I was in chock

nu är det måndag igen, efter en lång och halvfullspäckad helg. fredagen tillbringades som sagt hos wea och i lördags gjorde jag inte många knop. hade en riktigt tråkig kväll, skönt när klockan blev mycket så jag fick gå och lägga mig. igår cyklade jag och una till dalby och fikade med malin och agnes, planerade att ses lite mer i veckan, trevligt!

i morse gick jag upp nio, sprang min runda (en minut bättre än förra veckan, woho!!), duschade och åkte till skolan. hade fysik, samhäll och svenska idag, en lugn och skön dag. jagge väntade efter många om och men på bussen med mig i dalby, gulligt tycker jag. ikväll borde jag plugga fysik och kemi, men det är helt hopplöst när man inte har någon miniräknare, vi har inte fått tillbaka våra efter sommarlovet - värdelöst. imorgon blir det möte med fotbollen och på onsdag kräftskiva och bastu med inessa sally och amanda, mums!! ska bli hur gott och mysigt som helst.

nu ska jag titta på sverige - england. heja heja!

people say I'm of solid ground

det blev helsingör igår, någon timme iallafall då vädret inte var så kul, och vi fick en liten fika - en påse chips på en parkbänk. en härlig dag med mina tjejer. när vi kom tillbaka till lund fikade jag och amanda en riktig fika en liten stund, sen mötte jag upp lottie och pilan så åkte vi hem till wea och kollade först på sveriges match mot italien och sen en skräckis, the strangers. däremellan spelade vi krocket, en riktigt mysig kväll. på vägen hem beklagade vi oss över alla fulla ungdomar på bussen. då det är lundakalaset i helgen lär det väl bli ännu fler ikväll.

idag ska jag övningsköra en runda med pappa, och sen ska jag och mamma till stallet och jag ska få prova att rida den nya hästen. han skulle bara skrittas idag, men ändå. kan vara en bra nystart för mig. ikväll blir det att umgås med mamma och pappa tror jag, pappas näst sista helg hemma innan jul.

och biggie fyller år idag - GRATTIS!!

och dagens låttips: anna ternheim - tribute to linn och bridges
är inne i världens ternheim-period för tillfället, underbart.

countdown to rhodos: 25 dagar

maybe my time has come

trött. ingen höjdardag idag, besviken så in i bänken. religionsläraren verkade i och för sig kul och det gick bra på matten. vi hade möte på träningen, var inte så många men pratade om nästa år osv, det drog ut på tiden så det blev kort träning, bara lir i smålag, fy fan vad jobbigt det är alltså. gick bra i början, mycket rörelse och så i vårt lag (vilket de andra fortsatte med träningen ut) men jag orkade inte springa non stop särskilt länge. känns i kroppen att det har varit mycket träning i veckan. trots det hade jag tänkt få in ett löppass i helgen. eller ja, en springrunda låter bättre, löppass låter alldeles för satsigt. får se hur det blir.

imorgon har vi heldag så jag ska till helsingör med sally och amanda. det ska bli hur mysigt som helst. hoppas på fint väder så det blir picknick eller liknande också. på kvällen ska jag titta på sveriges match med fotbollstjejerna.

highlands

jag är så trött.

jag kunde inte somna igårkväll, sen sov jag jättedåligt. jag tror det är för jag vant mig vid att ha sällskap. att ha någon som håller om mig och kysser mig i nacken. jag saknar dig johan.
i morse ringde klockan kvart i sju. suck. jag gick upp sju och gjorde mig klar på.. en kvart! måste vara någon slags rekord, så plötsligt hade jag en halvtimme på mig att äta frukost och packa väskan. vanligtvis har jag ungefär 3 minuter över till det. skönt iallafall med en lugn morgon. en lång skoldag, kemi fysik lunch matte håla (svenskan var inställd) bioteknik och slutade tjugo över fyra.
på hålan fikade jag med birger och amanda, hur mysigt som helst. på kemin fick jag äntligen min kalender, på matten repeterade vi och det gick riktigt bra trots att jag inte hann göra så många uppgifter, dessutom gjorde vi ett bakschema, I love! biotekniken verkar riktigt kul, vi ska mest labba och läraren verkar helt okej. idag började vi odla bakterier.

efter skolan fick jag en kort stund i soffan, några pannkakor och lite soppa innan jag åkte till träningen. första fotbollsträningen sen jag kom hem, riktigt kul även om man kan ifrågasätta bolltekniken och formen haha. herre gud säger jag bara. att man kan tappa så mycket på en sommar. hoppas det går fort att få tillbaks det. det kändes faktiskt att jag varit flitig och sprungit varannan dag nu andra halvan av sommaren, det var inte så tungt som det varit att "börja om" innan, och dessutom tror jag inte jag kommer få så farlig träningsvärk. eller hoppas inte iallafall för imorgon är det match. nice!

who'd have known

you said you going to bed soon, so I snuck off to your bedroom
and I thought I'd just wait there until I heard you come up the stairs
I pretended I was sleeping and I was hoping you would creep in
with me - put your arm around my shoulder
and it was as if the room got colder and we moved closer In together,
started talking about the weather, said tomorrow would be fun
we could watch a place in the sun

mitt hjärta blöder

you wipe the tears from my eye and you say that all that it takes is a phone call
I cry at the thought of being alone and then I wonder how long it will take 'til I'm home again

just enjoy the show

i lördags såg vi coldplay på stockholm stadion, jag och johan och 30000 andra. fy fan vad bra det var.
igår skulle jag, efter över 6 veckor tillsammans med johan, säga hejdå. jag gick sönder där, mitt på centralen. tårarna visste inget slut. det känns lite bättre idag, natten var hemsk och jag är fortfarande trasig. kommer vara tills han kommer hit igen. tills det är sommar igen och gymnasiet är över och vi kan slippa detta jävla avståndet.

idag började skolan. jag gick upp redan åtta för att hinna packa, springa och duscha innan jag åkte till skolan innan tio i elva. kändes riktigt bra att springa idag, trots att rundan här hemma är lite längre än den i dalarna. sprang fem minuter fortare på "hemmarundan" nu än innan jag åkte, skönt att känna att det verkligen har gett något att jag tvingat mig ut varannan dag.
men ja, tillbaks till skolan. första dagen för min del blev kort, lugn och skön. började med 40 min fysik, gjorde några uppgifter som jag faktiskt förstod och kom ihåg sen vi slutade, och sen hade vi första samhällslektionen på gymnasiet. läraren verkar lite tråkig men okej. första uppfattningen brukar ändå aldrig vara rätt så ska inte ha förutfattad mening. svenskan var inställd då cecilias barn var sjukt, synd om henne men skönt för oss! så redan vid två tog jag bussen hem, riktigt härligt. nu är jag sjukt trött. hade svårt att somna igår och sov nog inte så bra i natt tror jag. hoppas det går bättre i natt.

denna veckan blir det mycket fotboll, träning tisdag torsdag, match onsdag, kolla sverige på fredag. härligt!

förresten har jag fått klartecken för grekland!!! rhodos here we come :D

it would be quite nice

johan: hihi nu ser du ut som en liten trollunge! med jättestora tuttar.
wtf?!?!?

idag har vi börjat ställa tillbaks dygnet. nio ringde klockan och jag flög livrädd upp ur sängen - ny mobil och ny väckningssignal, jo man tackar. ja juste, köpte ny mobil igår, en sony ericsson W302 utan abbonemang för 990 kr, helt okej tycker jag faktiskt och den är liten och fin och bra! mycket nöjd. dock har en hel del nummer försvunnit så om ni känner att ni vill gardera er en plats i min telefonbok så kan ni ju skriva ert nummer.

när vi gått upp gjorde vi finfrukost, johan kokade varm choklad och skummade den till oss, världens lyx. mackorna till var kanske inte lika lyxiga, men ändå! efter det möblerade vi om på johans rum. ska åka och köpa en nätverkssladd som är lite längre sen så att han kan ha datorn där den numera bor. Självklart följde vi också friidrottskvalen - wissman och emma grehn kvalificerade båda vidare, emma betydligt mer imponerande enligt mig. nu ska jag ut och springa en runda, sen blir det lunch och promenad.

losing you is like living in a world with no air

nu har vi kommit hem från gävle, eller innan idag, efter en jättemysig helg.
kom upp i fredags, packade upp lite och jag och johan gick en runda på stan, jag köpte ett par jeans för mitt presentkort på veromoda! när vi kom hem spelade vi lite kort innan vi åt kycklingklubbor och drack vin till kvällsmat. lite senare gick vi bort till festivalen och tittade på stora segelbåtar och senare också en liten stund på thomas dileva, fast han var försenad och så började vi frysa så vi struntade i det efter bara någon låt.
på lördagen vaknade vi till fint väder så hela förmiddagen låg jag och johan på däck och solade och läste. hääärligt. vi gick till hamnkrogen och åt lunch, och när vi väl var klara hade det dragit in massa moln. birgitta kände sig inte så bra så hon gick och la sig medan vi andra gick över till festivalen och tittade på båtbyggen och annat. på eftermiddagen sov vi en stund, sen blev det pizza och kaffe med päronkonjak innan vi gick till festivalen igen för att se p-floyd, ett slags coverband som (vilket namnet antyder) gör covers på pink floyds låtar. faktiskt helt okej, men jävlar vad det började regna. inga jackor hade vi heller så vi stod bara ut några låtar innan vi skyndade tillbaks till båten och värmde oss och spelade kort istället.

nu sitter jag och lyssnar på friidrott på tvn med ena örat och johan som spelar gitarr med andra. mysigt värre. det känns som att hela huset gungar, vant mig vid båten antar jag. ikväll har vi spelat ännu mer kort, det är så mysigt. jag vann båda spelen, till skillnad från igår då jag bara fick minus och minus. laget hade match ikväll, tråkigt att missa när det för en gångs skull är match med u-laget också. hoppas det gick bra för dom, önskar att jag hade kunnat vara med.

jag har lite kluven hemlängtan. jag längtar efter skåne och allt vad det innebär, men jag vill verkligen inte åka från johan. jag vill inte ens föreställa mig hur det ska kännas att sova ensam efter att ha haft sällskap 46 nätter i rad. ge mig höstlov.

jag vill bara gå hem med dig

jahapp, så var det några dagar sen jag skrev igen. har hållit igång springandet, duktigt. det fina vädret verkar ha tagit slut, så nu gosar jag i tjocktröjor igen. det kan jag sakna på sommaren, att riktigt få klä på sig och mysa under täcket i soffan med en kopp varm choklad.

på fredag ska vi till gävle på marinfestival, ska bli riktigt mysigt, bo på deras båt och så. nästa vecka börjar skolan, det ser vi inte precis fram emot, usch och fy.
idag har jag och johan tittat på barnkanalen, de visar samma program varje dag så vi börjar lära oss vinjetterna nu, precis som det ska vara. nu är johans kusin andrea här, som bor i amsterdam så det är följdaktligen första gången jag träffar henne! spännande, nu ska vi dricka kaffe. ikväll blir det förhoppningsvis bio och bowling och imorgon - farmor!

wanna be your love for real

inlägg två dagar i rad - vad har hänt med mig?! tänkte att detta inte skulle bli så långt.

hittade mitt preliminära schema idag på skola24, det är heaven on earth. alltså verkligen, jag älskar det. så jävla skönt, inga hålor och tiderna är ungefär:
måndag 11.20 - 14.50
tisdag 8.30 - 16.20 (okej kanske inte denna)
onsdag 10 - 14.50
torsdag 10 - 14.45
fredag 9.10 - 15.10/15.50

tisdagarna kommer bli köriga om jag inte hinner med 20 över-bussen, då jag kommer få svårt att hinna till träningen då, men vi får hoppas på en snäll lärare i bioteknik som tänker på vårt eget bästa sent på eftermiddagen. men åh vad skönt det kommer bli, jag älskar det. dessutom kommer jag ha massvis med lektioner med amanda denna hösten. och kanske PA också, jag hoppas!! det hade varit så himla kul.

sen tänkte jag också säga att min johan är så himla mysig och underbar och bäst i hela världen. idag har vi bara gosat hela dagen, och han har blivit klippt av birgitta. ätit negerbollar och mjukglass har vi också gjort, mums! imorgon ska vi hälsa på farmor stina och äta mer onyttigheter :) fast det gör inget för jag har varit duktig och sprungit varannan dag i nästan två veckor nu. det ni!! ska bara hålla i det när skolan börjar också.

för en ork som inte fanns, du saknade min, jag saknade din

jag är trött. och lite bränd. och trött. och så vill jag ha en stor blöt puss. ska snart gå ut och inkassera en tror jag.

vi hade ettårsdag igår, hade myspys med picknick på dagen och på kvällen åt vi kräftor och spelade varpa med johans föräldrar - man skulle kasta en metallplatta närmst en pinne, lite som boule fast ändå inte. jag var sämst såklart, fick 3 poäng på fyra rundor, vi spelade först till 5 så då kan ni väl räkna ut hur mycket poäng de andra fick.. men det var kul iallafall, och mysigt. jag gillar sånt.

idag har jag solat hela dagen. och läst ljudet av ditt hjärta. mums alltså, jag hatar att säga det, vill inte gärna framstå som en riktig girlie-girl, men twilight-böckerna är verkligen äckligt bra. längtar till den 20 november när andra filmen kommer ut. lite bränna har jag fått, nästan bara på bröstet men sen är det väl å andra sidan där brännan syns mest också, så det är nog bra. självklart fick näsan en fin röd färg också - som alltid. på eftermiddagen cyklade jag och johan och badade och ikväll har vi tittat på ice age 2, såg 3an häromdagen, charmiga filmer det där alltså. skulle egentligen hyrt film, vi åkte in till stan och allt men vi hittade ingen vi ville se så vi köpte en påse chips och åkte hem istället.

på tal om chips förresten, vill ni veta en sjuk sak?!?!?!?! vi köpte en 200 g-påse olw-chips - den kostade 27.50 kr. jaha oj vad dyrt tänkte jag, men tänkte inte mer på det. när vi satte oss i bilen såg jag en skylt - "två påsar olw-chips, nu 30 kr!!"
fy fan vilket jävla rån att dom inte kan sätta upp skyltar inne i butiken. jag kunde fått en chipspåse för 2.50 :(

för skuggan över går'n där aldrig solen lyste in

nu har jag varit hos johan i .. 5 dagar (ja, jag räknade på fingrarna). ångesten jag hade innan jag åkte är som bortblåst, min johan är underbar och dalarna är ju trots allt mitt andra hem. fast gillar det mer på vintern - färre myggor och brännässlor då. och så saknar jag att spela fotboll, och alla vänner såklart.

är i mitt fräschaste tillstånd för tillfället - det fettiga håret i en knut på huvudet, två nyodlade finnar (en på vardera sidan av näsan, mycket snyggt!), osminkad och trött och dessutom ett klädsamt, knallrött myggbett precis under högerögat som gör att jag ser misshandlad ut. det är så det ska vara.

det känns som att jag har varit här en evighet trots att jag nyss kom hit. vi har hunnit med en del - vi har skjutsat johans kompisar, badat, solat, läst, sprungit, haft grillkväll och filmkväll, varit ute i en stuga mitt i ingenstans och fiskat med simon och rebecca (JAG FICK TVÅ FISKAR, DET NI!!) och massa annat. det bästa är att det är 19 dagar kvar.

fast avståndet kommer kännas dubbelt så långt jämfört med förra läsåret, nu när vi varit tillsammans snart 6 veckor i sträck. bara en sån sak som att inte ha sällskap av johan på cykeln breve när man springer, eller att gå och lägga sig och vakna ensam varje dag, eller att inte kunna få en kram eller kyss när man vill.. jag måste sluta tänka på det innan jag går sönder. ska försöka få johan att inse att han är sugen på popcorn så att han gör några jag kan äta upp!

RSS 2.0