men tack, ta hand om dig

Nu sitter jag här, i min nya lägenhet. Det regnar, och det känns väldigt mysigt här. Det är ju ändå min kudde och mitt täcke i sängen, med mitt påslakan, och Johans kudde ligger breve, som den alltid gör. Tänk om jag är vuxen nu.

so hit the lights

Jag har haft en grym vecka. I torsdags jobbade jag, och när jag kom hem hade jag fått mail från en Emma om en lägenhet jag mailat på. Hon skrev att hon var intresserad av att hyra ut till mig, och till slut bestämde vi att vi skulle ses i söndags. I fredags kom Johan och vi hade myskväll och åt räkor och sov på soffan, som det ska vara.
I lördags åkte Johan till Malmö och träffade Simon och jag åkte till Axelgård för att jobba på 80-årskalas. Supertrevligt, jag, Ellen och Hulda var väldigt uppskattade och alla hade jättetrevligt. Efter det begav jag mig snabbt hemom och lämnade Ellen innan jag begav mig mot Malmö för att möta upp Simon och Johan och senare även resten av Dalbygänget. Mysig kväll!
I söndags åkte jag och Johan in och tittade på lägenheten. En mysig, pytteliten etta (23 m2) i bästa läge. I bästa fall blir den min (i andrahand) i veckan, efter att allt klickat med af-bostäder och så. Spännande och fruktansvärt läskigt!

Tidigt imorse lämnade jag Johan vid tåget, sen åkte jag hem och sov lite innan jag åkte till gymmet en sväng och sen jobbade stängning. Tiden går lite fortare när det är ljust faktiskt! Skönt. Veckan som kommer bjuder på jobb jobb och jobb, lite träningsläger, och eventuellt en flytt då. Hjääälp!

gravity is working against me

Jag har förmodligen haft världens skönaste dag idag. Vaknade helt av mig själv efter elva timmars sömn, låg och drog mig ett tag, gick upp och insåg att vädret var i princip lika fint som igår. Gjorde chailatte och surdegsbulle med spickeskinka till frukost, satte mig i fåtöljen och åt den och läste bok samtidigt. Insåg att jag fortfarande hade 1.5 h på mig innan bussen gick, så satte igång att rensa ur vinterskor ur hallen (det gick inte att gå in där, nu ser man till och med golvet!). Gjorde mig i ordning och gick och handlade mat och tulpaner, och när jag kom hem sorterade jag tvätt på längden och tvären. När jag ändå var igång kunde jag ju lika bra ta bort alla kläder från golvet på mitt rum så nu är där också hyfsat rent och snyggt.
Efter mitt städryck åkte jag till stan, fixade ppiller (blir förvånad varje gång över hur fort det går, har målat upp världens bild av hur jobbigt det är i mitt huvud) och sen mötte jag och Inessa upp Sally och Amanda för en låång och härlig lunch på Coffebreak som jag helst aldrig ville ta slut. Påväg dit mötte vi både Beccy och Julia, Pilan och Wea och till sist Linnea och Linus. Kul med massa folk man inte sett på länge. Vi fick bestämt hur vi åker till Peace and Love iallafall (två bilar) och (såklart) pratat alldeles för mycket och alldeles för högt - ägaren kom och bad oss dämpa oss, lite menande sådär. Till slut begav jag mig till Dalby för en kort fika och lite cheesecake med Jagge och Nille. Mysigt!
Ikväll lagade jag mat, falukorv och makaroner stod på menyn. Hur kan man misslyckas? Undrar ni, men tro mig, det går hur bra som helst! Falukorvarna var exemplariska, men jag råkade skvätta i diskmedel i makaronerna. Dom smakade inte konstigt iallafall. Dock blev det väldigt mycket, hade nog kunnat mätta åtminstone 5 personer till. Ops. Efter maten åkte jag efter många om och men och tränade, det var jättejättekul! Riktigt skön och rolig träning (måste bara skryta - för första gången sen jag kom till hardeberga vann jag en tävling där det ingick att springa!!!! OCH så gjorde jag två mål. Inte fy skam!).

och förresten. Dagens låttips inför Peace and Love: The Sounds – Dorchester Hotel

all we ever do is say goodbye

Jag bestämde mig i söndags för jag skulle ta tag i mitt liv och inte skippa träningen denna veckan. Sagt och gjort, och här sitter jag där jag sitter i fåtöljen, hyfsat oförmögen att resa mig upp. Ellen hade fått näsblod när hon tränade idag = inte allt helt rätt. Funderar på om jag ska skylla min träningsvärk på samma virus. Jag menar, något annat kan det ju inte vara...

Idag när vi skulle avkalka kaffemaskinen började det så gott som brinna. Mycket spännande. Vi såg inga lågor, men av lutzen-dimman i butiken att döma var det nog någon liten brand där inne. Det visade sig senare vara ett relä som pajjat, och det blev utbytt så nu fungerar den som den ska igen!

Jag sökte till högskolan häromdagen! Känns lite konstigt, men inte så spännande än. Tror inte jag fattat det. Hur som helst, såhär blev det:
1. Civilingenjör i Medicin och Teknik - Lunds Tekniska Högskola
2. Civilingenjör i Medicinsk teknik - Linköpings Universitet
3. Biomedicinprogrammet - Lunds Universitet
4. Biomedicinprogrammet - Högskolan i Skövde
5. Biomedicinprogrammet - Uppsala universitet
Känner mig nöjd. Änsålänge...

Imorgon är jag ledig, då ska jag umgås med mina tjejer!

don't wanna wake another day without you

Söndag kväll, helgen har gått alldeles för fort, precis som en helg bör. I fredags gjorde vi inte många knop, först på förmiddagen var jag hos tandläkaren med min onda visdomstand, senare var vi och handlade ett nät musslor, gjorde våfflor till lunch och hade myskväll med mamma och pappa (behöver väl inte ens tillägga att jag somnade på soffan).
I lördags började vi med dusch och promenad, sen begav vi oss mot stan för ett pass på Finnfesten. Jättekul, supertrevliga människor och lagom mycket att göra. Massa bärande och organiserande. När vi kom hem vid tolv tittade vi en stund på South Park, sen däckade vi rätt fort. Idag var vi i Skanör och firade min kusin som fyllt 18 med en stor brunch, sen åkte Johan hem vid halv sex.

Förra veckan i övrigt var ett töcken av trötthet, kände mig halvkrasslig hela tiden och hade ont i halsen till och från, så det blev väldigt dåligt på träningsfronten, tänkte att det skulle hjälpa förkylningen att hålla sig borta. Det hjälpte inte. Nu känner jag mig helt tjock i huvudet, men om jag inte har ont i halsen imorgon tänkte jag träna ändå, oftast känns det värre när man sitter i soffan och känner efter än när man väl kommer ut.

Ännu en intelligent sms-konversation mellan mig och min syster:
T: vad vill du ha för pizza?
E: jag vet inte, vad vill du ha?
T: funghi? eller kanske en med curry?
E: funghi blir bra, utan vitlök, vill inte lukta vitlök hela dagen imorgon.
T: men jag vill ju lukta vitlök...

just to be with you is giving me the best days of my life

Det är väldigt väldigt kallt och blåsigt ute. När jag vaknade i morse lyste solen in på mig genom gardinen trots att klockan bara var 06:20 (!!) och jag hörde fågelkvitter. Då tänkte jag: "Ah, nu är det vår, dags för skinnjacka idag då!" När jag kom ner i köket såg jag stormen ute och termometern stod på -1.8 C. Behöver jag nämna att jag inte tog skinnjackan? Jag tror bestämt inte att våren är riktigt redo än.

Jag blev aldrig ledig igår, Marie hade blivit sjuk så jag fick rycka in i sista sekund. Inte helt nöjd med det nej, men vad gör man inte för jobbet. Fixade mig ledigt några timmar imorgon istället, så då ska jag förhoppningsvis släpa med gänget på fika! Sen kommer ju Johan också. Åh, så skönt det ska bli. Långledig fredag lördag och söndag också, helt okej.

På lördag ska vi jobba på Finnfesten! Det är en stor bal som Lunds anordnar på AF-borgen varje vår. Ska bli jättespännande faktiskt, alltid kul att titta på fina klänningar osv! Och så ska jag för första gången framträda med kören, ska också bli jättespännande. Är redan lite nervös faktiskt.

Haha en kul sak som hände innan. Jag skulle hämta Ellen vid bussen, och så var jag lite sugen på ostbågar. Konversationen löd som följer:
E: Hejhej, jag är i Dalby fem i halv!
T: Okej, är inte du lite sugen på ostbågar?
E: Jo jag köper med mig från Konsum.
T: Topp!
Sen fick jag lite dåligt samvete..
T: Bara du inte köper en för stor påse.
E: Det finns nog inte så mycket att välja på på Konsum...
T: Okej. Om det inte finns någon som är mindre än 300 g så är det inte meningen att vi ska äta ostbågaridag.
Ellen Claeson kommer hem med en 250 g-påse. Det är min syster det.

Och nu - bacontime!

ta det lugnt ibland

Häromdagen beställde jag återigen lite kläder från H&Ms hemsida. Hittade världens finaste klänning, men bestämde mig till slut för att jag inte skulle komma att använda den. Sedan dess har jag ångrat mig tusen gånger om och till slut bestämde jag mig för att ödet fick bestämma - om den fanns i butik skulle jag köpa den, annars fick det vara. Till min stora lycka fanns den, så nu hänger den så fint över köksstolen! Jag älskar den. Passande nog kom även grejerna jag faktiskt beställde från hemsidan idag, så nu är jag världens finaste sommarklänning och två linnen rikare. Det är verkligen löjligt stimulerande med shopping. (Som sällskap på den korta shoppingturen på H&M hade jag för övrigt Jenny och Amelie, väldigt trevligt.)

Ikväll bestämde jag mig för att hoppa träningen, har känt mig superhängig och haft lite halvont i halsen hela dagen plus att mina sömnvanor inte riktigt är i takt med resten av mitt liv. Behövde en soffkväll med Skavlan på SVTplay. Imorgon är jag ledig, dagen bjuder på sovmorgon, fikor och eventuellt lite träning om jag inte är sämre i halsen.



Till vänster ödesklänningen och till höger den nya sommarklänningen!


PS. Kom på att jag glömt berätta en kul sak: Jag ska till Peace and Love även i år! Tänka sig. Fjärde året i rad. Mina favvotjejer följer också med, och Jeppe och Birger. Bland annat. It's gonna be great.

rocking like a hurricane

Jag överlevde semledagen med en svullen och utmattad tummuskel. Då trodde vi att våren hade kommit, det gick över i onsdags när det haglade, regnade och snöade om vart annat hela dagen. Veckan fortsatte flyta med jobb och träning. Fredagen skulle egentligen tillbringas (förutom på jobbet) hos Agnes på tjejkväll men i sista sekunden blev det inställt och jag begav mig till Jenny med Una istället. Väl där fick jag sms av Jeppe: "ska du med ut ikväll? förfest hos mig!" Givetvis, utgång på Krischan, en helt okej lyckad kväll.

Ikväll sitter jag hemma och tittar på Melodifestivalen. Väldigt hemskt faktiskt. Danny ger mig dåliga flashbacks genom sitt utseende och Erik Saade är verkligen inte någon sångare. Imorgon ska jag jobba, annars hade jag varit på Wonderland inom två timmar och festat satan. Jaja. Ja' ä' int' bitter.

alla frågetecken slätas ut

På Amandas begäran kommer här mitt veckoliga inlägg på bloggen! Förra veckan var lite inrutad, som så många gånger förr.

Jobb och träning måndag, en ovanligt rolig dag på jobb och sen träningsmatch på tisdagen (vi vände och vann med 3-2, woho!), ledig onsdag, hade långfika med Inessa och på kvällen käkade jag, Amanda, Birger, Jeppe och Linnea 4-rättersmiddag (fint ska det vara!) och spelade rappakalja (jag vann), mycket trevligt!

Sen var det dags att jobba igen på torsdagen, och på kvällen skulle jag och Sally på tacksittning för att vi jobbade för Ville på Novischfesten. Efter många om och men bestämde vi oss för att gå och det var vi väldigt glada för! En supertrevlig kväll som började med förfest på NH4, fortsatte med sittning på Penthouse (där vi blev bjudna på bland annat asgod pannacotta), mellanfest på Villes rum med Inessa och avslutades med klubb på Penthouse. En kul och lagom kväll!

På natten sov jag hos Sally, och vid elva-tiden begav jag mig in till stan för en brunch med Johanna. Det var verkligen år och dar sen sist, men så himla himla mysigt att ses, tänk att man inte setts på 2 år och det är ändå som om man sågs igår. Det ska vi försöka få att bli av oftare! Efter en snabbvända hem bar det in till stan igen för fix och förfest hos Jeppe. Tjänstemannafest stod på schemat, med tema trilogi. Efter många om och men blev jag.. bambadadam.. Barbie! (Jag vet, inte det första man tänker på, men hon går in under temat genom att vara med i Toy Story 3 - en trilogi. (Jag vet, igen. Asnöjd när jag/Ellen kom på Toy Story!)). Började igen med förfest på NH4 efter Jeppe, galen sittning på Playground, mellanfest och sen tog det slut för min del. Sov några timmar och vaknade lagom till nattamaten och sista bussen hem till Sally! Ändå en väldigt kul och galen kväll.

Tidigt i lördags åkte jag till Johan (jag ångrar varje gång jag ska åka tidigt att jag följde med ut, ändå gör jag det om och om igen) och efter 2 timmars försening, en buss mellan varberg och göteborg och riktigt mycket åksjuka kom jag äntligen fram till Johan. Fruktansvärt skönt, i dubbel bemärkelse. Vi hade inte setts på tre veckor, så vi gjorde inte många knop mer än att ligga i soffan och ha det mysigt hela helgen. Hade finmiddag igår med räkor och vin, och tittade på 127 timmar och Trassel. Båda bra filmer och jag höll mig vaken nästan hela! F.ö. firar vi 31 månader idag (om det är något särskilt att fira egentligen). En väldigt härlig och välbehövlig lugn och skön helg iallafall!

Imorgon är det semledagen (fettisdagen för dom som vill det) och jag ska börja 1.5 h tidigare för att stå och göra semlor innan jag ska börja. Fast får gå tidigare också så det är inte fy skam. Däremot är det fy skam att en av mina kollegor gått och pajat knäet = blivit sjukskriven åtminstone 3 veckor = jag kommer antagligen få jobba som en galning de närmsta veckorna. Men man får tänka på pengarna. Efter jobbet ska jag fika hos Birger med honom, Amanda och Jeppe. Kanske Lisa också, man kan ju alltid hoppas!


För att det inte ska bli så tråkigt ska ni få se en bild också. Från studenten, den ger mig sommarkänslor!

RSS 2.0