murder on the dancefloor

ikväll åker vi till dalarna. 23:23 åker tåget, jenny kommer och hämtar oss vid halv elva. mamma och pappa åkte till småland för en timme sen och nu är det bara jag och johan kvar här hemma. har packat alla kläder, bara lite böcker och necessären som ska ner också. känns som att jag glömt en miljon saker, ska ändå vara borta i tre veckor så det är ingen höjdare om jag glömmer massa. fast då får väl mamma och pappa skicka upp det, det ordnar sig nog.

jag hade möte på banken klockan 13.00 idag. det kändes vuxet tycker jag. jag och johan var där ett och fick massa information om internetbanken, telefonbanken och visa-kort. blev helt snurrig, men nu är iallafall allt det fixat. riktigt skönt och väldigt praktiskt, nu kan jag köpa mina egna tågbiljetter.

för tillfället bakar vi (johan) smulpaj, en färdigmix vi hade i frysen haha, blandade bär, björnbär blåbär hallon och vinbär tror jag. spännande. till det ska vi ha vaniljglass, förmodligen kommer jagge och hälsar på också och smakar, trevligt. var i affären och skulle köpa cider, men de hade ingen! katastrof, hur kan man inte ha cider. 200000 sorters öl fanns det såklart. nä, usch och fy, vi köpte läsk istället.

nä, nu ska vi ta ut kakan och kolla på coupling. och eventuellt tjuva lite på godiset vi tänkt ha till resan.


not just anybody

jag hade en jättebra 18-årsdag igår, tack alla som uppmärksammade att jag fyllde år :) idag har jag mest legat och slappat i solen, eller ja, varannan minut i sol och varannan i moln. imorgon skulle det enligt sydsvenskan bli en hel sol utan moln så förhoppningsvis blir det stranden för familjen claeson rosling! ellen åkte förresten till jönköping i morse, skönt fast lite konstigt känns det, en månad tills jag får träffa henne nästa gång. ikväll ska jag träna min första och sista träning på en evighet, på torsdag åker nämligen jag och johan till dalarna och stannar där i tre veckor innan vi åker till stockholm och ser coldplay en helg. först efter det kommer jag hem igen, vilket känns lite konstigt - jag har aldrig varit borta så länge från familjen innan. det ska nog gå bra, jag trivs som fisken i vattnet i dalarna och i johans familj, hoppas inte de har drabbats av mygginvasionen bara. hade varit lite jobbigt, myggor är inte mina favoriter trots att jag verkar vara deras.

har ett litet problem. skulle behöva få kontakt med maria hedelin. då fronter ska läggas ner/har lagts ner kan jag inte kontakta dig där, och jag vet ju att du läser min blogg så därför hoppas jag att du inte tagit en sommarpaus och läser även detta inlägg!
maila mig så fort du ser detta på [email protected]
tack så mycket!


it's kinda tough getting older

trevligt släktkalas idag, och jag är numera 3400 kr, en leksaksbil och ett presentkort på vero moda rikare. shiet alltså. om 20 minuter är jag no longer kid. adjö.

mercy mercy mercy

hemma igen, borta bra men hemma bäst såklart. det har varit en kul vecka med mycket skratt och musik, kavalkad och jam varje kväll. vi har dessutom trotsat vädret och varit på stranden varje dag, vissa dagar satt vi dock och skakade i tjocktröjor. så nu är vi alltså hemma, rätt mycket tröttare och inte särskilt mycket brunare än innan vi åkte, men huvudsaken är ju att vi har haft kul och DET har vi.

ikväll var vi bjudna till rebecca, amelie och jp, men vi skippade allihop då jag vaknade med världens huvudvärk i morse. den sitter fortfarande i men är lite bättre efter åskovädret, men hur som helst var det skönt att få en lugn kväll hemma. jag och johan har legat på soffan och tittat på coupling hela eftermiddagen, mysigt!

mamma berättade en kul historia vid maten, hon och pappa passade en katt för längesen, gretajäveln, som under tiden de passade henne råkade ut för ett slagsmål så de fick åka till djursjukhuset och få henne ihoplappad. när de kom hem så skulle de tvätta såren och ge henne medicin, det gick bra de första dagarna men den tredje dagen när mamma skulle pyssla om henne så sprack hennes lår och det började pulsera ut var och blod. mammas första impuls var att rusa till telefonen och ringa till djursjukhuset:
"vi var hos er och fick katten ihoplappad. katten sprack precis!! jag vill reklamera, jag tänker inte betala ett öre!!!!"

imorgon ska jag och johan åka till stan/nova och köpa present till kusin erik som fyllde år i veckan. jag ska försöka hitta ett par jeans också, inte min favorithobby - dessutom brukar jag misslyckas. men vi får hoppas på det bästa denna gången! på eftermiddagen kommer biologilärar-fia och lilla julia ut och ska inspektera hästen. på söndag blir det släktkalas och på måndag smäller det!

jag vill vara lite mer för dig i natt

så var denna veckan också slut, eller det känns så iallafall, trots att jag vet att det bara är lördag så känns det verkligen som söndag. hade middag här hemma igår för att fira att jag fyller 18 om en dryg vecka, var jättetrevligt trots regnet som drabbade oss efter ett tag. de sista åkte hem vid halv ett, då kom mamma och pappa hem från lund där de varit på middag. mamma öppnade en flaska vin sen satt hon jag pappa och johan och pratade och lyssnade på gamla låtar till tre, mysigt.

idag är vi trötta, det blir en slapp dag med bok, tv, överbliven kladdkaka och mys i soffan. ikväll är det på det igen, 18årsfest för simon står på schemat! imorgon - harry potter och halvblodsprinsen :)

what a feeling

det var längesen jag skrev tror jag. sen min och johans 11-månadersdag, och det var ju förra tisdagen. jaha, vad har hänt sen dess. johan kom hit i fredags, då var vi på nova med birger och min lillasyster, köpte present till inessa och två tröjor till mig och ellen. hittade världens finaste tröja också, på rea, men givetvis fanns den inte i min storlek i någon färg. har iallafall önskat mig den i födelsedagspresent av jättemånga, så kanske någon lyckas hitta den någonstans :) i lördags var det inessas 17årsfest, vi var först hos sally och åt asiatisk mat och förfestade, riktigt gott. väl på festen var det trevligt, men vi åkte hem rätt tidigt pga bussar, skånetrafiken i mitt hjärta.

igår var vi på konfirmation på limhamn, hos min syssling. alltid kul att träffa släkten. idag låg vi kvar i sängen länge och jag hade iallafall planerat att göra ingenting hela dagen. kanske koka lite vinbärssaft om vi får feeling.

jaha, nu kom jag iallafall på varför jag inte har bloggat, har ju inget spännande att skriva! :) denna veckan blir det körlektion tisdag, barnvakt onsdag, riskettan torsdag, party fredag lördag, harry potter på söndag och på måndag åker vi till skanör. ciao!

calling love



min älskling är världens underbaraste ♥

like a burning sun

åhus beachsoccer 2009. samlaget lag 1 (märkligt nog hade ett herrlag vi inte har en aning om vilka de är också lyckats döpa sig till samlaget så vi hette lag 1 - otippat).

vi åkte upp i fredags, fick reda på att vi skulle bo tillsammans med herrarna i hardeberga. på kvällen blev det party på bryggan, en kul kväll och en lång natt med väldigt lite sömn. upp tidigt på lördagen för att spela första matchen mot teckomatorp, vilken vi vann med 2-1 efter ett självmål och en straff, men lite tur ska man ha. solen stekte som fan så direkt efter matchen kastade vi oss i havet allihop. riktigt härligt. andra matchen kommer jag inte ihåg vem vi spelade mot, men vi vann iallafall med 4-1, en skön seger då målskyttet släppte. under den matchen skadade sig wea och stina, och till nästa match var vi bara två avbytare. det märktes mycket på spelet, och vi spelade lika mot torn, 2-2. sista matchen för dagen var lottie också skadad och aleks hade brutit tånageln, men lottie och wea spelade på halvfart och aleks spelade så gott det gick ändå, men det slutade med förlust mot åhus efter en ändå skaplig match från vår sida. på kvällen åt vi tacobuffé med det andra hardebergalaget, sen satt vi ute på filtar och pratade hela kvällen. riktigt mysigt. alla var väldigt trötta så vi gick och la oss tidigare än på fredagen, jag tvärsomnade som vanligt när jag är trött och pratade tydligen också i sömnen. typiskt mig, pinsamt.

idag, söndag, gick vi upp tidigt för att hinna packa lite innan första matchen i gruppen som vi skulle spela klockan nio. eller ja, de andra gick upp tidigt, jag missade väckningen så rusade genom frukosten, men hann iallafall packa också. det var kallt, molnigt och blåsigt ute. vi spelade riktigt bra i matchen mot pandora och förlorade snöpligt med 1-0, då de gjorde mål när det var tre sekunder kvar. tråkigt, vi hamnade trea i gruppen och gick till a-slutspel, där vi i sextondelsfinalen skulle möta inga mindre än våra lagkamrater från hardeberga, som kommit tvåa i sin grupp. en jämn och spännande match som slutade 1-1 och fick avgöras på straffar. vi drog längsta strået och gick vidare till åttondelsfinal. efter några timmars frysande i regnet fick vi möta pandoras andra lag, och fick tag i en kass domare. dömde felaktigt bort ett mål för oss och ett för dom. matchen slutade 3-2 till pandora, då han istället för att blåsa straff på en solklar hands när det var 3-4 sekunder kvar valde att blåsa av matchen. riktigt surt faktiskt, men det var skönt att sätta sig i en torr bil och vara på väg hem. eller ja, först skulle vi äta glass. kan väl säga som så att vi köpte aningen för mycket, så den åkte ut genom fönstret till slut, haha.

tack för en härlig helg tjejer!

she's sleeping weeks at a time

alltså jag blir så ledsen. här kommer jag hem från dalarna och peace and love, flera personer har påpekat hur brun jag är idag - jag är verkligen brun, iallafall brunare än jag någonsin varit innan. så kommer min lillasyster hem, och gissa vad? HON ÄR FANIMEJ BRUNARE ÄN JAG. jag orkar inte, jävla unge.

på plussidan ligger iallafall att jag är blondare än hon och att två killar visslade efter mig på stan idag. sådeså.

it is you or none

hemma hemma. stannade ju i dalarna några dagar efter festivalen, men nu är jag hemma, lite brunare än innan och betydligt mer myggbiten. har precis lagt in alla bilder på facebook, ändå duktigt. fast måste säga att viktor lyckats bättre med bilderna. synd bara att vi inte fick någon på alla i campet samtidigt. camp hund.

iallafall en mycket lyckad festival. en härlig helg, med ett riktigt härligt gäng. får hoppas att det blir reunion här i skåne under sommaren, det verkar inte helt dåligt på den fronten faktiskt. bilderna får ni titta på på facebook! på tok för lat för att lägga upp dom här. men tack allihop iallafall :D

i måndags kväll fick jag och johan ett ryck och åkte och nakenbadade i sågsjön. riktigt mysigt, kallt, men det behövdes efter den dagen. utöver det har vi mest tagit igen oss efter helgen. vilat och myst vill säga.

imorgon ska jag ha min första teorilektion på körskolan och på tisdag blir det första körlektionen. i helgen blir det åhus, idag ordnade det sig med boendet och ingen kan vara lyckligare än jag över att vi slipper tältet, underbart. hoppas nu alla hejar på samlaget!


RSS 2.0