så länge vi andas

det är underbart med fint väder. idag har jag varit ute från halv elva till fem ungefär. först var det match i lund mot lbk på konstgräset på klostergården. HELVETE vad varmt det var säger jag bara, fötterna höll på att brinna upp, minst sagt. orkade ingenting heller, spelade bara en stund i andra halvlek. vi förlorade, spelade inte särskilt bra och de var riktigt duktiga, så det var rättvist på alla vis.

när jag kom hem gick jag bort till tolvan och satt ute och fikade med malin, una och jenny några timmar. det är alltid lika härligt att se dom. imorgoneftermiddag, eller ja, halv tolv när vi slutar, ska jag sally och amanda lägga oss i botan och sola/plugga fysik. ska bli mysigt tycker jag.

ikväll var maria här. det är alltid lika härligt, idag blev det först middag med mamma och ellen och sen moulin rouge och ostbågar och vindruvor. mums.

efter att ha sett moulin rouge saknade jag bara johan ännu mer. det är hopplöst. han slutar på fredag också den jäveln. jag vill ha dig här.

I think there's one in my raincoat

ibland tycker jag saker bara för att jag vägrar tycka samma sak som min mamma. idag tittade jag på robinsonfinalen. jag har bara sett ett eller två avsnitt innan så var inte särskilt insatt och brydde mig inte särskilt mycket om vem som vann. mamma frågade vem som vann och jag berättade att eleonor vann mot jarmo i finalen. mamma uttalar sig ungefär: "ja men det tycker jag var bra för hon är ju trebarnsmamma och alla trodde att hon inte kunde något så dom räknade ut henne från början, och hon har ju varit ärlig genom hela tävlingen och inte haft pakter annat än med sig själv och varit smart och inte gjort sig ovän med någon" blablabla och så malde hon på. anledningen till att det irriterar mig så mycket är att hon för det första påstår att hon avskyr robinson så fort någon annan vuxen är i närheten, men om det bara är hon och jag och ellen tittar hon gladeligen och vill helst inte byta kanal. för det andra grundar sig hennes uttalanden enbart på vad hon sett under tre avsnitt och vad hon läst i kvällsposten, som är hennes älsklingswebsida. JAG BLIR TOKIG.

I could just taste it

det var en mysig kväll igår med två tjejfilmer, massa chips, godis och cheeseballs, läsk och trevligt sällskap. idag tittade jag på a-lagets match mot sandby, vann med 4-2, riktigt bra tjejer! ikväll blir det middag hos familjekompisar, förhoppningsvis en tidig kväll, är helt slut trots att jag sov till ett idag.


we'll marry our fortunes together

idag har jag varit sjukt nöjd med mig själv. på morgonen tog vi blodprov på varandra och skulle testa blodgrupp, jag HATAR sprutor, särskilt såna pistolskott i fingrarna, fy katten! blev helt darrig, men jag klarade dock att både ta på birger och bli tagen på, helt frivilligt, duktigt. sprang coopers på idrotten och sänkte mig med 40 s jämfört med min gamla tid i ettan, sen klarade jag livräddningen på 1.19, gränsen var 2.20 så kändes också riktigt bra. härligt!

efter skolan klippte jag mig, inte så stor skillnad men det var ju inte heller meningen, och det känns fräschare iallafall. skillnaden brukar kännas mest när man ska sätta upp det och tvätta det och borsta och sånt, och det har jag inte gjort än haha. ikväll blir det myskväll med amanda och sally, I like. tjejfilm och massa onyttigheter, det kan inte slå fel! imorgon ska jag göra fysikuppgifter och titta på a-lagets match mot sandby om vädret inte blir fruktansvärt.

let us be lovers

längtar till sommaren. har kommit på att jag har ändå rätt mycket planer. eller iallafall planerad tid.
12 juni - skolavslutning!
13 juni - johan kommer hit
15-24 juni - jobb på sommarveckorna
24-28 juni - PEACE AND LOVE!!
28 juni-1 juli - kvar i dalarna
3-5 juli - åhus!
9 juli - johan kommer hit
20-24 juli - skanör
27 juli - fylla 18!
30 juli - vi åker till dalarna
22 augusti - coldplay i stockholm
23 augusti - kommer hem
sen blir det utöver det hade jag tänkt fira mig själv helgen innan min födelsedag och simon ska firas kring hans födelsedag den 19e. dessutom ska vi förhoppningsvis fira inessa också kanske?

jag längtar efter fint väder, jag hoppas verkligen på den här helgen.

so I can shake you

idag har varit en bra dag. i morse var det prov i idrottsskador och massage, gick bra med tanke på hur mycket jag pluggat iallafall. på biologi hade vi uppsamlingsdag så jag läste några sidor och satt och slappade mest. på fysiken räknade vi uppgifter och gick genom det vi ska ha till provet. efter fysiken hade vi lunch, och efter att vi ätit skulle jag till syster och hämta en värktablett mot min horribla mensvärk, men tror ni inte att hon är ledig onsdagar jämn vecka?!! suck. matten var bara räknande hela lektionen.

efter skolan gick jag till centralen och mötte rebecca. tiden flög iväg och plötsligt var klockan redan halv fem och vi åkte till dalby och lämnade papper om rebeccas sommarjobb på medborgarkontoret, sen åkte hon till veberöd och jag hem hit. riktigt kul att träffa henne, hur längesen som helst sist och nu har vi bestämt att vi ska bli bättre på att hålla kontakten.
en lång powerwalkpromenad med mamma senare blev det räkmackor till middag och sen hamnade jag här, njuter av att inte ha något att plugga, tittar på bones och laddar inför grey's, underbart.

imorgon åker alla till siesta. förstår inte hur de kan vara så pepp i det här tråkiga vädret. tycker dessutom inte det är särskilt bra band i år. fast ja, det är väl annorlunda när man väl ska dit antar jag, och om man gillar banden såklart. jag ska inte klaga, det är kul för deras skull men jag är inte ett dugg avundsjuk =) om det inte blir fint väder, då börjar jag nog avundas lite..

set me free

det hänger åska i luften. det känns i huvudet och det syns på himlen. och så är det sådär konstigt varmt fast ändå inte fint väder. det åskade lite innan men det känns som att det borde komma en rejäl urladdning snart, hade varit rätt skönt faktiskt. har sjuuk mensvärk också, fattar inte varför det har börjat bli värre på sista tiden, ingen höjdare faktiskt. varit jätteirriterad hela dagen dessutom men jag skyller på pms.

jag har varit barnvakt idag. tre timmar kändes som en evighet, men jag överlevde och kom hem 200 kr och en teckning rikare. den föreställde en kattunge, eller nej förresten, en hundvalp, äsch, den är vad man vill. väldigt praktiskt faktiskt.

och så längtar jag till peace and love. just nu är jag verkligen sjukt pepp. bra band, bra folk, bra väder. helst iallafall. de två första vet jag att jag får, det känns bra. förhoppningsvis ingen magsjuka i år, men denna gången har jag närmre hem iallafall, eller hem till johan, så då behöver jag inte oroa mig och då blir jag säkert inte sjuk heller bara för det. och dessutom vet jag att jag överlever det om det händer.

imorgon ska jag träffa beccsan och fika och sen springa en runda om vädret är på min sida. min runda är 4,3 km mätte jag på eniro igår, mycket längre än jag trodde, tippade max 3. på torsdag blir det barnvakt igen och på fredag ska jag springa coopers och sen klippa mig.

nu började det regna och storma, tror att åskan närmar sig med stormsteg.

men ingen är där när vi vänder oss om

jag saknar kent till peace and love. sitter och lyssnar på vy från ett luftslott nu, påminner mig om johan som sitter och nynnar med när han tror att jag inte hör, jag älskar det. åkte hem därifrån igår, det blir bara jobbigare för varje gång. mådde särilla dessutom hela natten så det blev bara matte för mig idag sen åkte jag hem. turligt nog var cecilia inte där idag, så missade inga lektioner. snacka om flyt. på matten fick vi reda på våra resultat på nationella proven, sjukt nöjd, hade bara 3 gfel och 1 vgfel av 44 poäng, hon hade inte rättat för mvg än men borde kunna sätta dit någon kvalité och få mvg i ma c, så jävla skönt! åh.

innan jag åkte hem tjugo i tolv träffade jag amanda en liten stund. hon är fin hon. när jag kom hem sov jag, gott och länge.

har fetaste ångesten för att jag inte kan träna i veckan, ska vara barnvakt både tisdag och torsdag, och behöver pengarna så tackar inte gärna nej heller.. men tränade inget pass förra veckan och i helgen har vi vår första u-lagsmatch på åratal. får förmodligen inte spela nu när jag har varit borta så mycket, så jäkla tråkigt.

i morse läste jag ut andra boken i twilight-serien, när jag hör din röst. åh fy vad jag grät. hela boken gjorde ju bara ont i hjärtat. inte konstigt att folk tycker den första är bättre när man mår så dåligt av att läsa den.

plötsligt ligger man väl under en spårvagn

den tragiska historian om tildas färd till dalarna. jag och pappa lämnade huset en minut i fem, då det brukar ta max 20 minuter att åka till stationen i lund. tåget gick 17.28. något vi inte räknat med var rusningstrafik. vi fastnade ca tio minuter vid ett rödljus mitt i stan, och tåget gick precis när jag kom till stationen. ja det är sant. fasen vad jag grät.

men, tacka gudarna för sista minuten och igår morse halv åtta satte jag mig tryggt på tåget efter att ha stått och väntat en kvart (haha ja, försiktighetsåtgärder till tusen). halv två var jag i johans famn igen. det har aldrig känts skönare.

igår åt vi lunch hos farmor, grönsakssoppa och glasstårta, sen handlade i och åkte hem och la oss och tittade på det kommande grey's anatomy-avsnittet. fy katten vad jag grät igen, för andra gången på två dagar. inte likt mig, måste ha varit några spår från all stressen dagen innan. när jag väl slutat gråta åt vi lite kvällsmat, sen la vi oss och tittade på en jackie chan(ja min stavning..)-film och åt chips, eller jag åt chips sen somnade jag. idag ska vi baka kanelbullar!

I'll take my clothes off and it will be shameless, 'cause everyone knows that's how you get famous

lyssnar för tillfället massvis på lily allens nya skiva på spotify, hääärligt. det tackar vi amanda för! både tipset och spotify.

jag är förkyld som en gris. inte blev det bättre av att ha massvis med kör idag. först körlektion, sen eftermiddagsrep och sist konsert på kvällen. rösten är inte i sitt esse nu precis, men konserten gick iallafall helt okej. nu har jag huvudvärk, ont i halsen och massa snor i näsan.
mitt i allt elände måste jag förresten berätta om ett jättekul sms jag fick av amanda häromdagen! jag skrev något i stil med: "din röda näsa smittar, min ser ut som ett rödljus nu!" och fick svaret:

"Ajdå, jag ska försöka hålla den i styr så att ingen annan blir infekterad. Det vore hemskt, en sådan förbannelse! (Min näsa är också röd nu, förmodligen för att jag är förkyld men hur kul hade det inte varit om det var telepatiskt!) :-D (Eller kanske en graviditets-grej. Du vet, när kvinnan går upp i vikt så gör mannen det. När min näsa blir röd så blir din det :) Av sympati liksom) slut på sms:et"

imorgon eftermiddag/kväll (vad är det egentligen halv sex?) åker jag till dalarna, så härligt! fast lite synd att det ryktas sommar här nere när jag åker iväg..

alla drömmer om fåglar

trött och förkyld, men nöjd efter en lyckad helg. 50-årskalas stod på schemat och ojojoj vad det var party. själv däckade jag vid halv två men ryktet säger att det spelades fram till fyra-tiden. jag märkte inte mycket då jag var helt slutkörd efter en lång dag av förberedelser i regnet. bilder kommer sen och eventuellt en youtube-länk till show-numret.

idag ska jag:
- vila
- träffa malin
- öva
- packa
- göra biologi

hoppas göra iallafall de två första sakerna så får vi väl se hur det går med resten. imorgon är det kör a-konsert, känns som att det kommer gå toppen med min förstörda röst.

like a bride over troubled water I will lay me down

i morse hade jag sovmorgon, så härligt så. kemi med vääärldens tråkigaste labb, man skulle undersöka om ämnen var sura eller basiska och sen skriva deras protolys. problemet var bara att jag och birger fick två ämnen som var neutrala och därför inte hade någon protolys, så inte mycket att göra för vår del.

var med på halva fysiken också innan det var dags att äta lunch och bege mig bort mot klostergården. dags för sista och avgörande delen av slaget om lund - fotbollsmatchen. min karriär i spykens if blev kort, muskelbristning i baksidan av låret efter 5 min ungefär, men de andra skötte sig finfint och tjejernas del av matchen slutade 2-0. även spykens killar fick in 2 mål och matchen slutade 4-0 till spyken och alltså vann vi slaget om lund med 2-1! underbart.

ingen träning blev det, tränarna förbjöd mig att träna eller vara aktiv innan det slutat göra ont. woho! ...

förmodligen inget mer bloggande på ett tag nu, imorgon bär det av till 50-årskalas i skanör och kommer inte hem förrän på söndag. see ya!


in this heart of mine, you live all the time

efter vissa klagomål så sitter jag nu här igen.

onsdag. en halv vecka till har gått. är det bara jag som känner att tiden bara går långsammare och långsammare? denna veckan har känts som en hel evighet, samma med förra trots att vi var lediga två dagar då. nästa vecka går vi bara måndag och tisdag sen är det ledigt och dags att åka till johan igen. ska bli skönt. innan dess är det fredag, matte c nationellt prov, det känns verkligen inte bra.. jag tror jag har tagit för lätt på skolan på sista tiden. imorgon får det bli matteplugg, iallafall innan träningen. jag måste göra det.

veckan hittills då, i måndags övade vi "danser" till kör a-konserten vi ska ha på måndag med es1orna och iv-kören (18.00 den 18e). den där cecilia alltså. sweet sue är min favorit, helt klart. igår var det lunch- och kvällskonsert, och så bra det gick! sjukt förvånad över hur det kan låta så mycket bättre på konsert än på reporna, bandling måste vara en riktig ljud-gud alltså. fick tillbaka kemiprov igår, 26/10 av 30/15 så jag är nöjd :) på biologin fick jag MVG-, kändes skönt att ligga på rätt sida om gränsen trots att jag fick ett litet minus.

you're everything I need and more

vi har planerat inför sommaren idag, jag och johan. det känns skönt att ha det klart. de första två veckorna (jobbar iofs) och mellan den 6-30 juli kommer jag vara hemma, eller i skåne iallafall. sen bär det av till dalarna några veckor innan skolan börjar. kan vara bra att veta.

denna helgen har jag varit duktig. i fredags var jag barnvakt från sex till halv elva, 340 kr rikare och glad och nöjd. alice var så söt när jag kom: "tilda, tilda! jag måste berätta något magiskt som hände idag! min kompis seth stod helt stilla, och så plötsligt snubblade han över ett osynligt snöre!!!!"
igår städade jag ur hela min garderob, rensade som fasen, gav en del till ellen, slängde en del och en del får åka till hulda. det behövdes vill jag lova. får numera plats med mina kläder, woho! tittade på det australiensiska "farmer wants a wife", det programmet är en riktig höjdare alltså. undrar om det var sverige eller något annat land som började med det egentligen. övningskörde lite också, och på kvällen åt vi god middag med oxfilé, sen blev det nästan hela da vinci-koden och ostbågar.
idag har jag solat lite, övningskört lite och skrivit på mitt biologiarbete. nästan klart är det, behöver putsa på egna reflektioner och avslutning innan det är färdigt. men det känns bra! har dessutom nästan två veckor på mig innan det ska vara färdigt.

det blir en hektisk men rolig vecka, tur att jag inte har mycket skolarbete.
måndag: skola, match
tisdag: skola, uttagning till katte-spyken?, konsert
onsdag: skola, övningsköra, plugga matte?
torsdag: skola, träning
fredag: skola, BBQ
lördag: 50-årsfest
söndag: förhoppningsvis match


along in the bitterness

hela den här veckan har jag bara varit fruktansvärt trött. inte ledsen eller så, bara trött, och därav lättirriterad, vilket bl a joelsson och elias fick känna av, men de förtjänade verkligen en riktigt utskällning. jag börjar undra vad det är som är fel där inne.

har faktiskt tränat båda träningarna (duktig tilda!) denna veckan och också spelat volleyboll-turnering med skolan. resultatet blev 50/50 men chocken kom på kvällen när jag tittade på mina underarmar. trodde att jag fått någon fläcksjuka, helt rödprickig och flammig. efter en stund kom jag på att det förmodligen var bristningar från volleybollen, men innan jag kom på det, hade några panik-sekunder där.

igår hade jag och johan 9 månader. haha komiskt nog var det första jag tänkt på vad gäller nio månader att om jag hade blivit gravid första gången vi hade sex hade jag haft barn nu. haha suck.

ikväll var jag barnvakt, 340 kr rikare, härligt. under eftermiddagen tog jag och mamma med oss halva H&M på triangeln hem, så en hel del nya tillskott i garderoben har det blivit också under dagen. härligt! nu ska jag snart sova, innan jag däckar här.

will you ever see the scars

okej. självdiciplinen tryter och trots mina löften till mig själv om att hela eftermiddagen skulle vigas åt biologiplugg så jag satte mvg på provet imorgon, så sitter jag nu här och bloggar.

ett kort inlägg om dagen då. har om möjligt varit ännu mer trött än igår. tog på mig alldeles för kalla skor för det regniga vädret, kom till magle och såg två änder (?!) stå och se förvirrade ut, något som sally och birger hade roligt åt senare när jag försökte imitera dom.. ensemblen gick väl okej, sen kort kemi biologi och lång svenska, gjorde inte så mycket, lunch och matte sen var engelskan inställd så vi slutade tidigt, skönt. träffade rebecca och lottie på bussen hem, kul! särskilt att träffa rebecca, det blir inte så ofta längre, lottie ser jag ju på träningarna (när jag nu är där..). övningskörde från dalby, genom alla rondeller, ut på elvan och tillbaks till dalby för att sen köra hem, gick faktiskt riktigt bra. får bli en till tur ikväll på väg till träningen.

förresten, birger avslöjade idag att han är en trogen läsare av min kära blogg, så här kommer en liten hälsning till honom: HEJ BIGGIE!
nu är det plugg.

but my mind is still june

efter lite drygt fyra timmars sömn i natt (på tåg) har jag varit en liten tjurskalle idag. inte känt mig så trött förrän nu, men tjurigheten gick inte att missta sig på. sjöng två nya låtar på kören, hur mysiga som helst. mvg på svenskaarbetet jag gjorde när jag var hos johan i påskas, bangar intee. bara två skoldagar kvar denna veckan sen har vi d-dag torsdag och fredag. på torsdag har vi friluftsdag 8.45-12.00 och fredag nationella 8.20-11.00 tror jag, men ändå så himla nice.

nu är det dock biologiboken som gäller, fetaste humanfysiologiprovet på onsdag och jag har läst igenom det en gång. suck. och jag SKA hinna träna imorgon! finns inga ursäkter.


här kommer natten

tänkte bara berätta att jag lever. igår var vi på picknick för att fira farmor stinas 80årsdag, mycket mysigt. idag har vi gett henne blommor och solat en hel massa. ni får en längre uppdatering när jag kommer hem. kanske.

RSS 2.0