innan eftertänksamheten har raserat hela natten

Nu är julen över, och den har varit lika bra som vanligt. Hela tjocka släkten slåss om paketen i julklappsspelen, en ny sorts tomte (årets var baby boys), massa bra julklappar och självklart - mycket mat. Igårkväll var jag, Sally och Jeppe (tillsammans med resten av Lund) på Mejeriet och såg damn!.

Årets roligaste julklappar: jeallybeans i massa vidriga smaker och så fick jag och Ellen vars en t-shirt. På Ellens stod det: You're just jealous because the little voices are talking to me. Och på min stod det: Some people are like slinkies, they're really good for nothing but they still make a good laugh when you push them down the stairs. Typiskt min humor. Fick massa fina bilder från bland annat studenten av Hulda också, så här kommer en mindre bildbomb.


Vår trädgård, en dm kan tilläggas på snödjupet.


Julbord hos mormor och morfar!


Minijul hemma på lillejul.


Årets jultomtar.


Jag och kusin Petter på promenad innan den årliga kalkonmiddagen på juldagen.


Innan vi stack till Damn!


Huldas bild från studenten.


Huldas bild från farfars 80årsdag.


Och så avslutar vi med en bild från Maltes student förra året.

mer jul, ge mig mer jul

Ikväll har vi delat ut julklappar och haft god middag med familjen. Min skörd bestod av världens bästa vantar, en trollsländeberlock, två fotoramar, lite pengar, ett bäddset och en bok. Igår var vi hos mormor och jag fick ansiktstvål+kräm och pengar. Väldigt nöjd med julen so far! Alla verkar nöjda och glada med mina presenter ocskå, alltid trevligt.

Chocken kom när pappa öppnade mobilen jag köpte till honom igår från mig, mamma och Ellen. När han öppnade locket stack det upp ett comviq kontantkort. Oh my God, har jag köpt en operatörslåst telefon?! Tack och lov, den var inte operatörslåst - julen är räddad.

Igår krockade jag för första gången, eller ja, krocka. Gled in i en annan bil vid ett rödljus. Idag höll jag nästan på att göra favorit i repris men som tur var fanns det en bra snödriva att svänga in i. Har jag sagt att jag inte är så förtjust i snön?

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

rocknroll dör aldrig, nej, kom tätt intill det är okej, so I can shake you

dag 11 - min dag

Klockan ringde först halv åtta, för jag hade tänkt att jag skulle springa på morgonen, det är ju skönt att ha det avklarat och så behövde jag duscha. Icke sa nicke, tänkte jag när jag tittade mot rullgardinen, kände på mig att det snöade och då kan man ju inte springa (det snöade inte). Åtta var jag tvungen att gå upp så jag masade mig ur sängen till badrummet och spegeln. Kom fram till att håret var tillräckligt fräscht för att inte se äckligt ut under jobbmössan, så jag struntade i att tvätta det. En annan fördel med det var att jag skulle bli tvungen att tvätta det på kvällen och om jag ändå skulle duscha igen kunde jag lika gärna springa också.

Vid halv tio-snåret var både jag och pappa klara så det bar av till Nova för sista julklappsracet. Första stoppet: elgiganten för att lämna in min trasiga telefon. 4 min. Andra stoppet: Cervera, köpte en julklapp. 7 min. Trejde stoppet: MQ, H&M, JC, slutade med att två julklappar inhandlades på MQ. 7 min. Ganska bra jobbat på en halvtimme (inklusive körtiderna mellan de olika affärerna, och att vår bil bara går att låsa upp på den ena sidan när det är kallt). Racerfart in till jobbet och jag var grinig hela förmiddagen men det blev betydligt bättre senare. På kvällen var Nour hungrig och köpte 2 bagels av mig, Caroline tappade hakan och jag kände inte ens igen henne.

Efter jobbet kom pappa och hämtade mig i Lund, då han passande nog skulle köpa sillfiléer på City Gross. Väl hemma åt vi kycklingcurry, sen planerade jag min morgondag via telefon, pratade lite med Johan och vips var klockan halv tio och jag kom att tänka på den där springturen. "äh, jag tar det imorgon" tänkte jag. Sen kom jag att tänka på duschen, och så kände jag mig tvungen att springa ändå. Min luring funkade!

Jag sprang tappert i snön, halkade omkring trots mina dobbar och kände mig lite löjlig. Då mötte jag en chihuahua som var ute och gick med sin husse. Han var lös (chihuahuan alltså, ja hussen också i och för sig men tänkte på hunden) så jag tänkte att det kanske inte var så bra att springa förbi så började gå, och så kom hunden fram till mig så jag böjde mig ner och skulle hälsa, varpå hunden fick VÄRLDENS utbrott och skällde ut mig. Husse skämdes och bad om ursäkt, jag sa att det inte gjorde något men jag blev lite besviken att Backe inte ville bli min kompis. Sen kom ett litet awkward moment, hur skulle jag springa iväg utan att vara oartig? Det slutade med att han sa ha det bra och gick. Bra lösning, det ska jag komma ihåg till en annan gång.

Slutligen har jag packat in två julklappar (troligen mina sista inpackningar i år) och duschat, nu bär det av mot sängen.

love turns the whole thing around

Jag är nyss hemkommen från Johan. 61 minuters försening känns mer som en seger än en besvikelse, om vi varit framme 2 minuter tidigare hade jag inte fått 100% resersättning, vilket jag alltså får nu, NICE! Jag blir lite orolig för mig själv när jag tänker så, men det är skönt att min positiva inställning (för jag är faktiskt ganska positiv av mig) kan hänga i även när det går lite sämre.
Vi har iallafall haft det mysigt, som vanligt, och jag har varit ovanligt duktig och faktiskt motionerat två (!!) gånger under tiden jag varit där. (Och druckit gaanska mycket julmust och ätit ett och annat chips, men det är ju en annan historia..) Nu ses vi inte innan jul men det känns faktiskt snarare som att julen är nära än att Johan är långt borta.

På söndag ska vi ha julmys och spela julklappsspel, jag längtar!

Dag 11 – Definitionen av kärlek
Tillit. Kärlek mellan två partners, två vänner eller familjemedlemmar. Det uppstår vid tillit, tror jag.


Lägger till en jäkligt chill bild på Jeppe, inspirerad av Inessas julkalender med gamla bilder.

it's probably 'cause you think you're cooler than meIgårkväll hade jag, Amanda och Sally tjejkväll, lagade middag, drack lite för mycket vin, och det viktigaste av allt - snackade en himla massa om allt och inget, uuunderbart.

Dag 10 - min passion

Denna punkten är lite delad för mig.
När jag var liten sjöng jag ALLTID, hela tiden, för alla som ville och inte ville höra. Jag gick i barnkör hos Gullan Bornemark och senare gick jag i kyrkokör ett par år men tyckte inte det var speciellt kul. När vi började med körsång i skolan fick jag verkligen blodad tand och när jag börjar plugga ska jag försöka få tummen ur röven och gå med i någon kör. Hur som helst, att sjunga är bland det roligaste jag vet.
Min första passion i livet, förutom att sjunga, var hästar. Det var ganska logiskt att det blev så, då mamma har hållit på med hästar sen långt innan jag var född och alltid haft hästar under min uppväxt. Från att jag var 3 år red jag på ridskola, när jag var 8 blev jag medryttare på en häst i mammas stall och när jag var 11 fick jag min första egna häst, Oboy, världens mest egensinniga lilla russ, han var jätteelak mot alla som red utom mig.
Någon gång däremellan började jag spela fotboll och länge höll jag på med bägge delar. Under högstadiet blev jag tvungen att välja, det gick inte att hålla på med allt samtidigt, särskilt inte när jag hade egen häst, så det blev att jag slutade med hästeriet. Det var hemskt när jag skulle lämna bort Oboy, en av de värsta dagarna i mitt liv so far. Vi fick lura upp honom på släpet med en havrehink för han avskydde att åka transport, stackarn.
Efter det har det bara varit fotboll som gällt i flera år. Min fasta punkt i vardagen, att komma iväg från allt och bara ha roligt. Dock har jag saknat hästarna på sista tiden, började lite smått förra hösten men sen flyttade hästen jag red och så rann det ut i sanden igen.
Så min passion har delats mellan fotboll och hästar. Och att sjunga, förstås.

I don't wanna miss a single thing you doIkväll har vi fått 7 nya spelare i laget. Superkul! Alla är jättehärliga tjejer, hoppas på några fler. Emma berättade att hon ska till LBK, lycka till i framtiden!

Dag 08 och 09 -min familj
Min familj är en riktig svensson-familj, mamma pappa och två barn, jag och min lillasyster.
Mamma kommer från Viken utanför Helsingborg. Hon jobbar som ekonom på ett australiensiskt företag och sköter deras ekonomi i Sverige, Danmark, Norge och Sydafrika (om jag förstått saken rätt). Hon håller på med hästar och just nu har hon halvblodet Evert och en tvååring efter sitt förra sto som vi fick ta bort i höstas, han heter Ratata är fullblod/halvblod och ska förhoppningsvis säljas som fälttävlanshäst om ett par år.
Pappa kommer från Söndrum i Halmstad och är musiker. Just nu är han kapellmästare på Spamalot, nästa år blir det samma roll fast i Legally Blonde. Sidan om jobbar han mycket med Dan Bornemark (Gullans son) och skriver barnmusik/spelar in skivor/har konserter med honom, och skriver och arrar mycket själv. Han håller också på med ett opera-projekt, han har skrivit om några olika nummer från operor och gjort en föreställning med ett litet gäng som förhoppningsvis ska sättas upp runt om i Skåne. Förutom musiken är hans stora passion fotboll och han är en trogen besökare av THIFs oldboys-träningar på söndagseftermiddagarna.
Ellen, min lillasyster, är 16 år, dvs tre år yngre än jag (och ett halvt). Hon går natur natur på Spyken (surprise) och spenderar mycket tid just nu på att plugga matte, hon går i en snabbmattegrupp och det går verkligen snabbt. Hon har hållt på med allt från scouter till fotboll och nu är det dans som gäller. Orientalisk magdans står på schemat för tillfället, verkar bli något annat nästa termin. Hon har alltid något för sig.

så du vill bo på easy street, aldrig riskera nåt, aldrig växa upp


Förutom Johan så ligger de här två pärlorna bra till på bästavän-listan. Och Inessa såklart.

Hade mys och peppnings-fika med Amanda och Sally i eftermiddag. Jag måste säga att jag mer kände mig som en bra vän som ställde upp i nöden när jag föreslog fika än att det faktiskt var något jag ville - jag längtade BARA efter soffan. När vi väl sågs flög tiden och plötsligt kom jag inte hem förrän halv sex. Vi saknade Inessa men henne blir det lunch med imorgon istället.
Ikväll var Malin hemma i byn och hälsade på så jag hjälpte till att passa hennes syskon och sen gick vi på långpromenad i kylan. Alltid skönt att ses.

Till dagens - Dag 07, 5 saker jag tycker om/inte tycker om med mig själv
Passande, idag är det ju den 7e december och allt (f.ö. min och Johans 28-månadersdag, kanske inte så mycket att fira).

Fem saker jag tycker om med mig:
- För det mesta är jag glad och positiv, både utanpå och inuti.
- Jag har lyckats med ett långdistansförhållande på drygt 60 mil i 2 år (numera bara 40), det kräver både vilja och styrka jag inte trodde jag hade.
- Jag har väldigt lätt för mig med det mesta.
- Jag är utåtriktad.
- Jag är trygg i mig själv.

Fem saker jag inte tycker om med mig:
- Jag får fruktansvärda humörssvängningar när jag är trött och/eller hungrig.
- Jag hatar att ha fel.
- Jag har usel självdisciplin vad gäller allt från att gå och lägga mig i tid till att äta rätt.
- Jag har svårt att göra mig av med första intrycket av någon.
- Jag har världens sämsta syn, närsynt som en 80-åring.

you know I know how

Dag 06 - min bästa vän
Jag måste vara väldigt tråkig och säga att min bästa vän är min Johan. Han är den som står mig allra närmst och den jag verkligen kan vara mig själv med i alla lägen (kanske lite väl många lägen för att vara min pojkvän..). Ingen känner mig som han.

I lördags var det årsfest med Hardeberga. Vilken kväll alltså, alla var på topp och jag dansade konstant från första till sista dansen. Riktigt roligt.

but we better run

Dag 04 - min tro
Dag 05 - mitt bästa skämt


Vi kör en dubbel idag igen, dessa är inga långa de heller.

Religionsmässigt är jag inte direkt troende. Kristen, javisst, men inte aktivt direkt och jag tror inte på Gud som en allsmäktig högre makt och vet inte vad jag tycker om den där Jesus egentligen. Tror dock att Gud som tanke är ganska bra för människor, att finna tröst och hopp hos något större. Och så gillar jag traditioner som kyrkobröllop och dop. Inte för själva saken att viga sig inför Gud, utan för traditionen. Det är ju inte bara en kristen tradition längre, det är lite av en svensk tradition också. Som julafton, det är ju också väldigt kristet och folk har julkrubba och hela faderuttan, men det är ju inte det det handlar om längre. Man behöver bara någon bestämd dag varje dag när alla tvingas sätta sig ner tillsammans och umgås och ha det bra.

Angående mitt bästa skämt.. Sagt av en viss Birger Sourander: "Vad är likheten mellan solen och en slips? Båda går ner i väst." Haha, nä, jag vet inte. Har inte så många skämt på lager, är nog mer av en skämtare i stunden eller vad man ska säga. Glimtar till ibland.

she was waiting at the station

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – I min handväska

Dag 04 – Min tro
Dag 05 - Mitt bästa skämt
Dag 06 – Min bästa vän
Dag 07 - 5 saker jag tycker om med mig själv respektive inte tycker om
Dag 08 – Mina föräldrar
Dag 09 – Mina syskon
Dag 10 - Min passion
Dag 11 – Definitionen av kärlek
Dag 12 - Min dag
Dag 13 – Åtta saker om mig själv
Dag 14 - Vad jag har på mig
Dag 15 - Min vecka
Dag 16 - Mina drömmar
Dag 17 - Min första kyss
Dag 18 - Mitt favoritminne
Dag 19 - Min favoritfödelsedag
Dag 20 - Något jag ångrar
Dag 21 – Hur man vinner mitt hjärta
Dag 22 – 10 låtar som får jag att känna mig på 10 olika sätt
Dag 23 - Något som får mig att gråta
Dag 24 – Min största rädsla
Dag 25 - Min favoritplats
Dag 26 - Något som jag saknar

Idag tänkte jag köra en dubbel och ta två på en gång, två kortisar. Min första kärlek var familjekompisen Ossian i sisådär 3-årsåldern. Vi gjorde allt ihop, höjdpunkten var Nallekonserter (tilläggas bör att detta är vad jag fått berättat för mig).

I min handväska då. Mobil, nycklar, tamponger, kalender, servetter, penna, vattenflaska. Alltid, till vardags. Nuförtiden ofta en clementin också, glömmer alltid att äta dom när jag tar med till jobbet. Och en plastpåse. Vantarna ligger även dom i väskan om jag inte har dom på mig. Inte tillräckligt fåfäng för att ha med mig smink, det har jag faktiskt aldrig.
Till fest är det snarare så lite som möjligt. Pengar, leg, mobil och eventuellt kamera.


RSS 2.0