I'm gonna find another you

Skolan har rivstartat. Denna läsperioden fortsätter vi med matte och startar två nya kurser - programmering och VFU. Programmeringen är jättekul änsålänge, vi har en fantastisk föreläsare och det påminner lite om problemlösning. Det tar vääldigt mycket tid bara. Matten ska vi inte prata om. Det är svårt, oklart och tar om möjligt ännu mer tid. VFU är en förkortning för verksamhetsförlagd utbildning i sjukvården. I den kursen har vi bara haft en föreläsning och ett seminarie hittills, men den är till för att vi ska lära oss hur det fungerar i vården och lära oss "vårdspråk". Vi ska ha föreläsningar, labbar och auskultationer på olika avdelningar. Ska bli sjukt spännande! När föreläsningarna är klara i VFUn (om två veckor) har vi väldigt chill schema också, vilket behövs med allt vi har att göra i programmering och matte just nu. Kommer bli en bra läsperiod!

På privat-planet funkar inte höften nu igen så jag ska ringa en naprapat i veckan. Visst är det konstigt, har aldrig varit mer sugen på att spela fotboll än nu när jag inte kan, trots minusgrader och snö utomhus. Blir så trött på mig själv! Förutom det trivs jag väldigt bra med livet. Världens bästa klasskamrater och kompisar!

it's not the storm before the calm

Tignes var fantastiskt, massvis med snö, solsken varje dag och vi är hemma välbehållna och utan brutna ben, med lite brunare kinder. Eventuellt lägger jag upp någon av de fyra bilderna jag tog här så fort jag hittar kamerasladden, men vågar inte lova något.

Dock är det väldigt skönt att vara hemma, och ganska skönt att skolan började idag också. In i vardagen och rutiner, ordning och reda och mindre tid att fundera. I vår ska göra mitt bästa för att komma igång med fotbollen igen för jag längtar ut på gräset som en galning. Har haft en höft som krånglat, men har behandlat med voltaren och vila, och hoppas på det bästa!

Tills vidare bjuder jag på en till (suddig) nyårsbild. Enjoy!


when the truth is, I miss you

"Vi är inte här idag för att Sam har gått bort, utan för att Sam har levt"
Bland de finaste orden jag har hört. Farfar, vi saknar dig.
Som ni förstår har det varit en lång jul, men nu kan det bara gå uppåt. På fredag bär det av till Tignes för 10 dagar med världens bästa klass, längtar! Sen drar en ny termin med nya möjligheter igång.

new year's day

Nyårsafton blev en väldigt lyckad kväll (hade förstås inte väntat mig annat) med gänget ovan. Vi började med lyxmiddag hemma (meny: fördrink med lichi-tema, hummer med aioli och surdegsbaguette, oxfilé med bearnaisesås och vitlökssmör, pannacotta med bär och sanslöst många cheeseballs), tolvslag uppe på S:t Hans backar, fest nere i stan (med delar av svenska damlandslaget i handboll!!!) och efterfest hemma hos oss. Halv sju somnade jag gott mitt i ett sms.
Nyårsdagen har spenderats med Sally och Amanda i vars ett hörn av soffan. Tror att kanal 5 hade läst mina tankar, filmerna som visades undertiden vi tittade var Syskonen Baudelaires olycksaliga liv och Kalle och Chokladfabriken. Kanske två av de bästa bakisfilmerna genom tiderna!

Gott nytt år allihopa!

RSS 2.0