he broke his own heart as I watched

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – I min handväska
Dag 04 – Min tro
Dag 05 - Mitt bästa skämt
Dag 06 – Min bästa vän
Dag 07 - 5 saker jag tycker om med mig själv respektive inte tycker om
Dag 08 – Mina föräldrar
Dag 09 – Mina syskon
Dag 10 - Min passion
Dag 11 – Definitionen av kärlek
Dag 12 - Min dag
Dag 13 – Åtta saker om mig själv
Dag 14 - Vad jag har på mig
Dag 15 - Min vecka
Dag 16 - Mina drömmar
Dag 17 - Min första kyss
Dag 18 - Mitt favoritminne
Dag 19 - Min favoritfödelsedag
Dag 20 - Något jag ångrar
Dag 21 – Hur man vinner mitt hjärta
Dag 22 – 10 låtar som får jag att känna mig på 10 olika sätt
Dag 23 - Något som får mig att gråta
Dag 24 – Min största rädsla
Dag 25 - Min favoritplats
Dag 26 - Något som jag saknar

Hittade en sån här blogglek på Kajsas blogg (ja, Sallys lillasyster). Jag bloggar ju långt ifrån varje dag men kanske tar någon dag då och då tänkte jag, vi får se hur det går!

Jag kommer från en väldigt lagom familj. En mamma, en pappa, två döttrar (jag och min yngre syster) och en och en halv häst. Jag har väldigt stor släkt, släktkalas = minst 30 personer både på mammas och pappas sida, det finns någon i alla åldrar att umgås med vilket är kul. Morfar dog när mamma var 15 men i övrigt alla mor och farföräldrar i behåll plus en ny morfar som har varit morfar för mig sen långt innan jag föddes.

När jag var liten sov jag aldrig mer än en timme i sträck och fram tills jag var tio vaknade jag ca 6-7 på morgnarna alltid (det gick över). Jag har fram tills jag var 15 hållit på med hästar och haft egen häst i drygt två år. När jag var 8 började jag spela fotboll och det tog senare över hästarna och är nu det jag håller på med mest. Saknar dock hästarna. Mellan att jag var 8-17 spelade jag i THIF, men efter en tung höst splittrades laget och jag bytte lag till Hardeberga. Två år senare är jag vääldigt nöjd med mitt val av förening. Trivs som fisken.

Jag har alltid haft väldigt lätt för mig, både med familjen, socialt och i skolan. Tog studenten i våras, gick natur natur och nu jobbar jag på Mormors bageri på Botulfsplatsen i Lund.

För två och ett halvt år sen (ungefär) träffade jag mitt livs kärlek (hoppas jag!!) Johan från Hedemora i Dalarna och ett par månader senare blev vi ett par och har varit sen dess.


let us cruise around the universe.

Jag undrar bara, finns det någon lag på att julmusik ska vara outhärdlig? Våra chefer har kommit på den briljanta idén att vi ska spela julmusik i butiken nu, varje dag fram till jul. Åtta timmars julmusik VARJE dag är alldeles för mycket för mina stackars öron. Dessutom har dom bara gett oss två skivor. Den ena är helt outhärdlig, Carolas greatest julhits på svenska typ, den andra var uthärdlig första gången man hörde den men inte längre. Funderar på att råka tappa CD-spelaren, eller kanske anmäla till STIM att vi inte betalar avgift.

Jag längtar tills imorgon, då ska jag äta frukost med Amanda (och kanske Inessa och Sally också om jag har tur). Sen ska jag jobba men det blir nog bra. Hoppas. På torsdag kommer Johan!!

I see you standing there like an angel and I say: baby, I must be dead

Häromhelgen när Johan och jag låg i sängen och tittade på en John Mayer-konsert (närmare bestämt Where the light is) kom denna låten, vilket osökt fick mig att tänka på Jens Lekman. Varför?? Tänkte jag - tills jag kom det. Friday night at the drive-in bingo, misstänkt lik slinga!
Självklart var jag tvungen att gå till botten med det här. Jag kom fram till det tråkiga men inte helt otippade svaret att det förmodligen är Jens Lekman som inspirerats av John Mayer och inte tvärt om (the Heart of life är skriven 2006 och Friday night at the drive-in bingo 2007), hade ju varit RÄTT coolt om John Mayer, världsartisten, hade blivit inspirerad av en svensk. All info är i och för sig hämtad från wiki, så det behöver ju inte vara rätt..

När vi ändå pratar Jens Lekman så tipsar jag er även om att lyssna på den här godbiten, den har världens gulligaste text tror jag.

Blood sprayed on the kitchen sink,
"what's this?" I had time to think.
I see the tip of my index finger,
my mind is slowly creating a link.
From your mouth speaks your lovely voice
the best comments I've ever heard
"Oh honey, you've cut off your finger - I bet thats gotta hurt
!"
you put your arms me

if you hear something late at night, some kind of fight, just don't ask me what it was

Har gjort några tillägg till min favoritmyslista som jag lyssnar på ungefär alltid. Förutom "the only exception" som fortfarande är min största nyförälskelse har även "luka" med suzanne vega och "stay the night" med james blunt lyckats kvalificera sig. Den sistnämnda tror jag kommer ryka ganska snart igen, men just nu gillar jag den.

En störig sak som hänt på sistone är att min mellanslagsknapp har blivit helskum. Går bara att trycka mitt på, annars händer det inget. Så om jag skriver konstigt/är på dåligt humör beror det troligtvis på det. Dessutom håller telefonen på att dö ut. Restart ungefär en gång var femte minut. D-r-y-g-t. Tror jag vet vad mina sparpengar ska gå till.. Eller så står jag ut till julafton. I can do it!

Jag har börjat fundera lite på julklappar, kanske mest till mig själv men lite till andra. Har en grym på G.

life is a mystery

Jag hade skrivit ett långt inlägg häromdagen men det har spårlöst försvunnit. Lite drygt kan man tycka.

Sedan sist har jag hunnit träna, jobba, se Harry Potter, besöka Ellas grav, vara på 50-årsmiddag, träffa Jagge och Nille och så har förstås Johan varit här.
Harry var faktiskt ganska bra tycker jag. Väldigt nerklankad från alla håll, så hade i och för sig väldigt låga förväntningar, men den var långt bättre än jag trott iallafall. Man längtar efter sista filmen. (Såg den för övrigt med bästa sällskapet - Amanda, Sally, Erik och Johan.)

Kom att tänka på en sak jag funderade över sist jag var hos Johan. Han hade fått brev av sin mamma med kontokort, och så hade hon skrivit en liten lapp:
"Hej gubben, här kommer kontokortet. Jag skickade med en Berglin-strip som var ganska rolig. Puss och kram från mamma."
Så himla supersvenskt. Om hon bara tyckt att strippen var ganska rolig hade hon ju aldrig skickat med den. Konstigt egentligen.

whatever I do and wherever I goI veckan när jag satt framför Johans dator och kollade runt på nätet kom jag på att det kanske var dags att kolla var min utbildning finns egentligen. Eller ja, min tilltänkta utbildning. Jag har efter mycket funderande bestämt mig för att det får bli biomecidinprogrammet, kandidat och master, nästa höst.
Jag har ju tänkt länge nu att det var dags att flytta härifrån. Mest av allt för att jag inte vill bo kvar hemma. Som ni vet är bostadsbrist ett stort problem i Lund och, som jag har sagt förr, om jag ska välja mellan ett rum för 3500 i kävlinge eller att bo hemma med all inclusive för 1500 är valet rätt givet. Om man flyttar måste man ta vad än man får och jag tror att jag är för bekväm för att göra det om jag pluggar här.
Redan där stötte jag på ett problem i mitt sökande. Jag tittade på studera och fann att kandidatprogrammet i biomedicin finns på fyra ställen i Sverige: Skövde, Örebro, Uppsala och Lund. Jaha. Skövde - nä. Trots att det vore underbart att bo med Johan två år känns det inte som någon framtidsstad. Dessutom tror jag inte det vore bra ur social synpunkt. Örebro? Definitivt ingen framtidsstad, inte för mig (och så har de ju en gräslig dialekt..). Uppsala då, nä, det är som att komma till Lund 70 mil norrut. Sådärlockande.
Så jag hamnar (med största sannolikhet) i Lund ändå. Förvånad, besviken, glad och lite upprymd på samma gång. Jag älskar ju ändå Lund, det är min stad. Resten av Sverige och världen kan väl vänta tills jag är klar, det finns kvar där det är. Ett av de största plusen med att bli kvar är att jag kan fortsätta med fotbollen och stanna i Hardeberga. Det känns fantastiskt skönt.

Följdaktligen har jag suttit och anmält mig i en miljard bostadsköer på olika ställen. Om ni har några tips tar jag emot dem med öppen famn!

I can't let go of what's in front of me hereHar haft världens mysigaste dagar med Johan, som vanligt. Var inte ens särskilt jobbigt att åka hem, kan ha med att Johan kommer hit igen på onsdag att göra. Längtar.
När jag skulle åka hem stannade jag tvärt för en reklamskylt. Något i stil med "Göran Landberg bekämpar cancern och forskar kring cancerforskning. Ge ditt bidrag till cancerfonden." Men vänta.. Det kan inte finnas många patologer som heter Göran Landberg. Det är ju min släkting!!! COOLT!

Är nu äntligen hemma efter en jätterolig kväll med pärlorna på jobbet, bowling och middag på O'learys. Oförskämt dyrt men gott och trevligt som sagt.

I've got a tight grip on reality

And I've always lived like this, keeping a comfortable distance
And up until now I had sworn to myself that I'm content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk
Well, you are the only exception
You are the only exception

Min kära syster fyller år idag. Hela 16 stora år minsann. Känns konstigt, jag var inte så liten som hon när jag var 16. Eller så var det just det jag var. Mormor och morfar var här på middag, alltid trevligt.
Innan dess hann jag öppna på jobb och ta en välbehövlig fika med Amanda och Inessa. Alltid lika mysigt!

Imorgon åker jag först till farmor och farfar, och sen vidare därifrån till Johan. Farfar går på 20 dagars strålbehandling nu för att de hittat malign vävnad i lymfan och huden, och Halmstad har inte sån avancerad teknologi så de pendlar dagligen till Lund. Imorgon ska jag avlasta dom och köra dom hem, och passa på och träffa dom på köpet! Sen blir det Johan till på lördag, det ska bli så himla skönt. Äntligen ledigt ett par dagar, efter 10 dagars jobb.


Födelsedagsgrisen!

you are the only exception


Utanför Casa Linda, vår lägenhet!


Utsikt över stranden från strandpromenaden.


Poolen och tre äckliga drinkar, haha!


Första utekvällen!


Filip och Jeppe på fisketur.


Båttur!


Bananaboat!


Bananaboat igen (glada killar..)


Trött Tilda sista kvällen.

Det var allt från Gran Canaria for now. Här kommer ett låttips.

somliga ljus brinner aldrig ut

Fredagskvällen var crazy. Dansade, dansade och dansade. Och så dansade vi lite till. Vi hade det huuur bra som helst, tills vi skulle hem och Inessas plånbok var stulen. Riktigt tråkigt slut på kvällen. Sen kom bästa Maria och hämtade mig och vi åkte hem till henne och sov gott.
Var inte direkt pigg som en mört när klockan ringde 07.50 och det var dags att gå upp och åka till jobbet. Marie och Peshang skrattade åt mig hela morgonen. När jag kom hem vid halv fem sov jag gott två timmar innan det var dags att åka till Sandbycupen. Hardebergas herrar kom tvåa så det var riktigt roligt att titta! Förlorade mot Torn i finalen. Lite snabb städning innan det bar iväg hem mot sängen. Fyra timmar senare ringde klockan, dags att gå upp! Öppnade på jobbet och jobbade till halv elva innan jag åkte hem och sa hejdå till Ingrid som varit här i helgen, åt lite lunch, sen bar det iväg till träningen. Det är nu bestämt vem som blir nya tränaren och det känns jätteskönt. Ett helt gäng nya tjejer som var och testade idag också, jättekul! 16 stycken och spelade hela träningen. Kom hem, somnade i soffan utan att ens duscha först, tog en dusch och åkte till Sandbycupen och slutstädade (sopade och moppade till fördärv) och nu har jag ätit middag och ska gå och lägga mig. Jag längtar efter sängen!
Och mest av allt längtar jag tills på onsdag när jag ska åka till farmor och farfar och sen Johan. Jag ska bara vila och mysa och ha det jättebra. Mums fillibabba.

Så fort jag har tid (typ imorgon kväll) ska jag lägga upp lite bilder från Gran Canaria och skriva något. Lovar.

någon dag kanske jag kör över dig här utanför

Har inte haft någon bra dag idag. Jag längtar tills imorgon. Längtar, längtar, längtar. Jag längtar jättemycket efter min Maria, jag längtar efter massage, jag längtar efter att få dricka vin och dansa tills fötterna inte bär längre.
Fast innan dess ska jag sova ut. Lääänge. (Längtar inte till jobbet på lördag morgon men det är en helt annan femma..)

the things you hide

Jag är på utmärkt humör!

Hade en toppendag på jobb, alla tre var på utmärkt humör och inga stora förargligheter med kunderna. Kassan stämde på öret och efter fem hade jag knappt några kunder så jag stod och pysslade och gjorde små skyltar och fyllde på tepåsar och hade det trevligt, och så kom Ellen in och hade köpt två tröjor till mig (i och för sig på beställning men ändå!). Behövde nya jobbtröjor och nu är det också fixat och klart. Dessutom var jag duktig och sprang en runda innan jobb imorse. Duktiga jag!

Sitter och lyssnar på min myslista och taggar inför de kommande dagarna. Morgondagen bjuder på jobb och på kvällen pizza- och bastukväll med mina tjejer. På torsdag ska jag jobba igen och på kvällen får vi finbesök från Stockholm. På fredag är jag äntligen ledig, ska rida (!!!) på morgonen, träffa Maria för en fika på förmiddagen, få massage på eftermiddagen och på kvällen blir det utgång på Krischan med Gran Canaria-gänget plus Inessa. Jobb och Sandbycup lördag och söndag, och på söndag blir det dessutom inomhusträning igen, tjoho!

RSS 2.0