krävande. mina barn ska ha mer än två år emellan sig, det är en sak som är säker. så råa de kan bli mot varandra, enbart för att få ens uppmärksamhet. ikväll är vi hundvakt, han var hyper innan men nu har han somnat som en gris i soffan och ligger och snarkar. ändå gulligt. han har börjat höra väldigt dåligt så de enda gångerna han hör en är när man visslar eller nyser. stackarn.

imorgon åker vi till hittarp och sen halmstad, sen på juldagen åker jag till johan och vi kommer ha fullt upp med att mysa, släktkalasa och åka pulka, så förmodligen blir det inte så mycket bloggande. lagom till nyår kommer vi ner hitåt igen. nu ska jag fira jullovet med en skål chips! GOD JUL :)

as I walk away before you

sitter och lyssnar på Sophie Zelmani – Oh Dear, underbar låt. drömde mardrömmar inatt igen, vet inte vad det är. inte samma dröm dock. packat in massa julklappar, lämnat en julklapp, jobbat (sista dagen, woho!) och träffat jenny. mysigt.

imorgon är det lillejul, och då ska jag barnvakta de små barnen, skriva samhällsarbetet (det blev inte av idag..) och sen på kvällen ska vi fira jul med familjen här hemma. ska bli mysigt. hundvakter ska vi också vara! johans kommentar till det var: "va? ni?.."

try to say something that matters

imorse vaknade jag av att jag grät. kanske lite av väckarklockan också. drömde iallafall mardrömmar, jag hatar det.

idag fick jag sluta tidigt och följde med pappa till stan och handlade julklappar. ångrar mig varje gång jag ger mig in till stan med pappa, han hatar det och blir som en fyraåring och gnäller mest och stånkar och stönar. lite underhållande men mest irriterande.

ikväll vann jag en tvål och en blinkande jesus på julklappsspelet. när jag hade som flest hade jag sju paket, slutade med två. jag känner mig misslyckad. jag hatar att bli blöt men jag trotsade mitt missnöje och gick ut och lekte i snön med de andra. började med att brottas med sally i snön, sen kunde man lika bra köra på - då var jag ju redan blöt. en hel del pulka och ett kort litet snöbollskrig som slutade med att alla utom anny blev mulade. taktiken var alltså att inte mula någon annan. fiffigt.. det var väldigt mysigt faktiskt. när jag väl kom över min ovilja. man behövde inte tänka på alla måsten, utan fick vara barn ifred. när vi blev frusna gick vi in och åt många pepparkakor och lussekatter, drack glögg och hade det allmänt bra. jag tycker verkligen om er.

imorgon ska jag göra samhällsarbetet. jag SKA. och så ska jag slå in de sista julklapparna, jobba sista passet och bada jacuzzi med maria och johanna. det blir finfinfint.

perfectly lonely

har julpysslat idag, kokat ny knäck då min gamla blev väääldigt kladdig (denna blev bättre) och packat in massa paket, nu sitter jag och rimmar och lyssnar på john mayers nya album. änsålänge har jag bara gjort ett litet rim, till johans ena paket, men det blev klurigt och bra :) har kommit på en början på ett fyndigt rim till pappa. jag är ingen hejare på att rimma egentligen. mitt favoritrim genom tiderna är min kusins kusin lisas rim för två år sen (då var hon ca 7): "homer komer upp på din vägg, helt utan skägg". givetvis var det en affisch med homer på. fattar väl vem som helst! :)

spelade julklappsspelet idag med tjejgäng nummer 1, imorgon blir det med de andra, ska bli myspys! deras paket blev mycket finare, kände mig ambitiös ikväll. kanske det till och med blir små rim. det tvivlar jag dock på. vi ska leka i snön också, åka pulka och bygga snögubbar. jag älskar att det är snö nu när det inte snöar längre, det blir så ljust på kvällarna. och stilla på något sätt. som en ljuddämpare som ligger över hela världen och bara låter en vara ifred.

en kväll som jag minns är när jag, malin, agnes och una skulle gå till bussen från jenny en gång för längesen. det hade snöat hela kvällen och gjorde det fortfarande, och vi gick genom byn. det var bara vi ute och snön trillade alldeles stilla ner från himlen, inget annat hördes förutom våra fotsteg i snön. det var verkligen "a moment".

på posten har man mycket tid att tänka. idag har jag tänkt på julafton. mest på hur många av mina vänner som kommer få fira en helt annorlunda jul i år än vad de är vana vid. en tom jul. detta har verkligen varit brustna hjärtans höst. jag tänker på er.

det här är brustna hjärtans höst

nu har jag jobbat fyra av sju dagar. tre långa dagar kvar på posten, men det är värt det den 25 januari när lönen trillar in. idag fick jag räkna kort istället för att sortera, har nog räknat uppemot 5000 julkort idag. skönt att få sitta ner iallafall, det tycker höfterna och hälarna om. ryggen har inte heller klagat änsålänge. dock har jag dragit på mig världens huvudvärk idag, tror jag börjar få min årliga julaftonsförkylning. har varit sjuk de tre senaste jularna. party!

det snöar och snöar och snöar. ifall någon hade missat det alltså. ligger nog nästan fyra decimeter nu, såhär mycket snö har vi inte haft i skåne sen jag var liten. inte någon vit jul heller. hoppas verkligen det håller i sig, hade varit supermysigt. det ser faktiskt ut som att det kan göra det! minusgrader fram till torsdag. hos johan har de lite väl kallt enligt min mening, typ 25 minus dygnet runt. tror jag får göra som amelie och klä på mig hela garderoben när jag ska ut. det ska bli mysigt, det blir alltid varmt och skönt när man är två.

i fredags hade jag min sista julavslutning i livet. helt galet. vi hade jättemysigt, vi började i aulan där nv-kören sjöng och spelade på glas, flaskor och sågar, sen gick vi till d22 och fikade, gav nils och ulla paket och lekte lekar. vi avslutade med att ta varandra i händerna och dansa ut på skolgården, några varv runt granen i snön, upp igen och sen bröt ett stort kramkalas ut. jag tycker aldrig om min klass lika mycket som på skolavslutningarna, det är alltid lika varm och härlig stämning. jag kommer verkligen sakna er allihop.

när jag kom hem från jobbet idag hade mamma bakat lussebullar utan russin med kardemumma, fy bubblan vad gott! undrar vad som flugit i henne, min mamma bakar INTE. ingen bullmamma här inte. enligt ellen hade hon varit ett åskoväder under hela baket, får mig iallafall lite lugnare - det är mer likt henne.

imorgon ska jag spela julklappsspel med jenny agnes una och amelie och sen jobba eftermiddag, på måndag ska jag jobba förmiddag och sen spela julklappsspel med amanda anny sally och inessa, på tisdag blir det jobb och kanske barnvakteri, på onsdag hemma-jul med familjen och på torsdag är det julafton. lovely. i år har julstämningen verkligen infunnit sig till max. tror det är snön som hjälper till, om det hade regnat och varit grått ute istället hade jag nog inte märkt av att julen närmade sig.

and what's the use in being a millionaire if I can't have you?

har inte så mycket att säga idag, det har snöat mycket och nu är det plus. story of skåne's life, vi älskar slask och fukt. är riktigt pmsig, har dåligt samvete för att jag pajar johans ekonomi och vill inte börja jobba imorgon. vill inte vill inte vill inte. men det är pengar. och DET behövs. snart börjar det eka i sparkontot. jag ska sätta över hela lönen dit. jag ska. mensvärk. kalla tår. ska sluta skriva innan jag får er på dåligt humör.

jag älskar dig johan.

to treasure every dawn

jag har blivit en dålig bloggare på sista tiden. ingen uppdatering sen förra söndagen vid ungefär denna tiden. kanske ska berätta om hur det gick med veckans alla planer.

matteprovet kändes faktiskt väldigt bra, jag gjorde alla uppgifter och det kändes inte helt fel iallafall. dock är det alltid likadant med fysik och matteprov - det kan ha gått precis hur som helst. birgers firande blev inte av pga omständigheter vi inte kunde råda över. jag lyckades inte titta på alla avsnitt av julkalendern, bara de första tre eller fyra, men tror att jag och johan ska ha ett maraton på jullovet, en hel dag när vi vilar upp oss i sängen med en chipspåse (dill såklart) och ser alla avsnitt av julkalendern (han vet det inte än). fick tillbaks fysikprovet, biotekniksprovet och religionsarbetet, alla tre hade gått bra vilket känns väldigt skönt.

i fredags åkte jag och johan, mot jönköping. vi har ätit, tittat på idol, tittat på film, bowlat, promenerat i superfint väder (längesen solen var framme, man blir verkligen upplyft av det!), tittat på bebis-saker och myst. en mycket trevlig helg! nu sitter jag i vårt nyrenoverade vardagsrum och lyssnar på musik. har gjort en riktigt chill spellista på spotify, mys. pappa och grannen målade väggarna och la in golv förra veckan, flyttade runt lite med soffan och fåtöljerna och i helgen medan jag varit borta tog mamma och ellen in julgran och klädde. vi har som tradition att ta in granen redan till lucia eftersom vi aldrig är hemma över julafton, sen kastar vi ut den rätt kvickt efter nyår. känns rätt lagom.

på tåget på vägen hem idag satt en ca treåring och pratade med sin mamma på tåget.
mamma: ta på dig jackan och väskan nu?
treåring: men den är så tung..
m: är den tung? varför det?
t: det är så mycket saker i den..
m: men du orkade bära den innan ju?
t: men nu är jag trött..
m: men du är väl en stor tjej?
t: JA! jag kan själv.
m: tror du det snöar nu när vi kommer hem?
t: nä det är ju mörkt.
m: kan det inte snöa då?
t: nä!

imorgon ska jag springa, gå i skolan, barnvakta de små barnen, sen ska jag och ellen åka till skanör och leverera salami och äta kvällsmat! mysigt. på onsdag börjar jobbet..

fuck you, fuck you very very much

jag är hungrig, det börjar lukta mat här. trött är jag också, efter en lång och rolig kväll igår och en jobbig träning idag. årsfesten var verkligen lyckad igår, härligt.

skoltrött till tusen. orkar inte plugga matte, skjuter på det hela tiden. får väl panikplugga imorgon, provet är på tisdag. har iallafall lovat mig själv att jag ska repetera inre och yttre derivata. måste göras. idag har jag tittat på grey's och nu ska jag se alla avsnitt av julkalendern jag missat (dvs. alla utom det första). den var väl ingen höjdare men det är ändå mysigt med julkalender. mamma ville nog att jag skulle duka först dock, och städa på bordet och tända ljus. andra advent idag, tiden bara springer iväg.

på tisdag efter provet ska vi fira birger med en överraskning! några månader för sent.. nästa helg ska jag och johan hälsa på petter och kattis i jönköping, johans bror med fru. ska bli jättekul. veckan efter det börjar jag jobba på posten, party party. jag får bra betalt iallafall. det värsta är att vi ska stå. hela dagarna.

förresten har mitt konto börjat bli ett stort hål igen. inte bra! förvänta er inga julklappar om jag inte sagt att ni ska få..

gonna be okay

fråga stjärnorna av cajsastina åkerström är verkligen en riktigt mysig låt. helt klart värd 4 minuter och 15 sekunder av er dyrbara tid!

har varit en väldigt hektisk vecka med mycket mixade känslor. begravningen var 100 gånger värre än jag någonsin kunnat föreställa mig, och hårvisningarna 100 gånger roligare. mycket väntan bara. rebecca och de andra frisörerna är verkligen sjukt duktiga, helt sjuka frisyrer. när man är där uppe i salongen känns de så himla vuxna, full koll på allt och klipper och stylar och håller på. får påminna sig ibland om att de faktiskt bara är i vår ålder. tack för roliga dagar iallafall, och tack rebecca för jag fick vara med! (bilder finns på facebook, orkar inte ladda upp här med min tröga dator). biotekniksprovet gick helt okej i torsdags och det är grymt skönt att det är över, bara mattenationella kvar innan jul! I love, sen blir det njuta på heltid.

nu sitter jag i soffan med min randiga tröja jag nästan glömt (den marinblåa med vita ränder, trekvartsärmad typ, min favvis!) och mjukisbyxor, brasan sprakar och jag har ont i kinden. har fått världens fetaste förkylningsblåsa, den är röd och svullen och jag har ont i hela högra sidan av käken och kinden. till och med under hakan typ. hoppas verkligen det går över, jag blir så trött på det, man blir alldeles handikappad.
ikväll blir det film, chips och godis med amelie och agnes. det ska verkligen bli mysigt och skönt med en lugn kväll. imorgon ska jag och mamma handla julklappar, sen är det årsfest för hela slanten. ska bli riktigt riktigt roligt!

fråga stjärnorna om när

okej i korthet då:
  • 100 skoldagar kvar till studenten (!!!!)
  • vunnit två biobiljetter
  • bestämt mig för att göra biotekniksprovet på torsdag
  • prov-gått till visningen
  • bestämt kläder till begravningen
återstår att plugga matte vilket jag inte kommer göra heller, men bioteknik däremot - dags att sätta fart! ska ta med böckerna imorgon så jag kan plugga när jag väntar hos rebecca och så. tack och hej!

RSS 2.0