you can see my heart

det är ett piggt litet virus vi har fått in i kroppen, it's still going strong och vi får inte hälsa på lilla vincent imorgon på vägen hem. så tråkigt.
vi ska alltså neråt imorgon, halv sju ringer klockan och sju ska bilen helst rulla ut från parkeringen. missar träningsmatchen men med tanke på förkylningen hade jag väl gjort det iallafall. hoppas jag är friskare på tisdag iallafall så jag inte missar mer fys, jag är sugen på att träna.

igår gjorde johan amerikanska pannkakor till frukost, det var jättegott men väldigt mättande, så vi orkade knappt äta hälften. jan blev desto gladare när han kom hem från jobbet, han åt upp resten. i eftermiddag har vi haft finbesök från öland, jätteroliga och jättegod fika. nu är jag sugen på chips som vanligt, undrar om jag kan hitta några där nere. vi håller på och packar men jag har tagit en paus, det är så himla tråkigt och ångestfyllt att packa. hoppas herrarna får ta curlingbronset, vilken rysare guldmatchen var igår! de svenska damerna var verkligen förtjänta av ett guld.

jag är sugen på en shoppingrunda. i veckan ska jag nog tvinga med mig johan till stan. behöver egentligen nya underkläder, men det är så tråkigt att köpa. ingen annan än jag och johan som ska se dem ändå. och ja, den som tvättar då. och tjejerna på fotbollen förstås. men ändå.

saknar alla där hemma, ska nästan bli skönt att komma hem. har kanske något att göra med att johan följer med.

so just pull the trigger

förkylningen hänger i och jag har även lyckats smitta johan = mysiga hemmadagar (dock rätt mycket kvid och ynk). vi mår båda två bättre idag och har bakat muffins och städat köket. jag har också skrivit på min projektrapport, den är nästan inlämningsbar faktiskt. det känns väldigt skönt, inte så mycket att göra sen (förutom att fixa alla bilder till boken, renskriva&rätta osv). projektarbete är kul fast väldigt jobbigt. kanske hade varit kul om man gjort det oftare och visste lite mer hur det skulle vara.
har inte uppdaterat ordentligt på ett tag, men så har det inte heller hänt så mycket. det gick bra för mig och simon att köra upp, nemas problemas. har vilat mycket och tittar på os - drygt att det går på nätterna dock, kunde gått i sverige istället eller afrika eller någon annanstans med rätt tid så man kunde titta på dagarna nu när man för en gångs skull är ledig. och så blev vi ju sjuka, så efter det har vi verkligen gått på lågvarv. skönt. dock har jag aldrig haft så ont i halsen i hela mitt liv som jag hade igårkväll, det gör jag helst inte om.

jag tror bestämt att johan har blivit sämre igen, han ligger och sover här breve mig. inte bra för honom att baka och städa, han har precis börjat bli sjuk. ska vara en bra flickvän och koka te och ta fram värktabletter. sen ska jag tvinga in honom i duschen med mig haha. höstångesten börjar försvinna för jag har börjat få lite olika jobbsökningsmöjligheter. ska bara skriva cv.. så kom ångesten igen. ångesten över hur det blir med mig och johan däremot, den försvinner inte. det gör den nog aldrig.
jag börjar känna mig tillfreds med att jobba. hoppas jag får tag på något jobb där jag ganska enkelt kan ta ledigt en vecka eller sådär, så jag kan åka utomlands lite också. det hade varit nice. att vara fri.

spanien ska bli väldigt kul ändå. efter min ångestattack tittade jag närmre på kalendern och det var faktiskt bara 3 veckor ("bara") och det har vi klarat förr (=ska klara igen nu fram till påsk). mamma var inte alls sur utan hade bara mycket på jobbet. att vi inte kunde åka en vecka senare berodde på att farfar fyllde 80 så det förstår jag också, det är väl inget man borde missa precis. det lutar åt att familjen berg inklusive malte följer med också, vilket är ett stoort plus. vi ska dessutom stanna en dag längre, och får därmed en dag i barcelona också. det känns riktigt nice, lite storstadspuls och ännu en huvudstad avverkad.

nerräkning till superbowl: 8 dagar!

what price would take me there

jag mår dåligt. ont i hals, huvud och hostar. ont i hjärtat och har ångest inför studenten och livet efteråt. mamma bokar resa till spanien, eget hus med pool en vecka och jag borde vara delighted - är det inte, en månad från johan är inget som lockar. mamma blev arg när jag ville åka en vecka senare. fan vad jag hatar det här. fan vad jag hatar att inte veta hur det kommer bli. att längta och sakna.

tre timmar tills johan kommer hem från skolan, känns som dagar och år.

I'm terrified but I'm not leaving

idag blev johan stolt farbror till lilla Vincent, så underbart! nästa helg ska vi förhoppningsvis hälsa på honom, petter och kattis i jönköping på väg mot skåne igen.

en väldigt bra dag faktiskt. klarade mig från feberfrossa och vaknade faktiskt med helt normal temperatur i morse. har haft lite småont i huvudet hela dagen, annars har det varit bra. en lugn skoldag som avslutades med sambatrummande (med öronproppar thank god), sen hämtade simon mig och vi åkte hem och tittade på kartor och jag bakade muffins vi ska ha med oss i bilen (för övrigt de godaste muffinsen jag någonsin bakat, tänk vilken bakstjärna jag är när jag vill!). när simon åkte till träningen trillade malin, amelie och jenny in och vi satt och drack te/kaffe, åt muffins och pratade i mun på varandra i timmar. det var verkligen jättemysigt, det känns som att vi börjar hitta tillbaks till vår gamla storform haha.

inatt ska jag hålla tummarna för att inte bli sjuk, imorgon blir det skola, spykaträning, handling inför inessas firande, hem och packa och sen bär det iväg. jag längtar.

'cause I'll stay here all the time, watching telly drinking wine

två OS-guld till sverige, ett magplask i poolen för tilda. bestämde mig för att träna trots min pågränsentillfeber-temperatur (37,3). ångrar mig och misstänker en viss feberfrossa under natten. träningen gick inte heller särskilt bra. nya tag efter sportlovet när jag kommer hem från johan igen. med johan i släptåg, I love it. bara tre dagar tills jag hoppar i hans famn igen. bokstavligen.

för övrigt gick det där jäkla kemiprovet jättebra, fick tillbaks det idag. "det krävs mycket för att du inte ska få högsta betyg i kemi b." SCORE! annars rätt meningslösa dagar nu innan lovet, inte mycket att göra och det vi får att göra gör jag inte. jag vet, jag ska. sen.

is something wrong with the air, since you can't breathe in here?

usch, nu känner jag bara för att gråta. johan, kom hit, jag saknar dig så himla mycket. förutom det, Sophie Zelmani – Oh Dear

wierd, 'cause I hate goodbyes

denna helgen har jag och amanda varit grymt duktiga. innan vi började i lördags hade vi skrivit tre kapitel på totalt fyra sidor. nu när helgen är slut har vi skrivit totalt 8 kapitel på 13 sidor och boken är klar. det känns riktigt bra att äntligen ha kommit någonstans. nu har vi layout, korrekturläsning och bilder att göra, men det "värsta" är ändå över. underbart. high five, amanda!

igår tränade jag på förmiddagen, trots att det var grusträning och fyra minus ute var det faktiskt riktigt härligt. mycket löpning och var sådär härligt lagom trött i kroppen hela dagen sen. på eftermiddagen skrev jag och amanda på projektet ett tag, innan jag kom hem och åt oxfilé, bakad potatis och vitlökssmör (mums!!!) och sen åkte iväg till birger och rebecca och bakade kladdkaka och tittade på OS. vi var trötta allihop men det var mysigt, trots att svenskorna inte var några höjdare igår.
idag har jag och amanda mest skrivit på projektet hela dagen. nu ska jag snart ta något att äta, sen ska jag nog börja skriva på projektrapporten så jag inte behöver stressa genom det sen. suck. det ska bli skönt när projektarbetet är över.

i veckan har jag fullt upp. imorgon ska jag gå i skolan och sen vara barnvakt hela eftermiddagen och kvällen. på tisdag blir det skola, träning med spyka och vattengympa. onsdag skola, titta på karta med simon, fika med jenny och packa, kanske springa en runda? och på torsdag ska jag gå i skolan, ha träning med spyka, fira inessa (7 månader senare, typ) och påbörja den långa resan mot dalarna. lovely!

the passion's there so it's gotta be right, right?

jag är trött. och lite ledsen, har knappt haft någon qualitytime med johan på skype på hela veckan. har ingenting i skolan förutom massa med spyka inför superbowl, men det är ändå roligt, det kommer bli riktigt fett. idag körde jag nästan på en tjej och en hund, jävla idioter som går rakt ut på vägen utan reflexer när det är mörkt ute. tur att jag körde i 30 och inte i 50 som det egentligen var på vägen. imorgon ska jag träna och skriva projektarbete med amanda (handledarcecilia verkade tycka att det vi skrivit hittills var jättebra bortsett från några små ändringar).

jag och jagge gjorde milkshake och tittade på mästarnas mästare idag, det var nice. dock gillade min mage inte så mycket mjölk på en gång, den har låtit som en jordbävning hela kvällen. alltså inte pruttar då utan kurr. eller vad man ska kalla det. ikväll åt vi räkor, sen var amelie och malin här och myste med mig.

nu ska jag sova. godnatt.

one night to push and scream



jag är fortfarande rätt tom. chocken sen igår har lagt sig så det känns inte så farligt längre. när man tänker på det är det inte så farligt som det låter. hoppas att det går bra med allt. jag tror det.

en kort dag som blev lång, möte med spykens if/spyka efter skolan och samma sak gäller imorgon. imorgon står dessutom träning på schemat, idag var det en ensam hemmasittarkväll med en mamma som var översocial (alt. jag som var otroligt tvär), huvudvärk och lite scanning av bilder. resultatet ser ni ovan, tänka sig, längesen jag la upp någon bild här. bilden är från rhodos, en av de jag skrev om häromdagen. härlig om jag får säga det själv. från någon av de sista dagarna på rhodos, brun fräsch och glad. suck.

för du är tom och jag är tom

en helt vanlig tisdag med ett ovanligt tandläkarbesök. eller ja. krånglade med röntgenapparaterna som vanligt och hade inga hål och lite tandsten som vanligt. ovanligt var dock att det var mitt sista tandläkarbesök som "barn". vuxenpoäng på det! scary. på biotekniken tittade vi på kycklingembryon, ascoolt, man kunde tom se något pulserande bland blodkärlen i en äggula, som skulle bli hjärtat sen.

träning ikväll, vattengympa, mycket ben idag. man tror man ska kräkas när man håller på, men efteråt är det riktigt gött. helt matt i kroppen och dagen efter märker man inte att man tränat. fick barnvaktsjobb på måndag också, hos de små, mellan 15-20.. holy macarony säger jag bara. funderar på om jag ska fortsätta vara duktig och springa imorgon också. tror dock min kropp börjar protestera då. vi får se.

nu är jag supertom. tom tom tom. det ekar i bröstet. detta händer inte.

you're in the city of woman

idag hände något som inte händer särskilt ofta. jag blev inspanad. riktigt sådär så han inte kunde släppa blicken från mig genom hela källarkorridoren (och det är ingen kort korridor!). givetvis var det vid min u-ringning hans blick fastnade vid (jag menar, han var ju trots allt kille). min första reaktion borde kanske varit "ojojoj, jag måste vara riktigt snygg idag!" men tänkte snarare "oj, har linnet trillat ner, eller är det för u-ringat?". givetvis tittade jag efter efteråt, men tyckte inte det var så farligt. frågade amanda också när jag stötte på henne sekunderna senare och hon tyckte inte heller det såg konstigt ut. blev iallafall inte inspanad något mer, skönt!

jag har träningsvärk i underarmarna. jag, kristian och jagge var nämligen på polhem och hämtade "biljett-tröjorna" inför superbowlen. lådorna var heelt sjukt tunga och mina fingrar och underarmar var inte vad de borde efteråt. har dessutom kört automatare för första gången i mitt liv - gick bra så fort jag slutade behandla bromsen som kopplingen, dvs trycka ner den fullt (=tvärbroms i en automatare, =köra "mjukare" i en växlad). när vi burit klart de 13 lådorna belönade vi oss själva med fika, det var vi värda.

kom hem och bytte om, stack till skrylle med jaggs och sprang femman, kom hem och styrketränade lite, duschade, gav pappa presenter (han fyllde år i lördags men var inte hemma) och åt en supergod middag. nu borde jag verkligen göra matteuppgifterna, men jag är inte ett dugg sugen. surprise?

ett av pappas paket var från ingrid, hon hade skickat ner det från stockholm. hon hade skickat med bilder från rhodos, och gud vad jag längtar tillbaka. brun, fräsch och framförallt - lugn. det var verkligen jättebra för mig, en vecka ledigt till att bara tänka på mig själv och skippa allt hemma. ska scanna in bilderna vid tillfälle, dvs om ett år eller så. nä, skämt åsido, förhoppningsvis lite snabbare.

and then, relief

festen igårkväll var riktigt rolig. mycket skratt och mycket dans, precis som det ska vara. efter mycket möda fick vi (marcus) upp korken på vinflaskan jag och amelie skulle dela på, haha. det var ett äventyr innan vi lyckades. fick bekanta mig med jennys danska kompis lydia också som var jättegullig. en väldigt lyckad kväll helt enkelt.
innan dess skrev jag och amanda två kapitel i vår bok, det börjar arta sig!

vaknade 10 i morse, kissnödig och med världens huvudvärk och en blodig tå (?). fick vara ifred en timme innan mamma kom hem och ville åka och tvätta bilen. sagt och gjort, och två timmar senare var den skinande ren både på insidan och utsidan! gjorde lunch, hämtade ellen, satt vid datorn en stund (som hade världens lagg och loggade in och ut från internet hela tiden) och gick och la mig på soffan framför en film och sov en timme. riktigt skönt. för övrigt har jag varit väldigt huslig idag och diskat och plockat ur diskmaskinen och hängt tvätt. jag kommer bli en bra hemmafru.

jag tänkte idag. just nu känner jag att jag inte vill plugga vidare. jag vill bara strunta i det. fem jävla år, för vadå? visst, för att få göra något som man tycker är roligt och få en vettig lön. men jag känner inte för det. jag vill inte plugga mer, jag är så jävla trött på det. hoppas att det hinner ändra sig under det/de åren jag tar "ledigt". för jag vill vara motiverad. jag vill bli någon.

I was too young, not intresting at all

äntligen fredag, och tråkigt nog är praktikveckan slut. jag som började känna mig som en i gänget och faktiskt hänga med lite. igår var jag på neuroröntgen, skall-CT, i receptionen och på akutröntgen. fick se en nervblockad (man sprutar in kortison och lokalbedövning vid en nerv om den är svullen och irriterad för att svullnaden ska gå ner och därmed inte "skava" och göra ont), en angio (man för upp en kateter genom ett blodkärl i låret och kan ta sig hela vägen upp till hjärta och hjärna och ta prover, förhindra blödningar och ta bort proppar), en bränning (man bränner bort en benbit för att bli av med smärta), hur man tog emot/skickade hem patienter, diverse benbrott, en riktigt stor bröstcancertumör och så fick jag följa med på akutlarm till thiva, thoraxintensiven där man har lungor och bukar. där röntgade vi två män med andningsproblem. lite coolt att få springa iväg med en vagn osv, men lite läskigt för de var ju verkligen sjuka, den första fick knappt luft, det var som en enda lång astmaattack, och den andra kunde inte ens sätta sig upp pga sina lungor.
idag var jag på hjärt-lung-röntgen på förmiddagen, där jag fick hämta in patienter och titta på bilder mest, såg vätska i lungor, en pacemaker och liknande, och på eftermiddagen var jag en liten stund på MR (som tydligen inte alls står för magnetröntgen utan magnetresonans) där vi först hade ett hjärta (som jag inte såg så mycket på, vi fick titta på en färdig bild av ett hjärta istället och så visade en läkare olika delar och vad som var normalt och vad som var infarkt osv) och sen en hjärna med hjärntumör. jag hann vara med på ett fall på CT1 också där jag var i onsdags innan jag åkte hem, också lungor och buk.
har varit en väldigt lärorik vecka, trodde först att det mesta gått ut genom andra örat när jag lärt mig saker men idag satt mamma och berättade om en familjekompis som fått en kateter genom benet osv och då kunde jag stolt meddela att det var en angioundersökning och berätta mer om hur det funkade :) roligt! känns dock tråkigt att det redan är slut, känner mig inte redo för att gå tillbaka till skolan. men det känns ändå skönt, det känns som att det kommer bli kul att börja jobba och få nytta av allt man ändå lärt sig de senaste 13 åren (eller ja, innan jag är färdigutbildad hinner det väl bli 18).

ikväll åt jag och ellen pizza, sen åkte jag till amelie och vi mös, pratade och kollade film. nära och kära hette den, med uma thurman och meryl streep, faktiskt jättebra film även om slutet inte passar in i mallen för den perfekta romantiska komedin haha. jättemysig kväll. imorgon blir det löprunda med jaggs i skrylle, projektarbete med amanda och 19årsparty på kvällen! hoppas på en kul dag.

quite by chance she dances next to me

kemiprovet är officiellt äntligen över. det gick helt okej, men inte direkt toppen. det är iallafall över. på eftermiddagen var jag på CT, vi hade mycket njurar och lungor så blev rätt mycket samma hela tiden. men ännu en kul dag på sjukhuset med mycket intryck!

jag har tänkt på en sak. det där med te. när det precis är klart är det alldeles för varmt för att dricka - då får man brännskador på tungan. efter en stund blir det lagom, men efter 2-3 minuter är det för kallt! man måste liksom kasta i sig teet, alternativt fylla på med varmt vatten eller något. så man kan aldrig njuta av tekoppen i lugn och ro liksom. bidrag till vardagsstressen måntro? fy vad jag överdriver, det är inte så farligt. och dessutom är det säkert 5 minuter det är lagom.

och så har jag äntligen sett klart paradise hotell. så missnöjd med vinnarna, jag tycker jackie är så jävla blåst. patrik är gullig, men kristoffer var bäst och erika gillade jag också. suck.

imorgon börjar jag redan åtta så jag ska upp tidigt och helst gå och lägga mig därefter. lika bra att börja ladda redan nu.

känner efter om det här är att vara fri, om det här är ett liv med någon mening i

första dagen på praktiken, är om jag inte skrivit det innan på röntgenavdelningen på universitetssjukhuset i lund. i förmiddags var jag på barnröntgen, de var jätteledsna och ville inte alls äta kontrastmedel/få det uppstoppat genom rumpan (ändå rätt vettiga barn alltså!). dock blev dom glada efteråt för dom fick ju fina klistermärken. fick kolla på olika gamla bilder också och se skillnader mellan hela och brutna skelett och om hjärtat var förstorat osv. spännande!
jag lunchade med inessa, hon hade massa spännande news och jag satt som klistrad (framför tvn höll jag på att skriva men det hade ju varit helt fel). stötte även på massa andra spykister som praktiserade på sjukhuset, de flesta på barn.
på eftermiddagen var jag på ultraljud. började jätteintressant, en man hade fel på sköldkörteln så först tittade vi på den med ultraljudet och sen gick läkaren in med en nål och tog prover på olika "knölar" där inne. efter det hade vi en med en eventuell blodpropp i benet (det var ingen blodpropp) och sen var det inga fler patienter för dagen, så vi fikade och snackade skit och läste tidningar.

träningen ikväll blev inställd pga vädret, mamma hade redan ställt in träningen för min del så det var väl rätt bra ändå. istället blir det kemiplugg, ska ha provet imorgonbitti och känner att jag verkligen inte har pluggat tillräckligt. har bara typ 10 stenciler med uppgifter jag ska göra, och helst kunna, ikväll.. det blir en lång natt!

retarded

jag är så himla trött idag.

hela helgen har jag varit ett känslomässigt vrak, humöret har pendlat upp och ner i 190. igår hade jag fet ångest hela dagen över att jag skulle åka hem, men det kändes ändå relativt bra när jag väl kom iväg tio i nio (redan en halvtimme försenad). det gick helt okej, fram tills vi körde från sala. kom ungefär 15 minuter bort och sen stannade vi. jaha, vad är det nu då, tänkte vi. "vi har krockat med en älg så vi får stå här tills vi fått bort den, vi återkommer med information". vad skönt! tänkte jag, jag som hade två timmars byte i stockholm, mycket skönare att sitta på tåget och det kan ju inte ta så lång tid att få bort älgen från spåret.
en halvtimme senare börjar lamporna slockna i taket en efter en. "nu är älgen borta från spåret, men det har blivit lite fel på loket men vi försöker laga det. vi återkommer så fort vi vet något." en timme senare funkade bara en lampa och snart slocknade den också. högtalarsystemet och värmen funkade såklart inte heller.
kolsvart, mitt i skogen, -25 ute och där satt vi, ett knökfullt tåg i fyra timmar och stod helt stilla. någon luftslang som hörde till bromsarna hade gått sönder. jaha. vid halv två kom ett tåg och evakuerade oss, men eftersom vi var ungefär 400 pers på tåget så tog det över en timme. halv fyra var vi framme i stockholm och fick ta in på hotell (på SJs bekostnad, såklart) och ta tåget hem 10.21 idag. när jag kom till t-centralen klockan nio i morse var hela informationstavlan full med meddelanden om förseningar. av de ankommande tågen var 11 av 12 försenade mer än en timme. av de som skulle börja i stockholm var flera försenade 2-3 timmar redan vid start.
lyckligtvis fick jag förstaklassbiljett (=minibrownies, woho!) och mitt tåg gick enligt planerna. tur för sj.

skulle kommit fram 05.26 i morse, kom 14.35. allt pga en jävla älg.

(har förövrigt haft en underbart mysig helg, min johan är verkligen det finaste som finns. grattis i efterskott på födelsedagen älskling, och grattis malin som fyller år idag! :D)

RSS 2.0