it's time to have the talk

Det finns inget vackert med döden. Den är bara svart och sorglig och lämnar ett stort hål och långa nätter efter sig.
-
One tree hill

Sen sist? Tentan gick bra. Hade en galen efter tenta-festhelg med sjukt bra kvällar både fredag och lördag. Spelade internmatch i lördags (hör och häpna! Ska göra mitt bästa för att hitta tiden för det är ju så jäkla kul) (vi har slagits ihop med Harlösa och det känns jättespännande) och kunde knappt röra mig i söndags. Den dagen gjorde jag så mycket som att klättra ner för stegen, lägga mig i soffan och sen ligga där. HELA dagen. Såg 14 OTH-avsnitt à 40 min.

Denna veckan har återigen varit riktigt manglig. I måndags hade jag kvällslabb och gick därmed i skolan 10-21. Efter det har jag inte riktigt återhämtat mig sömnmässigt, och dessutom tvingats hantera jobbiga personliga grejer. Trött Tilda = Tilda på dåligt humör, så har inte varit mitt bästa jag denna veckan. Idag jobbade jag i alla fall lite i förväg i matten så jag kan ta sovmorgon imorgon för det, mina vänner, behövs! Utöver detta har vi en stor dugga på måndag, och jag har som vanligt varit väldigt tidsoptimistisk vad gäller pluggandet, och sitter därför här och har precis läst genom alla föreläsningsanteckningar för första gången. Ska bli väldigt spännande att se hur detta går...

Imorgon åker jag och Johan till Göteborg och hälsar på Jennifer och Anders, ska bli kul! Längesen jag såg dom, och har inte sett deras nya lägenhet heller.

Och dagens tips får bli att titta på denna videon på Erato. Såg när de var med på nyhetsmorgon, riktigt duktiga!

If this world makes you crazy and you've taken all you can bear, you call me up because you know I'll be there

Jag har fortfarande inte skaffat hemförsäkring. Det känns knappt lönt nu, planerar att flytta när jag får något större och det borde inte dröja alltför länge. Till jul kanske.

Denna veckan upplever jag min första tentaperiod. Det är jättemysigt!! Sitta i Edekvata hela dagarna och bara mysa och plugga. Att plugga är faktiskt ett väldigt kul sätt att umgås. Otvunget på något sätt. Det är klart att det inte är kul hela tiden förstås, men det finns alltid någon att fråga när det inte går bra. Denna perioden har vi bara en tenta också, endim A1 imorgon 14-19 på Victoriastadion. Kan tänka mig att jultentaperioden inte blir fullt så mysig, när vi har en dugga och två tentor, varav den ena dessutom är i fysik. Jaja. Det löser sig.

Jag trivs grymt bra med livet just nu. Det känns verkligen som jag hittat helt rätt utbildning. Klassen är fantastisk. Lagar faktiskt riktigt god mat också, tro det eller ej! Inte så varierad kost kanske men god. Bäst just nu är pasta med pesto-, bacon- och creme fraiche-sås. Bara att steka bacon, sen hälla på creme fraiche och bacon och låta det puttra en stund, sen är det klart. Väldigt mycket pasta blir det, särskilt när jag inte har någon ugn, men det är gott. Igårkväll visade jag upp mina kockfärdigheter hos Matilda och gjorde lövbiffsbörsar med brieost i. Blev riktigt gott! De andra var mäkta imponerade haha.


Dagens tips 1: köp inte coop extras tandkräm. Den må vara billig men den smakar därefter. Värt att lägga en tia extra.
Dagens tips 2: lyssna på Ane Brun – True Colors.

I saw sparks

Jag hade haft en sån där grym dag. Vaknade och kände mig utvilad, sprang en runda innan skolan, tog det väääldigt lugnt och åt frukost hur länge som helst, cyklade till skolan, svarade rätt på fysiken, satt i solen och njöt på lunchen, hängde med helt okej på matten och medtek-övningen, fikade med mysklassen+Amanda och avslutade med att baka kanelbullar och plugga med Amanda och Emanuel. Fram tills dess flöt dagen på i en perfekt takt och var på riktigt bra humör.

När jag skulle cykla hem från Emanuel började jag få ont i magen av all deg jag ätit (ja, jag vet mamma, pappa, farmor, Johan och alla andra som säger att man inte ska äta deg MEN DET ÄR JU GOTT) plus att jag drack mjölk till de färdiga bullarna, vilket min mage helt har vant sig av med eftersom jag egentligen inte är så förtjust i mjölk.
Hur som helst, jag cyklade hem och hade världens magknip, och när jag nästan äntligen var hemma stod det en bil på trottoaren. Eftersom jag inte orkar hoppa av cykeln för att gå upp för trottoarkanten sen cyklar jag alltid sista lilla biten på trottoaren (ja, jag vet, igen), och idag stod det en bil MITT på trottoaren så att man knappt kom förbi vid en av portarna (som var öppen). När jag med nöd och näppe tagit mig förbi hörde jag en arg tant skrika bakom mig:
- HÖRRU, DET HÄR ÄR FAKTISKT INGEN CYKELVÄG!!!
Blev så fruktansvärt irriterad, nä, det är ingen cykelväg, men ingen parkeringsplats heller sist jag tittade efter! Klockan var tio på kvällen, jag störde ingen och hon hade ju gjort exakt lika mycket fel som jag om inte värre.
Haha, hatar mig själv för att jag blir så irriterad också.

Hade en supermysig helg med världens bästa Johan också, och en härlig roadtrip upp och ner med Emanuel & Erik och co :) och Legally Blonde var att rekommendera! Riktig feel good och härligt blonde-girl-power. Fantastisk musikalisk ensemble också, jättekul!

RSS 2.0