there's no love like your love


Kanske inte riktigt stämmer med dagens temperatur..

Det börjar verkligen bli mörkt nu. I morse när jag gick ut till bilen kvart över fem så var det helt månklart fortfarande. Den var för övrigt jätteklar så det var nästan som solljus. Coolt. Däremot var det kallt. Fy bubblan alltså, inte ens mammas vinterjacka övervann kylan.

Idag bestämde jag mig för att förkylning eller inte, det var dags att träna. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med det. Det gick faktiskt riktigt bra idag, och det kändes helt okej ur förkylningssynpunkt. Vi hade möte innan träningen också om nästa säsong, jag tror det kommer lösa sig på ett eller annat vis. Det kändes bra iallafall, särskilt efter träningen som var fantastiskt rolig.

always on my mind


När till och med blogg.se-bilduppladdaren fungerar, då är det en bra dag!

Nu har jag äntligen lyckats få upp bilder från början av sommaren (dvs. innan mitt liv avslutades och jag började jobba) på facebook. Nä, skämt åsido, men mellan första juni och sista augusti jobbade jag som en idiot faktiskt och gjorde inte mycket annat. Kan ärligt säga att det känns skönt att det börjar bli höst och jag får lite rutiner igen.

Däremot känns det tråkigt att min helvetesförkylning inte ger sig och dessutom har gått över till någon slags magkatarr. Lite mer feber igen, men nästan ingen hosta faktiskt. En och annan nysning har jag väl hunnit med under dagen däremot. Jag vill vara frisk till helgen (som förövrigt kommer bli hejdundrandes om jag får bestämma).

Förutom det tänker jag mest på Johan som flyttade in idag. Lägenheten var sådär-städad och när jag ringde honom hörde jag hur det ekade i bakgrunden - han har änsålänge bara en säng (förutom skrivbord och en fåtölj, som f.ö. står i vår snickarbod). Nutte, jag ska snart komma och hälsa på med möblerna och så ska jag se till att leta upp en gammal trasmatta som dämpar ekot. Och mina inflyttningspresenter såklart, älskar paket haha!!

Hela dagen idag har jag varit HELT övertygad om att det har varit torsdag. Hur skumt som helst varje gång jag blir påmind om att det inte är det. Tror det är för jag är ledig på fredag, då känns det som att det är torsdag idag. Jag längtar!! Efter morgondagens öppning är mina 7 dagar i sträck över. Sovmorgonen på fredag kommer kännas skööön.

lose your hunger and you lose your way

När Marie precis hade gått hem från jobbet idag så att jag blev själv kom det in en man och köpte ett bröd. Först velade han jättelänge om vilket bröd han skulle ha, sen när han väl bestämt sig sa han:
- Är du svensk? Eller är du polack?
Jag blev rätt förvånad, har inte blivit misstagen för polack innan, och ser ju dessutom ganska typiskt svensk ut så jag svarade att nä, jag är svensk.
- Är du verkligen det? Helt svensk? Kommer du från Sverige?
Kände mig litel dissad..
Det vägdes dock upp av att pappa berättade att självaste Johan Wester (!!! aka hipp hipp-johan!!!!!!!) tyckte att jag var jättesöt. Och det vinner faktiskt över att en lite halvtaskig gubbe tror att jag är polack.
(Jag tycker förresten inte det är något fel på polacker, glimten i ögat ni vet!)

Jag och Una bestämde igår att vi ska göra långpromenader med hennes hundar till tradition, så igår började vi och idag fortsatte vi. Hur mysigt som helst, och faktiskt riktigt skönt att komma ut även om det blåser och är kallt. Idag fick jag lära mig allt om grisar och kor. Tänk ändå så mycket man inte vet, jag känner mig för det mesta som en lantlolla men vet inte mycket i förhållande till henne som gått jordbruk. Spännande!

you can't start a fire, you can't start a fire without a spark

Jag orkar inte med människor som hela tiden måste visa att dom är bättre än alla andra. Wärk.

Min femte kvartifem-morgon på raken och det märks på humöret. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Idag fick jag för första gången helt eget ansvar att beställa kakor, och ingen var där som kunde titta på det. Känner mig rutinerad!

Den största glädjen idag är att min Johan äntligen fått en lägenhet. Det är bra för två saker: jag vet var jag ska åka när jag vill hälsa på honom och jag får ÄNTLIGEN köpa inflyttningspresenter. Haha. Grattis finaste!

På förkylningsfronten står det still. Lite mindre feber, lite mer hosta. Hugget som stucket kan man väl kalla det.

if life seems jolly rotten there's something you've forgotten, and that's to laugh and smile and dance and sing

Efter tre tidiga morgnar som följs av en fjärde imorgon är jag fruktansvärt trött. Förstår att ni undrar vad som hänt sen sist, så tänkte uppdatera er om det! Härligt.

I torsdag lämnade jag först mamma vid flygplatsen, hade sån jäkla huvudvärk men hade svårt att hålla mig vaken så trodde det berodde på trötthet. Det hängde i hela dagen, och på kvällen visade det sig att jag hade fått ännu mer feber. Jaha, så där försvann den träningen. Trots detta hann jag på dagen med att först vara hos Jeppe med gänget och laga pannkakor med massa goda tillbehör och spela spel och sen åka till Nova med bästa Maria och shoppa lite, närmare bestämt världens mysigaste kofta och en klänning. Som vanligt trodde jag att jag hade hittat ett riktigt kap och skulle vara relativt ensam om den här i höst men tji fick jag när jag var ute på stan häromdagen. Går där i lugn och ro och ser mig omkring, och vad ser jag, om inte den jävla koftan på en reklampelare. Och en till. Och en till. Suck, jag har gjort det igen. MEN, mysig är den, så jag klagar inte. Och torsdag var en helmysig dag trots febern och huvudvärken.

Igår kom Dagen D. En hård dag på jobb med mycket att göra, följdes av fika med Jagge och på kvällen middag på V.E.S.P.A. och sen Spamalot-premiär, med Amanda . Hjälp vad bra det var, helt fantastiskt. Träffade massa jag kände och kände igen, familjekompisar och diverse kändisar (ja, förutom gänget på scen då). Johan Glans är verkligen magisk alltså, vilken kille. Fruktansvärt rolig i sin enkelhet. Sen är ju inte resten tråkiga heller precis. Höstens måste för dig som gillar humor och musikal, verkligen. Och såklart Monty Python. Du läser mer om Spamalot här.

Kom hem vid tolv-tiden igår efter lite mingel med bandet (pappa är ju trots allt kapellmästare och var pliktskyldigt tvungen att stanna och ta ett glas vin och lite mat.. Stackarn), och jag var inte nådigt trött när klockan ringde i morse. Eftersom att bussarna inte går så tidigt på lördagar kör jag till Lund på morgonen, och det var mer än en gång jag var nära att somna i bilen. Inte bra. Vid åtta-tiden tvingade jag i mig en espresso (har inte så mycket till övers för alldeles för starkt kaffe om jag inte är sugen på det direkt) och blev lite piggare. Nu börjar det dala igen, i takt med att febern återvänder. Sömnbristen gör väl också sitt till det hela förstås. Är själv hemma ikväll så ska laga mig en god köttbit med sallad och bearnaise, och sen blir det bums i bingen för min del. Sköönt.

Imorgon ska jag öppna igen och sen är det en jäkligt viktig match mot Hammenhög. Ringde Rikard innan och berättade om febern, så vi bestämde att jag ska vara med ändå men sitter på bänken i största möjliga mån.

I don't care what the whisperers say cause they whisper too loud for me

Dagens låt: Eliza Doolittle – Pack Up. Riktigt härlig, man blir jätteglad när man hör den, särskilt när man kommer till refrängen, en lite halvrivig mansröst kommer och piggar upp. En toppenlåt helt enkelt! Värd ett par minuter av din färdefulla tid.

Igår var jag ledig. Det firade jag med att ligga kvar en hel timme i sängen och mysa och läsa en bra bok för mig själv. Just nu håller jag på och läser "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den har fått vääldigt bra kritik och alla jag har pratat med som har läst den har älskat den och suttit och skrattat högt. Jag kunde därför inte låta bli att ha skyhöga förväntningar på den, och blev därför ganska besviken när jag började läsa. Nu när jag vant mig lite vid hur boken funkar är den riktigt bra. Lite smådum ibland, lite över gränsen, men väldigt charmig och välskriven. Läsvärd!
Efter att jag legat kvar i sängen var det färdigfirat. Jag hade bestämt mig för att städa ovanvåningen, vilket mamma bad mig om för hur längesen som helst. Jag började med det, dammsugade och dammade och plockade undan hela ovanvåningen. När jag var klar med det tänkte jag att jag lika bra kunde ta trappan när jag ändå höll på och till slut hade jag städat hela huset, sorterat tre maskiner tvätt, dammsugat överallt, rensat ut trasiga skor från hallen och stoppat undan sommarskorna, styrketränat lite på pilatesbollen och duschat. De andra blev helt chockade när de kom hem, det är skönt när någon märker när man ansträngt sig :)
På kvällen kollade jag på u-lagets match mot röstånga, 2-2 efter bra spel från tjejerna!

Idag öppnade jag på jobb, sen handlade jag mat och ikväll lagade och åt jag maten med una, agnes och jenny. Supermysigt. Imorgon blir det tidig morgon igen, ska skjutsa mamma till flygplatsen, sen öppnar jag fredag, lördag och söndag. Kommer vara pigg som en mört på måndag!

Dessutom har den där febern bitit sig fast. Helt feberfri imorse, men det har smugit sig på under dagen och nu är jag uppe där jag var igårkväll. Hade klarat mig utan det kan jag ju säga, men det är bara att bita i det sura äpplet.

maybe I should drop it

Godkväll min älskade vän feber, du får gärna lämna mig innan kvart i fem imorgon när klockan ringer!

I'd say go to bed world

Jag är inte insatt i politik och egentligen bryr jag mig inte så mycket, men jag bestämde mig för att en gång för alla faktiskt läsa genom Sverigedemokraternas punkt "En ansvarsfull invandringspolitik" för att bilda mig en egen åsikt om huruvida de är främlingsfientliga på det sättet media framställer dem eller inte.

Efter att ha läst om deras åsikter på hemsidan kan jag inte annat än instämma i att det är sorgligt att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, och inte som det minsta partiet heller, utan som ett parti en bra bit över 4%-spärren med en vågmästarroll (om ni vill bilda er en egen uppfattning kan ni läsa om deras åsikter här).

För de som är intresserade kan jag f ö tipa om att läsa Lasermannen, en skönlitterär bok om lasermannen och Sveriges politiska läge runt 1991 när Ny Demokrati var påväg dit Sverigedemokraterna är nu. Även om Ny Demokrati var på en helt annan nivå så är ändå Sverigedemokraterna som en lite smartare lightversion av dom, vilket är skrämmande verkligt, 20 år senare.

get confused and you fade away

Inatt hade jag en riktigt dålig natt sömnmässigt. Som jag misstänkte hade jag väldigt svårt att somna - lyckades inte förrän vid halv ett-snåret. Det var liksom inte så att jag låg och vred mig utan det var skönt att bara ligga där, men ju mer klockan blir desto mer stressad blir man för att man inte kommer hinna sova så mycket som man behöver och så blir det bara svårare och svårare att somna.
Vaknade till vid halv två när pappa gick och la sig efter jobbet (vilket jag aldrig gör i vanliga fall) men kunde somna om ganska lätt igen. Vid två började ett monsunregn utanför fönstret och jag vaknade igen (vilket jag aldrig heller gör - vanligtvis sover jag som en klubbad säl) och somnade inte förrän det lugnat sig vid halv tre. Jag är hyfsat trött och har varit hyfsat lättretlig hela dagen.

Efter jobbet var jag och Ellen på H&M och fyndade. Vi hade samlat ihop alla olika klubb-erbjudanden vi hade liggande hemma som var påväg att gå ut (3 för 2, 50 kr rabatt vid köp över 400 kr, 20% på kosmetika och hudvård) plus att det var sista dagen på "100 kr rabatt på alla jeans"-kampanjen och kom hem betydligt fattigare. 1200 kr ungefär, minus lite drygt 200 för rabatter och så glömde hon dessutom slå in två saker upptäckte vi efteråt. Fick iallafall inhandlat ett par jeans (mina favoritjeans sprack ännu mer på jobbet idag, situationen blev ohållbar), en mysig mossgrön tjocktröja och lite bra att ha-saker. Ellen fick med sig en skitsnygg kavaj och en skitsnygg skjorta, tur att vi har samma storlek!
Ikväll var Malin här och åt med oss, sen tittade vi på "Swap" och Idol. Supermysigt som vanligt.

Just nu när jag sitter här och är trött, så är jag påväg att få en sån där mindre kris igen. Japp, jag har börjat se ett mönster. Har aldrig riktigt trott på det där att man blir
1. frusen
2. lättirriterad
3. superglad/superledsen i omgångar
när man är trött, men när jag rannsakar mig själv stämmer dom alla tre mer än väl. Jag kan vara irriterad i en timme för att Ellen går in på badrummet samtidigt som jag tänkt gå in där. Så innan jag får en ångestattack/kris och börjar kvida och klaga ska jag nog gå och lägga mig. Godnatt!

Don't know why I'm still afraid, if you weren't real I would make you up now
I wish that I could follow through,
I know that your love is true and deep as the sea
But right now everything you want is wrong,
and right now all your dreams are waking up,
and right now I wish I could follow you
to the shores of freedom,
where no one lives.

I'm gonna confide in you

Jag sitter och lyssnar på min myslista. Uppdaterad med bland annat Robyn och bättre än någonsin (tycker jag idag iallafall, det har säkert ändrats innan veckan är slut).

Trött i kroppen efter en riktigt skön träning med bra tempo. Synd att vi inte är så många bara. Offrade mig för en som kände sig krasslig idag och öppnar imorgon på jobbet. 04:45 ringer klockan och jag sov till 11 idag, så hur trött jag än känner mig just nu tror jag inte att jag somnar före elva. Lite väl få timmar om jag får bestämma. Men, som mamma sa, imorgon kommer jag kunna somna iallafall! Och det är skönt att jobba morgon för man kommer hem i tid, har hela eftermiddagen och kvällen framför sig. Då ska jag förövrigt träffa Malin, det ska bli kul!

Dagen bjöd på två timmars jobb (lagom och bra! Hoppade in för en som skulle på möte) och en lång och härlig fika med Jenny. Mysigt. Och så träningen ikväll då förstås, mycket anfallsövningar och spel, det gillas.

FÖRRESTEN! Ni har inte fått se paradiset vi ska till om 29 dagar :) Här hittar ni Parquemar där vi ska bo (bilduppladdaren funkar inte för mig idag så ni får stå ut med att klicka på länkar).

skyll dig själv, inget händer här

Kom precis på en sak. Jag vet inte om jag vågar börja plugga. Tänk om alla är mycket smartare än jag. Jag kommer inte ihåg någonting från gymnasiet. Jag kunde knappt hjälpa Ellen med matten idag - och hon läser matte B. Ska jag bli civilingenjör? Det ser mörkt ut på den fronten. Jag önskar att man inte behövde kunna så mycket. Det hade varit lättare då.
Tänk vad skönt det hade varit att hoppa på en utbildning där alla är rookies. Typ som Johan. Dataspelsutveckling. Ja, alltså, på den fronten är jag ju supermegarookie och helt ointresserad, men för dom som är intresserade - kunna så mycket som man kan när man är intresserad av något och så börja nästan helt från början, för alla är på den nivån. Jag kan inte påstå att jag sitter och räknar matte eller gör små fiffiga labbar på min fritid.
Jag gillar inte att misslyckas. Jag gillar inte när det är för svårt, jag är för dålig på motgångar, dålig på att kämpa.

Vilken klenis jag är. Kanske borde bli hemmafru.

jag vill försöka igen. den här gången, den här gången kanske världen förstår

Jag ångrar att jag inte ska se Håkan Hellström i november. Kanske att Göteborg och Scandinavium skulle få sig ett besök av mig och någon vänlig själ som vill hålla mig sällskap och njuta med mig. Ingen som känner sig träffad?

Sen sist har jag hunnit allt utom att se Spamalot. Jag hade blandat ihop veckorna och denna helgen var det kräftskiva hos mormor (som förövrigt var trevlig och jättegod) och Spamalot var inte förrän nu till helgen. Jag tackar inte nej, ännu en helg ska spenderas med min käresta och det är ju alltid trevligt. Och mysigt. Och underbart.

Nu ska jag punkta upp livet igen.
- Matcherna slutade båda 2-2, den ena kändes som en förlust och den andra som en seger.
- Jönköping var fantastiskt, Johans brorson Vincent är världens sötaste unge.
- Malins lägenhet var jättefin (och liten) och jag var en bra kompis och gav en stekspade i inflyttningspresent (kanske lite för att vi överhuvudtaget skulle kunna laga våra tacos..)

Sådär, kändes skönt. Strukturochplaneringstilda. Har redan börjat smsbombningen med saker man inte får glömma till resan. De kommer vara så glada när vi äntligen kommer iväg så de slipper mina sms.

Förutom sakerna jag punktade upp har jag varit matteakut åt min syster. Typ varje dag, minst en kvart, annars blir mamma arg. Jag borde börja ta betalt.

my darling baby

Fyra dagar sen sist. Sen dess har jag:
- jobbat
- bestämt mig för att åka till Johan på måndag (♥)
- bokat en resa till Gran Canaria, playa del inglés, med Amanda, Sally, Filip och Jeppe
- jobbat lite till
- sovit
- jobbat
- tränat (lite väl lite)

Tills jag skriver nästa gång kommer jag förmodligen hinna:
- jobba
- spela match
- hjälpa till på loppis
- se Malins nya lägenhet
- åka och hälsa på Johan i Jönköping (och träffa Kattis, Petter och lilla Vincent)
- se Spamalots genrep
- spela match igen
- jobba lite till

Vi hörs!

RSS 2.0