it's not a bird, not a plane

idag städade jag färdigt på mitt rum, enda undantaget är dammsugningen vilken jag lämnar tills vidare, förmodligen blir det imorgon eftermiddag. hittade massa kul saker, bland annat en cd med ett arbete vi gjorde i sexan och bilder från vår lägerskola och dag i köpenhamn med klassen då, haha 6c, det var tider det.

då vi hade d-dag sov jag länge, närmare bestämt 11 timmar, läste en del i män som hatar kvinnor (jag har inte alls kommit in i den som alla säger att man gör än, men det kommer väl) och vid halv ett åkte jag och pappa in till lund för att handla födelsedagspresenter till mamma och sen gå på utvecklingssamtal. en spikmatta och en vattenkanna blev det till mamma och det gick bra på utvecklingssamtalet förutom att han hade dubbelbokat mig och jonas så vi fick vänta, suck. efter utvecklingssamtalet åkte pappa hem och jag kidnappade jonas och ivo för ett besök på glasskulturen innan inessa kom och vi åkte till sally (där amanda var) och bakade till matten. gott gott gott säger jag bara. vi kommer bli tjocka av den här nya trenden att baka varje vecka.

för övrigt en helt underbar dag med helt underbart väder! över tio grader och sol tackar väl ingen nej till?

you are mine to keep

jag har glömt skriva. skrev jag om slumdog millionaire? den var bra, sjukt obehaglig men väldigt bra. lördagkvällen efter det var rätt tung faktiskt men det gick över, johan är bäst i världen. söndag, fortsätta städningen av mitt rum (VÄLBEHÖVLIG, och inte färdig), match och tjejmiddag/födelsedagsfirande med malin agnes una och jenny för malin una och jenny, mycket trevligt =)

idag har varit en helt okej dag. lite trött och så, men ändå okej. blev nääästan klar på matten, tillräckligt klar för att skippa det jag har kvar iallafall. på kören var es1orna jobbiga och på svenskan kom vi igång med arbetet, mycket bra! efter skolan fick jag inget nytt busskort för hon var suuuuuperupptagen, sen fikade jag med inessa som berättade trevliga nyheter, I like! sen kom amanda och sen åkte vi hem var och en till sig. nu är det snart träning och imorgon ska jag sova länge (det är d-dag), städa, köpa presenter till mamma som fyller år imorgon, gå på utvecklingssamtal och baka kakor med amanda och sally och eventuellt inessa. mysipys!


don't you know love can kill anyone

simba, min vän jack russeln, är och hälsar på, ett av få djur som faktiskt tycker om mig, så han sitter och myser vid mina fötter :) var och såg slumdog millionaire innan med mamma och ellen, fruktansvärd men riktigt bra, helt klart sevärd.

innan idag spelade vi match mot veberöds p14, vann med 5-1. första minutrarna var katastrof men vi lyfte oss efter hand och spelade stundtals riktigt bra. det var kul att spela idag, ser fram emot matchen imorgon.

har haft huvudvärk nästan konstant de senaste veckorna, jag undrar vad det beror på. mamma tror det är en biverkning av p-pillerna, men de har jag ju nästan haft ett helt år så det borde ju inte komma nu isåfall. järnbrist var hennes nästa alternativ. vad vet jag.

förresten dissikerade vi ju fårhjärta igår, finns smaskiga bilder på inessas bilddagbok (inessa), det luktade säääääräckligt, men var faktiskt väldigt intressant. jag börjar bli en riktig naturare, suck.

saknade amanda under "earth hour" eller vad de nu kallar det. hade varit trevligt med lite sällskap, men hon behövde nog kureras. fast mamma och ellen duger väl de också. och så ringde malin från dylan, så gullig hon är :) och så saknar jag att hålla på med hästar. fast det är underbart att det känns så bra med fotbollen =) som en ny människa.

och vi höll oss kvar till gryningen, jag har aldrig skrattat så länge

engelskaredovisningen blev kanske inte någon superhöjdare, men det är iallafall över nu och allt är inlämnat i tid, skönt. plankade och transponerade delar av en låt på gehöret, staffan tyckte jag var duktig och jag var glad :) vi slog oss i huvudet med gummikorkar på fysiken och tittade på film och tittade på när ulla löste uppgifter på kemin. på massagen somnade jag som vanligt, börjar bli en trevlig vana, nästa vecka har vi ingen teori utan sovmorgon och på torsdagen ska vi ha hel nack- & ryggmassage, underbart. efter skolan åkte jag och sally till amanda som hade förberett våfflor, sjukt gott och massa prat som vanligt, det behövs alltid.

ikväll var jag nere och tittade lite på träningen i snöovädret, jag blev så himla glad, alla är så gulliga och verkar så glada att man kommer, det känns så skönt. nu sitter jag och lyssnar på håkan och har huvudvärk, tror det får bli en tidig kväll ikväll, måste ju ladda för att dissikera fårhjärta imorgonbitti och testa mitt gymprogram på idrotten. kommer bli en härlig dag, känner det på mig =)

time, time, time, see what's become of me

jag hade skrivit en jättelång text om min dag och så råkade jag radera den nyss. jag tänker inte skriva om den.

dagens plus:
- mental träning (läs avslappning) på massagen
- föreläsning om organdonation på biologin
- gratisvåfflor på mårtenstorget
- engelskaarbetet är klart, både novelanalysis, memo och pp till redovisningen, som är imorgon och kommer gå bra
- vi fick twilight nummer ett och två i brevlådan idag och jag har börjat läsa män som hatar kvinnor
- lördag kväll kommer bli perfa efter en dag av storstädning
- presenterna till firandet av malin una och jenny på söndag är i princip fixade
- tjejkvällen nästa fredag kommer bli sjukt mysig
- peace and love verkar vara uppdelat i temadagar och musikdagar i år igen = hinner jobba tre dagar extra
- det är snart påsklov!!!

en bra dag helt enkelt.


crazy

en rätt seg dag, stora plus var dock inessas trevliga nyheter, att powerpointen blev klar och att det gick fantastiskt bra på ensemblen! blev mycket imponerad av hela gruppens insatser, kan nog bli riktigt bra tillslut. är lite tveksam till nästa låt (crazy - patsy cline) men vi får se, om jag är tillräckligt ambitiös med mitt pianoövande (mhm, det var ett tag sen) går det nog bra.

träningen igårkväll var riktigt rolig, vi få som tagit oss dit var pigga trots helgens träningsläger fick upp ett riktigt bra tempo i slutet av spelövningen. angående träningslägret tror jag inte att någon kan summera en match, en träning eller i detta fall, ett läger bättre än hille, så ni får läsa om helgen på hennes blogg istället :)
http://helenaogren.blogg.se


nu ska jag skriva engelskanovellen.

kathy I'm lost, I said, though I knew she was sleeping. I'm empty and aching and I don't know why

en skön dag, fick sluta efter matte och ehl då cecilia var sjuk idag, riktigt härligt! hemma vid ett, plockade ur diskmaskinen, packade upp efter träningslägret, plockade undan min rena tvätt och tog bort kläderna från golvet på mitt rum, ringde sj och la mig och sov en halvtimme. har fått 50 sidor lästa, och förmodligen också hittat mina tre citat så jag kan börja skriva även om inte boken hinner läsas ut, vilket känns väldigt skönt, även om jag givetvis måste ha som mål att hinna läsa ut boken. om en halvtimme bär det av till träning, inte särskilt pepp men det är bra för mig.

men den rymmer en dans

träningslägret är slut, det har varit en riktigt kul helg och jag känner mig officiellt som en hardebergare nu. jag och johan har hoppat av berlin i påsk, mest pga ekonomiska skäl, men det känns väldigt skönt. mycket lugnare så, och så får vi huset för oss själva en hel helg.

en längre redogörelse för träningslägret kommer nog imorgon eller så, beror lite på för den där engelskaboken väntar på att bli utläst. det går dock på rätt håll, är kommen ända till sidan 213 nu, bra jobbat! bara 350 kvar, men det fixar vi imorgon eller så. hoppas jag. nu måste jag gå och lägga mig innan jag somnar här.


du får om du vill, det blir trångt för min soffa är smal

en vanlig dag idag, med ovanligt fint väder, så vi firade och åt glass. mina tjejer är nog världens bästa, åh, jag blir så glad bara av att tänka på det. dagens bästa var birger på fysiken, hahaha jag älskar hans miniräknare, den dog hela tiden och ställde om sig till radianer istället för grader vilket birger inte fattade, så lånade han inessas miniräknare som också var inställd på radianer, vilket han inte heller visste, och så blev det bara fel och så sa han med världens mest uppgivna uttryck: TILDA JAG FATTAR INTE! :(
jag skrattade så jag grät.

förkylningen bet i ordentligt under natten så fick titta på träningen istället för att vara med, förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och kan vara med lite iallafall. just snyggt att jag blir sjuk lagom till träningslägret. på tal om det är det ju härligt att slippa sova ensam, 38 tjejer i en klubbstuga och eventuellt samma luftmadrass som lottie, bangar inte =)

om du bara vill

lägg din arm omkring min hals så du är nära
det finns inget mer ikväll du måste bära
släpp ut ditt hår, en silvertår
lägg ditt huvud på min kudde

om du bara vill, så säg till
jag kan vara din vän när natten faller


jag tror du bär på en stor hemlighet, jag tror du bär på en våt dröm om liv

OM jag har varit tjurig idag. trött, förkyld och missnöjd med arbetsmarknadsdagen. hon som pratade om nv-yrken berättade bara om sitt liv och hur hon blivit kemist, och hur lite man skulle satsa på att bli forskare för då fick man ändå inte jobb. jaha? jag ville veta vad man kunde göra för olika saker om man utbildade sig inom kemi eller biologi eller fysik eller så. civilingenjören var rolig som fan, fast yrket verkar inte vara någon höjdare. fast han pratade iofs bara om data-delen. efter att ha gått på ytterligare två föreläsningar, anställningsintervju/cv och entreprenör, planerade vi vår engelskaredovisning. den kommer bli bra, jag känner det på mig.

när jag kom hem upptäckte jag att fysikblocket var slut, attans, så jag övningskörde till dalby istället så ellen kunde hämta saker på skolan. det gick riktigt bra idag, skönt! när jag kom hem bet jag i det sura äpplet, gick till affären och handlade ett block och började räkna. och räkna. 3 timmar satt jag ungefär, OCH JAG BLEV FÄRDIG! alla uppgifter i läroboken, har två att fråga om imorgon på lektionen men ändå. skönt, verkligen en lättnad. nu är det bara engelskaboken, men det känns okej. bara att börja läsa som är problemet.

innan du hoppar på din buss och målar hela himlen grå
finns det nåt jag vill att du förstår:
vilket håll du än går, så följer jag med.

en trasig gammal korg, helt tom

det är dåligt med läsare på bloggen, jag kanske helt enkelt blivit tråkigare. ingen höjdarförstamatch, men kunde gått betydligt sämre så jag är ändå nöjd. fick mvg på biologiprovet, min lycka var gjord! kemin desto sämre, men anton och nisse hade bakat kakor till matten och jag hade nytt block så jag var nöjd. en bra dag.

när jag blir stor ska jag bo i halmstad, i kärleken. tänk vilken lycka att få bo i kärleken. det kan ju inte bli annat än perfekt.
nästan borta vid kärleken, vid ett moln av hägg
hon sa här skiljs vår väg
fingertoppar som rörde varann
var allt vi hann innan hon försvann

för övrigt sitter jag och lyssnar på per gessle av alla, längesen sist men det är nostalgi. mazarin var en fin tid!

du är oförstörd för mig

två låtar idag. hjärter dams sista sång, den kommer från och med nu alltid påminna mig om johan och jennifers vardagsrum och är dessutom en av winnerbäcks bästa låtar, och how to save a life bara för att den är så galet fin.
det var mysigt i göteborg förresten, bilder från universeum kommer!

och den här tjejen, sååå jävla söt! :
http://www.youtube.com/watch?v=QWNoiVrJDsE&feature=related

vår klass går i terapi på något vis efter förra veckans förödande händelser, massakern som förmodligen de flesta hört talas om, då de båda inblandade går i nv2d. de flesta tyckte nog att det var rätt fånigt på ehl när de bestämde att vi på svenskan skulle sitta och prata ut och ställa frågor och så vidare i smågrupper, men jag tror det var bra ändå. man fick veta vad de andra tyckte och tänkte och jag tog för första gången in det tror jag. det är en stor händelse. kanske årets tabbe, med förödande konsekvenser. jag tycker synd om joelsson, jag gör faktiskt det, även fast det är så jävla svårt och att jag inte är känd för att tycka om honom mest i världen. dock tycker jag att det är rätt att han blir avstängd. fast jag fattar inte hur det ska funka sen. tur att vi ska prata mer i klassen imorgon.

vi fick tillbaka svenskaarbetena idag, en fruktansvärd lättnad. MVG utan problem och hon sa dessutom inför klassen att hon tyckte att jag, sara och några till hade ett fantastiskt flyt i språket eller något ditåt. bekräftelse ÄR bra. lina, min gamla franskalärare, var dessutom i skolan med sin lilla son, såååå fruktansvärt söt! jag dör, jag älskar bebisar.

efter skolan hade jag och malin en lång pratfylld eftermiddag, mycket skönt =)

I'm falling in love with your favourite song

två föreläsningar idag, en dålig och en bra, sen idrott, cirkelträning, alltid lika jobbigt, särskilt när det är tävling, suck! fast det är skönt efteråt. köpte fotbollsskor med pappa efter skolan, övningskörde, ingen höjdare idag, ungefär 200 motorstopp, fast så var det första gången jag körde i stan. haha det var rätt kul faktiskt, skulle svänga vänster in på en väg så kom det en cykel på trottoaren så jag var tvungen att tvärbromsa, och eftersom det var trottoar var det en "vägbula" eller vad man ska kalla det, ni fattar, och då gav jag för lite gas uppför och fick motorstopp, sen kom det en bil bakom mig också så fick världens panik och bara motorstoppade hela tiden tills pappa sa till mig att trycka ner gaspedalen så gick det bra. suck.

you did this to me

en fin dag! skoldagen bestod av idrottsskador och massage, föreläsning om hjärnan som faktiskt var sjukt intressant och sist matte som gick fort. vi bestämde oss för att skjuta upp filmtittandet tills imorgon, skönt tycker jag. efter skolan blev det hemmafika hos måns med jenny (!!! :D) och jagge, längesen men lika kul som vanligt =) sist och förmodligen störst (hm det där kom ut helt fel) träffa malin, så härligt, mycket prat och lite verkstad eller nä ingen verkstad alls faktiskt, fast det var ju inte planen heller. fick/köpte en cardigan och en randig tröja, perfekt. mer malintid i fortsättningen tack!

ikväll blir det träning, till och med det känns kul :) åh underbara dag.

drog med handen genom håret

det har varit en traumatisk tågresa idag. när jag satte mig på tåget från hedemora-stockholm hade en kvinna och hennes barn satt sig på min plats, tusan, så jag fick sätta mig på sätet framför, sen sparkade pojken mig i ryggen hela vägen. samtidigt som jag satte mig började en man i pensionärsåldern stirra på mig. efter en stund gav han upp och började istället gå upp och ner längs mittgången och prata med alla i hela vagnen. till slut kom han till duon bakom mig som inte förstod hans grova dalmål, så han gav upp dom, gick ett säte fram och böjde sig fram emot mig istället för att jag skulle höra trots min iPod och min blick som fokuserade på en punkt långt utanför fönstret.

: sportar du?
: ...? ja?
: ja, jag tänkte väl det! du ser precis ut som kajsa bergqvist.
: haha jaså?..
: ja! vilken sport håller du på med då?
: fotboll
: vad trevligt, då tränar du mycket?
: ja en del?
: ja, det måste man ju förstås om man ska bli elitidrottare.. du kommer nå långt, det ser man på dig, och så verkar du så enveten!
: ...?

slutstationen räddade mig och efter en snabblunch (frukost?) satte jag mig på x2000 mot lund. breve mig satte sig en dam i sina bästa år. ett par timmar var hon tyst men sen kom små försök att börja prata. den stackars damen hade inte stor lycka i sina försök men hon var tapper iallafall.

: hörde du i vilken vagn bistron var?
: 4
: jaha tack! vilket håll är den åt?

: vet du om de har gått av? isåfall kunde man ju sno en tidning.. hihi!
: ska du också av i hässleholm? =)
: hejdå, det var trevligt att träffas!

efter det stötte jag på simon på stationen och sen fick jag äntligen sätta mig i tryggheten i bilen. för övrigt ger sig inte urinvägsinfektionen och jag häller i mig tranbärsjuice.

och förresten, peace and love-biljetten inhandlad! inte mig emot =) det ekar dock på kontot nu.


I told you that I love you, please believe me

ett utdrag, eller snarare ett inlägg, från amandas blogg (toast.blogg.se)

"... "Har du någonsin varit förälskad?" frågar Anny out of the blue samtidigt som hon ritar några sträck i sanden med hennes pekfinger. Jag kollar upp på henne men får ingen kontakt. Istället kollar jag ned igen när jag säger "Ja". Svaret verkade inte duga då Anny lyfter blicken från hennes sträck gubbe och stirrar ut i mörkret, "Jag menar förälskad så att det gör ont?". "Ont?" tänker jag högt när jag letar med blicken för att hitta det Anny kollar på. "Ja, förälskad så att det gör ont att vara utan personen?" fortsätter Anny. Det blir tyst och för en stund känns det som om hon verkligen väntar på att få ett svar från mig. Efter några sekunder reser sig Anny vingligt för att sedan gå rastlöst in genom ytterdörren, uttråkad över att behöva vänta på respons. Så att det gör ont, tänker jag. ..."

ja.

crosses all over

jag är i dalarna, som jag kanske sagt hundra gånger eller så =) för en gångs skull tänkte jag att ni skulle få en uppdatering härifrån, passa på nu när johan ändå är borta (fast nu kom han tillbaks). det har varit en mysig helg, fast det finns inte så mycket att berätta direkt, var på en boomtown-konsert i lördags som inte var så spännande, igår var vi på promenad och förutom det sov vi mest och idag hade johan högskoledag och jag följde efter och plockade pennor, eller johan plockade jag tittade mest på.

en stor kram till amanda och så hörs vi imorgon när jag kommer hem. adjöss!

och hon mötte mig med sitt leende

råkade precis ta bort hela inlägget, jävla mög. jaja

en bra dag idag, gjorde inte särskilt mycket i skolan, labb på biologin (utan labbrapport, mums!) pratade om hur mycket vi skulle missa på fysiken de närmsta veckorna (MYCKET), håla med birger, inessa och en halv pizza och sist idrott där jag höll halva lektionen (skulle hållit med amanda men hon är fortfarande sjuk det lilla livet) och inessa och sally halva. efteråt gick jag, erik och simon och köpte glass som jag fick kasta i mig så jag skulle hinna äta upp den innan bussen kom. jag hann minsann både äta upp glassen och hinna med bussen, bra jobbat tycker jag!

när jag kom hem hade ellen bakat muffins på hemkunskapen, INTE mig emot så nu har jag tryckt i mig några såna och känner att magen vill ha några till. kanske får skicka henne på uppdrag någonstans så jag kan ta en utan att hon märker. och så hoppas jag på att få övningsköra någon timme i eftermiddag, det var längesen sist nu. och så ska jag ju packa.. ikväll blir det förhoppningsvis en liten fika med birger och sally innan tåget går 23:23 :)


jag hade inga veckor inga dar

en rätt bra dag, fick mycket gjort på engelskan, var aktiv på fysiken, gick helt okej på gehörsprovet (inte lika bra som staffan sagt), gick helt okej på kemiprovet även om det stör mig att jag failade på en uppgift och så fick jag ju min efterlängtade helryggsmassage =) fika med maria efter skolan, härligt, hem och göra biologiläxa, prata med johan, äta och byta om och nu sitter jag här, 19:40 kommer jörgen (snarare 19:45 om jag känner honom rätt) och då bär det av till träningen.

urinvägsinfektionen jag trodde hade försvunnit börjar förresten ta fart igen och imorgon blir det vårdcentralen och penicillin förmodligen.

måste bara berätta om veckans skolmat när jag ändå håller på.
måndag: chickybits - börjar starkt!
tisdag: mald fiskspya med grönsaker?
onsdag: broccoligratäng och prinskorvar utan broccoligratäng
torsdag: pasta med ost- och skinksås.
och det värsta är att soppan är kvar. jävla usel matvecka det här, usch! fiskspyan tog dock priset som skummaste maten under min skolgång.

jag var virrig och trött

huvudvärken sitter i för tredje dagen, jag börjar undra vad det är som är fel. iallafall en bra dag idag, skoldagen flöt på rätt så bra, det kändes lite ensamt bara, amanda var sjuk och sen gick birger till tandläkaren så på matten var det bara jag och sally, hör inte till vanligheterna precis, inte för att jag har något emot det =) fika med malin efter skolan och nu sitter jag här. dock är det kemiplugg som väntar, inte bra inte bra. det känns dock inte så svårt. fast ulla har typ sagt en av uppgifterna som kommer på provet så den måste jag iallafall räkna på.

ikväll blir det konstgrästräning, härligt. kunde dock varit utan vinden, japp! och imorgon kommer bli en bra dag hoppas jag, först gemu, kemiprov, fysik, engelska och sist massage, där jag ska få helryggsmassage, mmm, bangar inte.

vi var konstnärer och dom bästa i sitt slag

en bra dag, gick bra på ensemblen, biologin och kemin gick snabbt, pratade mest om föreläsningarna nästa vecka, svenskaprovet var jättelätt, 1 X 2-frågor i mitt hjärta (amanda, ni som var sjuka skulle göra det på en d-dag i slutet av månaden, krya på dig hjärtat!), äääääääääcklig lunch, så jag och sally delade på en pizza sen åt vi glass till efterrätt, mums! efter lunchen var det matte, sen på engelskan gjorde vi muntlig förberedelse för nationella, gick nog rätt bra faktiskt. mycket skönt att komma hem, är helnöjd med att det jobbiga är över för ett tag, eller, kemiprov på torsdag är väl ingen höjdare men jag har faktiskt inte planerat att plugga så mycket. det känns som att jag har bra koll på det. det är engelskan som ska göras, boken jag inte börjat på är väl det tyngsta just nu, men den ska tydligen vara bra så jag får hoppas att det stämmer.

imorgon ska jag träffa malin och på torsdag maria, det var längesen med båda två och ska bli härligt att se mina flickor igen.

en härlig sak jag precis upptäckte är att klockan är tjugo över sex och det är inte ens helt mörkt än. jag längtar helt sjukt mycket till sommaren, sommarveckorna, peace and love, äntligen få fylla 18, ååh ge mig :)

hoppar och slår, hoppar och slår

en veckas upphåll, jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men det har varit mycket med allt. biologiprov framförallt, och dessutom pepprad med läxor av andra lärare och så var ju johan här förstås. för att ta ut de viktigaste händelserna:
i torsdags var johan med i skolan, sen var vi på bio och dels firade halvårsdagen i efterskott och dels använde upp biobiljetterna vi fick i julklapp av mamma innan de gick ut. vi såg benjamin buttons otroliga liv, fin och sorglig och bra tycker jag nog!
biologiprovet gick bra på fredagen och sen åkte vi skridskor, johan baaara kved. på kvällen åt vi gott och spelade vi hjärter med mamma och pappa och ellen, faktiskt sjukt roligt att spela kort, mycket underskattat.
i lördags väckte johan mig åtta, sen senare gick vi upp för jag skulle träna. på kvällen var vi med simon och rebecca och lagade mat och tittade på film, trevligt =) sen sov vi där.
på söndagen åkte vi hem halv elva och gick och la oss en stund, sen tog vi ett långt bad med tända ljus, mmmm åh så mysigt.

denna veckan har bara hunnit vara måndag änsålänge, ingen bra sån. haft konstant huvudvärk sen någon gång precis innan kören, klassen var verkligen sååå jävla störig idag. fast sen var jag nog inte på något höjdarhumör heller. kom hem, åt och satt vid datorn (läs: undvek svenskan), stack ner och tränade i hopp om att huvudvärken skulle gå över, sträckte både insidan och framsidan av högerlåret samtidigt (?!), kom hem och nu misstänker jag urinvägsinfektion igen, jag pallar inteeeeee. dessutom väntar svenskan, adjö!


RSS 2.0