tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller


Amandas bild från fixardagen. Kolla hennes facebook för fler!

För att ta min hetsiga onsdag i korthet: Jag är nu minst ett (förmodligen två) jobb rikare! Jag ska jobba 5 veckor och fyra dagar med att dela ut tidningar, jag fick ett pass i Sandby som är 3 timmar och 5 minuter. Så mellan den 12 juli-13 augusti kommer jag inte få en enda hel natts sömn. Haha tänk vad jag kommer njuta när sommaren äntligen är över.
Provjobbet på Mormors gick hur bra som helst, de verkade jättenöjda och började prata om hur många dagar det kunde gälla osv. och jag ska provjobba igen på tisdag och lära mig att öppna. Det ser ljust ut kompis, det går bra nu!
Lakanen blev hur fina som helst också, fyndiga skämt och en mysig eftermiddag med klassen.

Idag träffade jag Maria och lunchade, köpte mors dags-present och Johans studentpresent från mamma. Efter skolan träffade jag Jenny och fyndade en väska på second hand och köpte ett band jag ska istället för axelbandet på balväskan. När jag kom hem städade jag undan alla kläder jag hade spritt ut i huset+packade upp min packning från Prag, lagade mat och när mamma kom hem åkte vi till Tängelsås och fick hjälp med balklänningen. Den ska läggas upp och kortas i banden, skönt att få det gjort och roligt att träffa Britten! Ska dock bli spännande att se hur många minuter jag klarar i de där jäkla skorna alltså..
14 dagar till studenten, 7 dagar till balen. Tiden bara rusar.

Johan smsade precis, han har hoppat på tåget i Stockholm och 06.03 imorgon är han i min famn. Jag längtar!

it's bringing me down, I know


En halvsunkig (helsunkig, nämligen printscreenad från en film som en misslyckad turist råkade göra istället för att fota oss) bild från peace and love förra året. CAMP HUND!

Jag har förmodligen haft världens bästa dag idag. Eller en jäkligt bra iallafall. Började med esv, jag, Birger, Sally och Jeppe satt och pratade om annat hela lektionen. Därefter följde en låång håla där jag, Sally och Inessa solade, sen gick jag och Sally och mötte Amanda och gick till ungdomsmottagningen - äntligen har jag lyckats fixa nytt p-piller-recept. Dessutom ringde jag optikern så nya linser är beställda. Brännan börjar faktiskt synas nu och jag börjar bli riktigt brun för att vara jag.
Efter hålan fick vi världens godaste knäckchokladmuffins på matten. Efter det gick jag hem, hade blandat ihop veckorna och tackat ja till barnvakt för jag trodde att biotekniken var inställd men det var den inte tydligen. Hur som helst, jag och Jagge åkte buss till Dalby och sen cyklade jag och hämtade barnen. Jag bestämde mig för att inte utmana ödet och försöka leka med risk för att förstöra mitt goda humör, utan satte på en film och sov en stund i soffan medan de tittade. När filmen var slut skulle de äta, vilket ledde till diverse problem, men det gick bra till slut.
När mamman äntligen kom hem cyklade jag hem, åt middag och stack iväg till träningen. Det var återigen en fantastiskt rolig träning, det är såna här kvällar som får mig att komma ihåg varför jag håller på med fotboll. En träning är riktigt bra när det är roligt att träna även om det inte går bra. Idag gick det inte bra hela tiden men det var ändå roligt rakt igenom, och det är så skönt. Om jag inte hade tänkt på det hade jag inte ens kommit ihåg att det blåste halvstorm. Det börjar kännas som en nytändning, underbart!

När jag kom hem hoppade mamma på mig angående sommaren och var jag och Johan ska bo osv. Jag misstolkade henne och blev asförbannad och satt och tjurade. Till slut konfronterade pappa mig om saken vilket ledde till att jag totalkraschade, vilket nog var välbehövligt, för nu mår jag bättre. Hon hade inte menat alls det jag trodde och vi kom fram till lite olika lösningar. Det känns bra.

Imorgon ska jag först på möte hos Tidningsbärarna 09.00, jag vet inte riktigt om det är intervju eller om jag bara ska få information osv så det ska bli spännande. Klockan 13.00 är det fixardag med klassen, vi ska måla lakan osv. 15.00 ska jag provjobba på Mormors bageri på Botulfsplatsen (JA! Jag fick provjobb, betalt dessutom!). Det ska bli riktigt kul, det är ett jobb jag skulle kunna tänka mig att fortsätta med till hösten också, vilket är perfekt.
16 dagar till studenten, 9 till balen. Nu känner jag att jag är redo för sommarlov och livet och allt som hör till, och det känns underbart.

some things I can't go without, and one of them is him

Samhällsarbetet inlämnat, lektion på lektion blir inställd och det börjar verkligen lukta sommarlov nu. Enligt aftonbladet ska det bli en strålande sommar, jag hoppas verkligen det stämmer. Jag har förmodligen fått jobb, sa jag det? Tidningsbärarna, ska dela ut tidningar 03-06 i Sandby mellan den 19 juli till 13 augusti. VARJE dag. Fina pengar iallafall. Sen ska jag förmodligen få provjobba på Mormors bageri också, och om det går bra så luktar det jobb där. Vore härligt! Jag ringde McDonalds i veckan också, de hade fortfarande kvar mig i tankarna framåt juli.

Jag längtar ihjäl mig efter Johan. Idag fick han reda på att han skulle jobba här nere iallafall, vilket känns underbart skönt. Åtminstonde några veckor mer tillsammans. Dock hinner jag knappt åka till Dalarna i sommar vilket känns väldigt tråkigt. Sen kommer ju Johan flytta också, så jag kommer knappt besöka "mitt andra hem" mer. Jodå. Lite då och då i resten av livet, om jag får bestämma. På fredag kommer mitt hjärta ner, jag kan knappt vänta.

you might not feel it now

Vädret är inte med mig idag, jag hade tänkt lägga mig utomhus och förbättra min nu obefintliga bränna inför bal och student, men det gråa och blåsiga vädret håller mig inomhus. Det är dåligt för brännan, bra för samhällsarbetet. Jag har faktiskt bestämt mig för att sola solarium fem gånger innan balen och studenten. En är avklarad, fyra kvar. Tänkte sola i eftermiddag och sen ge mig ut på en springtur. Har en känsla av att det kommer bota förkylningen..

Jag och Erik var som sagt och tittade på flaket idag, det kommer bli så jäkla bra. Världens gulligaste bönder ska vi låna det av också. På onsdag börjar fixet med lakan och ris, kommer bli underbart roligt! Bara 17 dagar kvar nu, 10 till balen.

Nu ska jag dricka upp min espresso jag gjorde innan, plocka fram de salta pinnarna, juicen och samhällspapprena och köra. Jag ska bannemig få mvg i samhällskunskap. Dagens tips: Eels. Fantastiskt bra och härligt och mysigt.

you just gotta let it go



Jag kom precis hem från en supermysig kväll hos Inessa, bestående av massa prat, pizza, Herman-kaka och film, nämligen Marie Antoinette. Lite konstigt slut men väldigt mysig film.

Nu sitter jag och pratar med mitt lilla hjärtegryn, det är alltid lika härligt. Matchen var förövrigt en katastrof som jag inte tänker nämna något mer. Och jag har glömt skriva om min lycka över att fysikslutprovet är över. Holy macarony vad skönt. Imorgon ska jag skriva det där jäkla samhällsarbetet sen är gymnasiet över. Det är verkligen sjukt vad tiden går snabbt. Mindre än tre veckor till studenten, närmare bestämt 18 dagar. 11 dagar till balen. Från och med nu börjar en nerräkning. ÅH, så jäkla härligt!! Imorgon ska jag och Erik åka och titta på flaket. JAG TAGGAR SÖNDER!

swim in a deep sea of blankets

Just nu är jag bara trött och irriterad. Det ser ut som att ett gäng sjuåringar har dragit omkring på nedanvåningen. En timmes städande och diskande senare ser det iallafall ut som när jag städat i eftermiddags. Höjden av irritation kom väl när jag gick in i arbetsrummet och skulle släcka och såg alla pappas jobb-papper ligga utspridda över hela golvet framför datorn. Om något hamnat i o-ordning och arren blivit ihopblandade är jag inte poppis nästa vecka. Dessutom lämnade min kära pojkvän mig och datorn för sängen. Kanske dags för mig också innan jag river ner något.

För övrigt en väldigt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Imorgon är det match mot Vången, ska bli spännande att se hur det går med denna förkylningen. Det är bara att köra och hoppas på det bästa.

Bilden är från när jag och Johan var hos honom i Dalarna i somras, visst är han en pudding.


your skin like porcelain

Solen verkar vara här för att stanna (det skulle jag aldrig sagt, såg nu att det ska regna imorgon.. Värmen ska iallafll hålla i sig). Idag satt jag ute och solade i en timme ungefär och läste ut min bok, sen satt jag i skuggan och pluggade. Det känns helt okej inför fysikslutprovet imorgon, bättre än jag trodde det skulle kännas dagen innan det största provet jag någonsin skrivit.

Ikväll var det min första träning med den nya tränaren, Rikard. Det kändes faktiskt riktigt bra, mycket bättre än jag trodde att det skulle göra. Han verkar vettig och trevlig, och träningen ikväll var rolig med mycket variation och bra tempo.

Imorgon har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra eller en riktigt dålig dag. Kan komma på tusen saker som kan gå fel, men det kan också bli en av de bästa dagarna på länge om allt går bra.
Först vill jag gärna inte försova mig på morgonen. Sen vill jag att det ska bli fint väder så att jag blir på bra humör. När jag sätter mig på bussen vill jag helst inte upptäcka att batteriet är slut på iPoden, vilket händer titt som tätt (vadå, ladda?). Innan slutprovet ska jag ha två lektioner - matte och kemi. På dom vill jag gärna slippa allt vad fysik heter. Jag vill också gärna äta goda kakor och slippa irritera mig på folk, vilket jag märkte att jag gjorde ganska mycket idag. Sen kommer dagens riktiga värdemätare - slutprovet. Om det går dåligt kommer min fredag vara svår att rädda. På kvällen ska vi ha grillkväll, så då får det gärna låta bli att regna så vi kan tända grillen, och jag vill inte ha tusen sena återbud.
Som sagt. Morgondagen har alla förutsättningar för att bli både riktigt bra och riktigt dålig.

words I never learned to pronounce

Solen har äntligen bestämt sig för att återvända, om än bara en snabbis. Jag bestämde mig för att ta ledigt denna meningslösa tisdag och göra något vettigt istället. Först sov jag läänge (fast det kändes som att klockan var sju när jag vaknade, i själva verket var den 11 och jag hade sovit 12 timmar), pluggade ett kapitel fysik, för att sedan åka till Lund, plocka upp Birger och åka hem till Inessa för att fortsätta plugga fysik. Vi låg ute på en filt på gräsmattan och pluggade/solade några timmar, väldigt skönt och trevligt. Tittade på Prag-bilder också, haha det bästa albumet kom upp idag "plopprumpor och smygfotografer. Prag 2010" av Barre (aka rådjurskid). Hon tog massa bilder på oss när vi turistade och föreställde olika statyer och föremål, simmade över gatorna och gömde oss bland buskarna. Underhållande, minst sagt.

Imorgon ska det vara tillräckligt varmt för shorts, det vet jag för jag känner att världen är på min sida nu. Men 21 C och sol låter väl som shorts och den nya skinnjackan? Iallafall i mina öron. Jag ska också få hälsa på de nyfödda hundvalparna i stallet, lämna ut de sista två studentinbjudningarna, träffa Malin och plugga en jäkla massa fysik hade jag tänkt.

Nästa helg kommer Johan, jag längtar ihjäl mig! Vi ska förmodligen smygfira studenten då det är sista gången vi ses innan vi går ut, det ska bli mysigt och härligt och underbart.

Bilden är från Rhodos.


sex, sex, sex on the beach

Prag 2010. Holy macarony vilken resa, så himla kul vi haft det. Inessa sammanfattade det hela bra, och jag väljer därför att citera henne.

Hemma igen, herregud vilken helg. Som vi har skrattar och dansat och druckit och haft otroligt jättekul.
Dagarna har varit minst lika roliga som kvällarna för vi hittade mozarts hus och gick hela vägen upp till slottet. När dem bilderna kommer upp på facebook förstår ni nog varför turisterna smygfotade oss.
Och tre festkvällar med god mat, god dricka, dålig musik, bra musik, höga klackar och timmars dansande, vinbaren tvärs över gatan och vadmer. Kärlek till den underbara känslan av att gå hemåt när det ljusnar.
...
Snacka om att vara grym; Filip Mörk: fullast i Prag. Be honom dra upp tröjan om ni ser honom så...
Massor av "oj"-hook och massor av inte så "oj"-hook.
En Australiensare på rummet sitter ju inte fel? Och nu ska jag nog göra mat eller te eller något till migsjälv.
Längtar tills bilderna skämmer ut oss (läs: visar vår extrema coolhet och hur sjukt ball vi har haft).
För att avsluta, ett citat av ingen annat än killen som blev fullast i Prag:
"Vad som än händer ikväll, så är jag sugen"

Nu är alla som bodde i 35an sjuka i halsont och feber, inklusive mig. Tjoho! Men, som den kloka kvinnan Inessa sa, ändå så jävla värt det.






trying to catch the moon

Packad och klar, matteprovet är skrivet, muffins bakade och magen mättad. Jag tror att jag har matsäck för att klara mig iallafall fram till fredag morgon, ändå nice. Det känns som att jag faktiskt har lagom mycket kläder för en gångs skull. Får väl se hur mycket jag har använt när jag kommer hem (förmodligen ungefär hälften).
Jag är förväntansfull och nervös, har en elak liten klump i magen som inte vill försvinna. Den brukar göra det när jag väl kommer iväg, den påminner läskigt mycket om reseklumpen jag brukar få när jag ska åka till eller från Johan. Men det kommer säkert bli bra.

Vi hörs på måndag, nu taggar vi till!

even though it hurts

Just nu känner jag bara tröttheten välla över mig. Åkte nattåg i söndags så hela dagen igår var som ett töcken, trots det kom jag inte i säng förrän halv tolv och det har satt sina spår. Jag är helt sjukt stressad över allt som ska hinnas med de två närmsta veckorna, matte e-slutprovet imorgon som jag verkligen inte har pluggat tillräckligt mycket till, packa till prag, åka till Prag, ha KUL i Prag, plugga fysik, skicka studentinbjudningar, samhällsarbete. Just nu känner jag att jag ångrar att jag ska med till Prag, jag hinner inte. Nä, det kommer bli kul. Jag vet.

Jag hade världens mysigaste helg hos Johan, i lördags var vi i Sjövik på något öppet hus på en folkhögskola, Johans klass är nog världens mysigaste. Annars har vi tagit det väldigt lugnt, tänkt på sommaren och myst. Nu är det tre veckor (eller ja, två och en halv nu) tills vi ses igen och det känns värre än någonsin, jag vill bara sluta bo så långt borta. Undrar om Skövde har några bra jobb att erbjuda en som mig till hösten..

Nu ska jag plugga lite matte, sen är det dags för peppen inför Prag att infinna sig. Imorgon på provet ska jag muta mig själv med godis tror jag, eller kanske lite ramlösa. Synd att apelsin är så kladdigt, annars hade det varit världens bästa snacks.

birds fly, trees sway, why can't I be like that?

Igårkväll kom jag hit till Johan, efter en lång tågresa. Vi hade världens mysigaste kväll, som alltid. Tidigt i morse lämnade han mig för skolan, och jag kunde inte somna om, så sen åtta har jag suttit här och tänkt att jag ska plugga. Har faktiskt gjort några matteuppgifter.

Fick veta idag att jag fått jobbet på online, telefonförsäljning. Jag tackade nej, hoppas på McDonalds, som skulle höra av sig nu i mitten av maj. Jag tror inte jag hade passat som telefonförsäljare, haha. Johan skulle kanske ta det dock, han hade också fått det. Sommaren är en enda röra för mig just nu, och jag känner inte alls att det är dags att ta studenten än. Jag vill reda upp mitt liv först, veta vad jag ska göra, och framförallt vill jag veta när jag ska träffa Johan igen. Detta är näst sista gången vi har planerat att ses, förutom att "vi ska ses i sommar". Ingen som vet när det blir, och hur mycket. Även om vi båda vill ses så mycket som möjligt såklart, så känns det sjukt jobbigt. Jag gillar att planera och jag hatar när det inte blir som man tänkt sig. Usch.

För första gången sen jag började gymnasiet känner jag att jag tagit mig vatten över huvudet. Jag börjar tvivla på att det är så bra att följa med till Prag, jag skulle verkligen behöva en långhelg till att plugga färdigt allting, så jag helt kunde fokusera på matten denna helgen och sen skjuta upp samhällsarbete och fysik-slutprov till nästa helg, och ändå känna att jag hade tid. Men nej, jag måste njuta av tiden som är kvar. Prag kommer bli hur bra som helst, jag vet det. Om jag smyger med det kanske fysikboken kan få följa med (vilket kommer leda till mer ångest över att jag inte pluggar, men ändå). Suck.

Nu ska jag titta till brasan, koka en till kopp grönt te och sätta mig med matteboken igen. Om två stenciler ska jag ut och springa en runda, jag längtar. Och jag längtar efter Johan, som inte kommer hem förrän fyra. Suck.

up above it all, here's a hand to hold on to


Charmig bild på Birger från pluggfikan förra veckan.

Sitter här och lyssnar på lenka igen, det är härlig kvällsmusik när man ska börja varva ner för att gå och lägga sig.

Klockan åtta i morse ringde väckarklockan och jag åkte till stan för att möta upp Inessa och Birger. Fram till halv ett satt vi på Graffiti och pluggade fysik. Då kom Jeppe, som haft pa-redovisning, och följde med oss och åt asiatiskt till lunch. Han höll på att sätta i halsen när han hörde att vi redan pluggat genom nästan hälften av kapitlen. Det känns faktiskt väldigt skönt att vara ute i (relativt) god tid, det känns som att det kan behövas, så man slipper panikplugga den sista veckan (vilket jag förmodligen kommer göra ändå om jag känner mig själv rätt). Nu måste jag bara plugga inför det där matte e-slutprovet också, och de sex kapitlen jag har kvar i fysiken..

Ikväll tog vi seriens första seger, och vi gjorde det på hemmaplan mot ärkerivalerna Södra Sandby. Detta var en måstematch för oss, om vi inte helt och hållet skulle tappa hoppet. Alla visar underbar kämparglöd och vilja idag, och tack vare det vinner vi med 3-1. Inget skönspel från något av lagen, men vi gjorde flest mål och hade helt klart flest målchanser. Verkligen en fantastiskt skön seger. Det bästa av allt var att foten höll perfekt. Underbart.

En produktiv och härlig dag. Jag kommer sova väldigt gott i natt.

ammunitionen tog slut till sist

Efter många om och men bestämde jag mig för att trots allt åka till Lödde och titta på matchen i morse i min ensamhet. När jag skulle köra på motorvägen visade sig den vara avstängd. Jahapp.. Resan som skulle tagit ca 25 min tog 1 timme och 10 minuter, följdaktligen missade jag hela första halvlek. Men lika glad för det var jag, för bland annat Lina och lilla Ellen var där och tittade. Eller ja, Ellen käkade mest, både gräs och Linas solglasögon. Gott! Matchen förlorades efter en riktig kämparinsats från Hardeberga. 11 spelare varav två skadade sig under andra halvlek är inte de bästa förutsättningarna, trots det kämpade alla på riktigt bra. Bilden har jag lånat från Ellens blogg.


När jag kom hem från matchen pluggade jag lite bioteknik, men ack vad det är svårt att komma igång. Det där med att läsa till prov är inte min grej, tacka vet jag uppgifter! Ska aldrig mer klaga när jag har fysik eller matteprov. Iallafall inte på att det är svårt att plugga, för det är bara att göra. Biotekniken är ju helt hopplös. På matchen tejpade Andreas mig, så jag var ute och sprang ikväll och det kändes faktiskt bra - i foten iallafall. Flåset ska vi inte prata om...

Imorgon ska jag frukostfika med Jenny, ha fysik där Inessa ska dela med sig av massa skvaller (WOHO!) och slutligen ska jag ha det där jäkla provet. På eftermiddagen ska jag barnvakta de små och på kvällen möte om fotbollslekis, sen ska jag och mamma fixa studentinbjudningarna. Och så ska jag plugga ikapp det där fysikkapitlet jag inte gjorde denna veckan (fuck, ligger redan back i planeringen).

Haha jag avslutar med en kul händelse som Ellen berättade om idag. Det knackade på dörren när Ellen var ensam hemma och stod i underkläder och sminkade sig. Hon svor för sig själv, innan hon gick ut och stack ut huvudet genom en springa i dörren.
Främling: Hej, bor Lasernas här?
Ellen: Hej, nä tyvärr, de bor två hus åt det hållet (pekar).
Främling: Är du säker?

here I am and I take my time






Bilderna är från Spyxet, bättre sent än aldrig som man brukar säga.


Älskar Coldplay – Parachutes, alldeles för kort och helt underbar. Man blir bara helt lugn när man lyssnar på coldplay, och det är underbart.

Valborg var som valborg brukar, relativt överskattat. Vi hade väldigt trevligt hos Jagge dock. Idag vaknade jag halv åtta och mådde som jag förtjänade, fy fan alltså. Gick upp och kissade, drack en liter vatten och gick och la mig igen. När jag vaknade nästa gång var klockan ett och jag mådde betydligt bättre. Var hundvakt och gick ut med mina barnvaktsbarns hund Willy en halvtimme, sen åkte vi till Skanör och firade första maj med god mat och trevligt sällskap, jag älskar släkten.

Jag, inessa och sally hade en väldigt trevlig fika igår. Hemmafikor är väldigt underskattat och något man borde göra oftare. Billigt också, för att inte säga gratis.

Imorgon ska jag plugga, plugga och plugga. Och förhoppningsvis ta mig iväg till Lödde för att titta på fotboll, B-laget möter Lödde IF och jag får inte vara med. Springa ska jag också göra imorgon, "känna på foten". Jag är så himla trött på fotfan, tänk om det aldrig går över och jag alltid ska behöva vara tejpad nu och oroa mig för att slå upp det igen. Äh, positiva tankar, var är ni.

trying to repair it anyway I can




I torsdags var jag, mamma och Ellen (bland annat) på middag på Thomanders i Lund, för att sedan gå och se Lundaspexarnas spex. I år satte de upp spexet Beethoven, och det var helt fantastiskt roligt. Många inklapp och skratt tills tårarna sprutade, precis som det ska vara. Jag har inte varit med och sett spexen de senaste åren, men detta ska tydligen ha varit det roligaste på väldigt länge. Förutom att det var roligt var dekoren verkligen jättebra.

RSS 2.0