jag följer med dig hem ikväll, för jag vill inte vara själv

Solbränd (med betoning på bränd) och varm. På jobbet har vi ca 28 grader från morgon till kväll, kan ju säga att jag är ganska glad att jag inte jobbar hela sommaren i år. Imorgon ska det vara molnigt iallafall, då blir det lite mer rimlig temperatur inomhus. Fast man ska inte klaga - det är underbart med vår/sommar igen. Fram med shorts och linnen, jo man tackar!

Dagen har spenderats på jobb, sen med Inessa, Amanda, Jenny och Nille i olika omgångar och kombinationer. Jag och Inessa studentpresent-shoppade, sen mötte jag Amanda och fortsatte shoppandet (jävlar, jag skulle ju inte) och sen tittade vi på Polhems bal. Vilken nostalgitripp. Var det verkligen ett år sen jag var på bal?! Holy smoke.



Jag har verkligen väldigt mycket resfeber. Imorgon ska vi dessutom spela säsongens viktigaste match. Ingen ångest.

vågorna dom kraschar över dig och mig

Sen sist? Inessa har sprungit ett helt maraton utan att dö, jag har haft myshelg med familjen och varit hundvakt till två små underbara odjur, haft lite flytta hemifrån-ångest och lite flyg-ångest inför Londonresan. Och lite sluta jobba-ångest.

Jag ska nämligen sluta på Mormors, som en följd av att jag ska börja plugga till hösten. Hur glad jag än är att jag ska slippa jobbet, så har jag lärt mig mycket om mig själv och andra människor, och jag kommer sakna mina kollegor. Det känns konstigt att jag inte ska ha något sammanhang efter den 8 juni. Fast den 22 augusti börjar livet. Tror jag.

Och så åker vi till London på torsdag, ska bli underbart roligt. Sedan studenter, Dalarna, Kreta och Peace and love också innan juni är slut. Lutar åt en bra månad.

hennes nya fina vänner tror de vet var hon kommer från

Hon är det här partyts ljus,
och han bredvid är så stolt att ha henne nära sig
Det verkar som hon överlevt sen sist jag såg henne,
hon kunde va någon annan, någon bättre
Men jag ska be honom ta hand om henne väl,
för jag vet vilken dy hon varit i

Jag undrar om du någonsin kommer tillbaka, eller om ditt nya du är du nu. Jag önskar att orden iallafall kunde nå in.

Förutom det så undrar jag varför, när man suttit och tittat på One Tree Hill en hel kväll, det sorgligaste avsnittet alltid kommer precis när man bestämt sig för att sluta titta. Karma?

(Mysig frukost med Inessa, Birger och Jeppe idag. Min Inessa ska springa maraton på lördag, she crazy.)

jag tror, om vi går genom livet, att allt det bästa inte hänt än

Just idag känner jag mig väldigt ensam, för första gången sen jag flyttade hemifrån. Om det är för att Johan har åkt hem vet jag inte, men jag har väl mina aningar. Jag har haft en fantastisk helg. I torsdags fikade jag och Amanda på balkongen och njöt av vädret och gjorde lite välbehövlig catching up. På kvällen skippade jag träningen och hämtade Johan vid tåget, sen gick vi hem till Sally och käkade kvällsmat med henne och Birger. När vi kom hem tittade vi på Mästarnas Mästare och jag somnade i soffan, som vanligt. Precis som det ska vara.
I fredags handlade vi presenter till Jeppe, en blinkande mohawkfrisyr, blinkande, spelande födelsedagsglasögon och en flaska gott rosé. När de var inhandlade träffade vi mamma och Ellen och käkade lunch och gick en vända på stan. På kvällen tog vi en liten after work med Birger och Amanda innan vi gick hem och lagade mat. Sen satt vi på balkongen invirade i filtar och drack vin, tittade på solnedgången över taken och pratade inpå småtimmarna. Jag tror det är sånt som kallas ett moment.


Amandas bild från Myntha.

I lördags låg vi i Botan och solade hela dagen (ja, efter att vi vaknat vid lunch då..). På kvällen kom Sally förbi och plockade upp oss och hon och Johan cyklade ut till Jeppe på 20-årsmiddag och jag promenerade bort till Mediterranean för middag med tjejerna på jobbet. Så himla mysigt! Världens bästa gäng. Efter tre-rätters gick hälften av oss vidare till Myntha och tog en öl. Mina jobbtjejer är verkligen guld! Strax innan midnatt mötte jag upp Jeppe-gänget och vi körde en utgång på Lunds. Halvtrist slut på en annars jättekul kväll.

Idag sov vi läänge och låg och drog oss i sängen halva dagen. Tittade lite mer på mästarnas mästare och vips skulle vi laga mat och sen åkte Johan hem. Trist. Under tiden vi lagade mat började det mullra och blixtra, och precis när vi kom fram till stationen öppnade sig himlen. Jag var GANSKA blöt när jag kom fram till gymmet, för att inte tala om vad jag var när jag kom hem. Ikväll har jag diskat och städat och bytt lakan så nu är här som nytt. Skönt!

Och nu sitter jag här och känner mig ensam. Det går över tills imorgon. Jag gillar att leva vuxenliv. För det mesta.

det finns en förstaplats som inte går att nå

Flytten är genomförd, numera bor jag i min alldeles egna lägenhet. Det känns konstigt, läskigt och skönt. Sen jag flyttade in har jag hållt på och städat och städat, för det hade inte personen som bodde här innan mig gjort. Nu är jag klar med städningen och har också packat upp alla grejer så nu är det så gott som beboligt här. I söndags när vi hade flyttat hit alla grejer och mätt lite och sådär åkte jag och mamma till IKEA. Två timmar senare kom vi tillbaka med 45 inköpta varor. Holy macarony. Vi köpte tvättkorgar, matta, handdukar, kniv, potatisskalare, osthyvel, konservburksöppnare, bestickdiskställ, filtar, pallar, ljusstakar, massvis med olika lådor och boxar, osv. osv.

I veckan har jag, förutom att städa och packa upp, jobbat, sovit för lite, käkat middag hos Sally, sen-lunchat med Inessa och spelat match. Vi spelade 2-2 mot Helsingborgs DFF, Stattenas farmarlag, och vi börjar verkligen komma igång nu. Kunde med lite flyt vunnit matchen, ännu ett fall framåt! Känns skönt.

Imorgon ska jag jobba, sen fika med Amanda och på kvällen kommer Johan! Jippieee!

åren här har slitit hårdare på mig

Efter två öppningar på jobb har jag idag varit ledig. Sov 11 välbehövliga timmar inatt, vaknade och låg kvar i sängen och tittade på One Tree Hill och åt frukost i lugn och ro. Vid halv ett kom Ellen och lånade duschen, och jag gick och la in tvätt. Sen hade hon inget för sig fram till tre så hon hjälpte mig att packa ner alla köksgrejer i lådor. Ikväll har jag hällt ut alla kläder på golvet och sen vikt allt och sorterat och lagt ner i väskor, packat ner skor och städat undan lite gamla tidningar och skräp. Det enda som är kvar är att packa ner grejorna i badrummet och grovstäda lägenheten, och det kan jag inte göra förrän på söndag ändå, så flytten är färdigförberedd nu! Känns gött. Mellan allt packande hann jag fika/luncha med Maria och träna med Birger. Trevligt.

Helgen bjuder på jobb, match, myskväll med Jenny imorgon och tacksittning för alla bruncher jag jobbat på lördag. På söndag är det stora flyttdagen, då ska vi flytta och åka till IKEA och handla massa lådor och förvaring. Och förmodligen en hel del annat.


Detta årets treor är i Prag nu, var det verkligen ett år sen vi var där?! Det var iallafall en galen resa, galen och underbar. Filip var, som bilden skvallrar om, fullast i Prag.

för vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar?

Håkan Hellström gör det igen. Håller på och lyssnar in mig på hans senaste album nu, det är verkligen väldigt bra. Änsålänge är min favorit Vid protesfabrikens stängsel men jag tror det finns fler på lager. Det är skönt när man slipper bli besviken, är alltid lite orolig när gamla favoriter släpper nytt.

Idag har jag varit ledig och haft en riktig slappdag. En sak som varit bra med denna slappdagen jämfört med mina vanliga slappdagar är att jag inte har känt mig sunkig utan faktiskt riktigt fräsch. Det känns bättre med slappdagar då. Lagat både pastasallad och fläskkotletter med potatis, det ni! Snart ska jag packa inför trippen till Johan. Jag längtar verkligen jättemycket! Trist att missa matchen mot Olympic bara. Det är dags att börja flyttpacka också, nästa söndag flyttar jag till nya lägenheten! Jippie!!

Juste! Måste avsluta med att skryta lite. Igår på träningen gjorde jag inte mindre än 5 (FEM!!!) mål! Det hör minsann inte till vanligheterna. Woho! Haha lite mindre lyckat var det kanske att köra hardebergabussen hela vägen från Bollhuset till Statoil med handbromsen i... Man kan ju säga så mycket som att handbromsen funkar sådär!

how terribly strange to be seventy

Jag har numera ett förstahandskontrakt på en liten lägenhet på Östra Vallgatan från och med 15 maj, ett sommarjobb som receptionist på en mäklarbyrå, en jobbintervju som privatlärare på tisdag och imorgon ska jag klippa mig. Snacka om att livet tog tag i sig själv utan att jag gjorde någonting. Det är väl skönt när det händer, det är inte alltför ofta.

Igår var det Valborg, denna överskattade högtid. Vi hade match klockan ett, så dagen startade med frukost hemma och sen samling halv tolv. Vi spelade inte som gudinnor precis, men gjorde jobbet och hade förtjänat en seger. Slutade 1-1 efter att de reducerat i ungefär 88e minuten, och jag har aldrig mött ett så fult lag förr. Det är obehagligt att spela när motståndarna inte visar någon respekt för regler eller sina motståndare.
När jag kom in till stan var jag på måttligt dåligt humör. Var en tanke ifrån att stanna hemma och strunta i alltihop, men till slut kom jag iväg, och det är jag väldigt glad för såhär i efterhand. Jag cyklade iväg till Östgöta nation och mötte upp de andra, käkade lite och tittade på deras liveband. Sen stack vi och handlade hem till kvällsmat och begav oss till Birgers mamma och satt och snackade skit innan vi lagade mat och åt. Vid nio-tiden gav vi oss iväg till Linnea för förfest, och sen var det klubb på ÖGs igen. Riktigt roligt, bra DJ, lagom mycket folk, och alla var på topp. Grymt helt enkelt.
I morse vaknade jag vid halv tio och låg kvar i sängen en timme innan jag cyklade iväg till Lunds och jobbade för Ville på första maj-lunchen. Jättetrevligt, ett glatt gäng, och gästerna verkade nöjda med maten.

Denna veckan bjuder som sagt på klippning och intervju, även jobb, träning, Spyx, en och annan fika och på fredag ska jag äntligen åka till Johan. Jag längtar ihjäl mig.

RSS 2.0