brustna hjärtans höst

amanda skickade världens sötaste video till mig, verkligen 100% sevärd, man blir lycklig i hela kroppen.
http://existenz.se/out.php?id=18921

jag och johan hade en riktig myshelg och bakade pepparkakor, drack glögg och julmust, tände ljus, var på lite julskyltning och tittade på sunes jul. det enda som saknas nu är snö, inte ens i dalarna har dom någon än. förjävligt.

idag höll jag mitt nationella prov-tal. det gick faktiskt bra, även om det var mycket jobbigare än jag trodde. rösten var påväg att brista mer än en gång vill jag lova. trots att jag tvivlade någon gång i början tog jag mig genom det och nu är det över. svenska är för resten av livet numera officiellt över för tilda claeson. hallelujah!

hela veckan är fullspäckad. plugg, hårvisning, begravning och årsfest är bara ett urval av allt som ska hinnas med. om jag känner mig själv rätt kommer allt bli av utom plugget. hur som helst blir det inte mycket blogg i veckan så ni får hålla till godo med detta tråkiga, korta inlägg. och videon såklart, den kan man titta på många gånger.

bli mitt sista halmstrå för ett tag

imorgon har jag en sjukt lång dag, åker kvart i åtta och kommer väl hem framåt halv tio. skola, birger och match.
hela denna veckan är helt brutal.
må: skola, träning
ti: skola, birger, träningsmatch
on: skola, handbollsträning inför slaget om lund (nej jag ska inte vara med), träning själv
to: skola, glöggmys med laget
fr: skola, slaget om lund, åka till johan
förutom allt detta ska jag göra färdigt ett gammalt np i matte d till på torsdag och så är det fysikprov på fredag. imorgon ska vi troligen ha "oförberett" (förberett) kemi-"provtest" också, vilket jag inte alls pluggat på. tänkte göra de andra sakerna lite mer noga. ligger bra till i fysiken, har gjort många uppgifter men behöver göra fler om jag ska kunna få mvg på provet. vi får se hur det blir. en sak som är säker är att det kommer vara underbart att sätta sig på tåget till johan på fredag eftermiddag. jag längtar.
nästa vecka blir dock lika stressig. ska vara med på en hårvisning för frisöreleverna på polhem, så har fullt upp med det måndag tisdag onsdag och dessutom torsdagkväll. på måndagen eller tisdagen svenska nationellt tal, onsdagen är begravningen och sen ska jag kanske hinna med ett biotekniksprov där i dagarna också. men det kommer säkert gå alldeles utmärkt. det brukar ju göra det.

nog klagat för idag. nu vet ni iallafall varför bloggen kommer hamna i andra hand. eller kanske i första när jag vill ha en bra ursäkt att slippa plugga. eller kanske dålig.

fru hjärter dam

en bra helg kan jag tycka. winnerbäck var helt underbart bra, den
akustiska versionen av "elden" gav mig ett nytt perspektiv på den
låten, fy fan alltså vilket geni den mannen är. igår gick jag upp
supertidigt, tjugo över fyra närmare bestämt, för att åka på cup.
gick obesegrade ur gruppen men gick trots det inte vidare. tråkigt.
en närmre beskrivning finns snart på http://helenaogren.blogg.se
det var iallafall en väldigt rolig dag! kom hem vid nio-tiden och då
åkte jag till amelie som fyllde år, grattis igen gumman!! det var inte
så många kvar men det var trots det väldigt mysigt. vid tolv stupade
jag i säng. idag vaknade jag vid elva, fortfarande dödstrött men
kunde inte sova mer. tröttheten har hängt i hela dagen och har
dessutom varit väldigt irriterad av någon anledning, så någon fysik
har jag inte räknat. dock får det bli jag, tekoppen och fysikboken
nu resten av dagen.

fru Hjärter Dam, din sorg har alla delat, dina tårar är en allmän
egendom. men jag vill dig väl och det har alla velat, så när ska
du spräcka sorgens jungfrudom? dina tårar Hjärter Dam vill bara
trösta, så när faller du i gråt? när faller du isär? när faller du för
vinden som har burit allt det där? när faller du tillbaka till den du
faktiskt är. fru Hjärter Dam ditt skratt är allas lycka, ditt ansikte
den vackraste fasad en glädjens blåa ögon kan man tycka, men
din sorg har spridit vemod i vår stad


look a little bit harder

dagen kan sammanfattas med tre små bokstäver: PMS!

fast det har i det stora hela varit en väldigt trevlig dag, till stor del spenderad med sally och birger och sen maria. myspys. agnes kommer om en stund och sover här. imorgon ska jag och maria se winnerbäck, wunderbaar! jag längtar massvis.

I found a place where I could stay

i måndags var jag barnvakt till de små barnen jag bara passat en gång innan. de är 2 och 4 år, elise och johannes. elise är så himla gullig. vi satt och skulle äta, så hade hennes mamma delat maten till henne så fick hon tallriken så sa cecilia: det är jättevarmt så ta det försiktigt!
elise visste att man skulle blåsa på maten så hon började blåsa rätt men i takt med att andra saker hände kring bordet riktades blicken och blåsandet på andra håll, men hon var lika glad för det. maten svanlade innan hon kom på varför vi satt vid bordet egentligen, juste, för att äta! tur det så hon inte brände sig. när hon väl började äta gjorde hon det med en sked. först försökte hon få upp mat på skeden, men till slut orkade hon inte jiddra längre och tog andra handen, la maten på skeden och stoppade in den i munnen. haha så himla söt, gulligt att hon försökte äta från skeden iallafall.
lite senare kom hon springandes, "kissig!!!" så vi gick in på badrummet och hon pekade på toan och jag bara nä men elise du har väl en potta? hon bara okejdå.. så satte hon sig och så satt hon där en stund. till slut blev hon väl otålig, för hon böjde sig ner och kollade efter, "nej, inget bajs!", så tog hon på sig byxorna igen och sprang ut.

nationella provet idag gick bra tror jag, satt väldigt länge för att vara jag och det känns ändå tryggt. gillar att skriva i aulan. när jag kom hem städade jag mitt städområde, ovanvåningen. när jag ändå var i farten städade jag mitt rum, och DET kära läsare behövdes verkligen. har inte städat sen i somras. ser ut som ett nytt rum nu :) träningen ikväll blev inställd pga stormen som råder ute. tråkigt att det inte blir träning fast skönt att slippa gå ut. fick samlingstid till lördag också - blir hämtad här 04.50. huuga.

gråter du? du smakar salt

lyssnar på kent, det är fint. träffade agnes och shoppade inget idag, det var bra! och sen kom malin och måns, också bra. skrev på jobbavtal, 105 kr/h, finfint! i det stora hela har det varit en bra dag helt enkelt.

irriterar mig lite på folk som skriver saker dåliga saker om sig själva bara för att få kommentarer om att det är tvärt om. mycket onödigt.

imorgon är det en ny dag, en onsdag. då är det nationellt prov i 5-6 h (har fått lite olika bud). nej tack säger jag, men känner jag mig själv rätt är jag klar efter 3 h och ändå nöjd. brukar inte ha så svårt just för att skriva uppsats. har laddat upp med nötter och ska snart skala och klyfta lite clementiner också, och läsa de texter jag inte kommit genom än, titta lite på reflektionsfrågor osv. det kommer gå bra.

på kvällen ska vi träna, det ska bli väldigt kul. hoppas det går bra, annars blir det inte alls lika kul. och kanske fika med jagge och nille på eftermiddagen, jag hoppas på det!

och sist men inte minst, min älskade älskade johan, tack för att du finns. du är världens bästa.

jag får liksom ingen ordning på mitt liv

det går bra så länge jag har något att göra - irritera mig på folk som pratar på lektionerna, lyssna på läraren, handla mat, tända brasan, mata fiskarna i happy aquarium. men på bussen, när jag ska sova, när jag sitter vid datorn och febrilt letar efter något att göra istället för att fundera. då kommer tankarna. jag fattar det inte. jag gör verkligen inte det. jag fattar inte hur man kan göra så mot någon annan.

allt är bara för mycket.

vi ska börja med ett samhällsarbete. det kommer bli riktigt drygt och jobbigt, jag känner det på mig. kanske för att jag avskyr samhäll. kanske för att jag bara är sån nu.

så förlåt. förlåt för att jag är så upp och ner nu och för att jag råkar drämma dit en riktigt dräpande kommentar då och då, det är inte meningen. det bara är så nu.

you're just fucking up situations

det har allt som allt varit en jättebra helg. humöret har gått som en bergochdalbana men det har verkligen varit en superhelg.

dalmasarna kom vid två i torsdagsnatt, efter att jag ungefär sovit en timme. somnade igen vid tre och jag var inte på topp när klockan ringde klockan åtta i fredags morse. dagen flöt på, dalmasarna var i helsingör, vi var i skolan. på eftermiddagen var vi hemom och duschade och handlade innan vi begav oss till birgers sommarstuga i billinge. det regnade som fan på vägen dit, riktigt obehagligt att köra men vi kom fram iallafall. lagade en supergod middag, spelade kort, tittade lite på idol, sjöng lite, käkade chips och dansade loss på natten. hur kul som helst.

på morgonen väckte jag allihop vid tio, plockade fram frukost och vid elva-tiden lämnade jag, amanda, sally och jeppe de andra pojkarna med städningen, då jag skulle hem och spela träningsmatch i dalby. vi spelade helt okej, inte jättebra precis men inte dåligt heller. vi var väldigt blandat lag med folk som inte tränat på länge så det var helt okej. efter matchen kallade jörgen till sig mig och sa att han tyckte jag gjort min bästa match under säsongen och att jag hade fått en plats till SMP-sparken i växjö nästa helg, en sjumannacup på konstgräs inomhus. gissa om jag blev glad!
efter matchen tog vi oss hem igen och duschade, åt chili con corn som mamma lagat. inte min favorit, gillar inte bönor direkt, men de andra verkade tycka det var gott. jag var och pratade en stund med agnes och una, sen kom killarna och hämtade mig och vi åkte till sandby och tittade på körslaget. killarna i team ola vann! väldigt kul för dem, hoppas inte de blir olidliga bara. efteråt tittade vi på paranormal activity, jag sov en hel del men det jag såg var varken särskilt läskigt eller bra. eller ja. det beror väl på om man tror på det eller inte. skulle iallafall inte säga att den är sevärd. tillslut testade vi voddler lite, riktigt bra, och såg a boy girl thing. freaky friday all over again, men det var kul.

idag åkte pojkarna hem vid ett, och jag mamma och ellen åkte till mobilia, ellen köpte en assnygg klänning och jag köpte också en klänning, inte lika assnygg dock. eller haha, det låter som att jag köpt en ful klänning, så menade jag såklart inte, men hennes är lite mer finklänning än min. jaja, ska sluta babbla.

i veckan är det fullt schema, springa skola barnvakt imorgon, skola fika jobbmöte på tisdag, nationellt prov och träning på onsdag, skola och kanske farmor och farfar på torsdag, winnerbäck på fredag och SMP-sparken och eventuellt amelie också på lördag. jag är nog trött på söndag. precis som idag.

can't sleep at night

fy fy fy fan. jag tror inte att jag har fattat hur jävla hemskt detta är än. hamnade i någon slags chock när malin ringde igårkväll, men efter en stund skakade jag i hela kroppen och tårarna sprutade hejdlöst. det lugnade sig sen och nu känns det mest konstigt. agnes verkade må okej idag, det känns skönt att veta.
mamma har tagit det sämst i vår familj. hon kan inte sluta prata om det, jag vet inte varför, hon tänker väl hur det varit om det varit hennes barn. det är iallafall jobbigt, jag får aldrig vara ifred med mina tankar liksom. eller komma undan det. jag vet inte riktigt.

inatt kommer mina dalmasar. jag längtar.

och agnes? jag finns här.

so I take my clothes off and it will be shameless, 'cause everyone knows that's how you get famous

jag och johan såg förra helgen några avsnitt av svenska hollywoodfruar, vilket har gjort succé och samtidigt varit lyteskomik på högsta nivå i sverige.

allas vår anna anka uttryckte sig i något avsnitt ungefär såhär
"de flesta som är kända har ju legat sig till toppen, tyvärr, men det skulle ju jag aldrig göra."

att hon inte skulle gjort det som själv är gift med självaste paul anka kan man ju tolka hur man vill, jag tror inte det ligger så mycket sanning i det men hur som helst. i dagens samhälle skulle det mycket väl kunna vara så. har inte försökt bli känd och därför inte heller försökt mig på den metoden, men skulle inte förvåna mig om det var så. att suga av rätt personer kan leda spikrakt upp till toppen.

citatet från lily allens the fear sitter som en smäck. hela den låten. om dagens sjuka ideal, everything's cool as long as I'm getting thinner, och just detta - att bli känd genom att göra skandal eller klä av sig eller kanske båda två samtidigt. det är sorgligt på riktigt. undrar vad som krävs för att bli känd om tio år.

birds can fly so high

9 november 2009, lilla ellen blir 15 år. i mitt huvud går hon fortfarande i mellanstadiet och räknar ut 15/3. hon verkar nöjd med sin födelsedag iallafall, och det är väl huvudsaken! även om jag fick gå upp halv sju i morse bara för att gratta..
när jag grattat henne gick jag och la mig igen, sov till halv tio. då gick jag ut och sprang en runda (gick riktigt bra, 5an i skrylle några gånger har gett resultat!) och när jag kom hem var jag riktigt trött i överarmarna. tänkte inte så mycket mer på det, kändes som träningsvärk eller så, men efter halva dagen hade värken helt försvunnit i den ena armen men var kvar i den andra. mhm, vänsterarmen. svinisarmen. damnit, nu har jag ont så fort jag lyfter eller något. hopplöst, hoppas jag kan sova på den i natt bara.
en lugn skoldag i övrigt, har varit trött hela dagen bara men det är så det är ibland. ikväll var mormor och morfar här, jag åt alldeles för mycket fiskgratäng, mår fortfarande illa haha. det var gott iallafall, och det är väl huvudsaken.

nu har mormor och morfar åkt hem, mamma och ellen borstar tänderna, pappa plockar med disk och jag sitter ensam i vardagsrummet och lyssnar på winnerbäck. brasan har precis slocknat, ljus tända överallt och jag trivs. en sak är lite irriterande bara, är kissnödig. damnit, det kan förstöra hela kvällen. men det är ju så jobbigt att ställa sig upp!

lyssnade på intervju med zlatan från fotbollsgalan, hans tacktal när han fått guldbollen. reagerade på meningen "jag blev ju inskriven i historieböckerna redan när jag fick den tredje guldbollen, nu tävlar jag bara mot mig själv". han är så jävla självgod den mannen, det är en hårfin gräns mellan att bara vara äcklig eller att berätta hur det faktiskt är. visst, det är så, men kan inte komma på någon annan som skulle ha uttryckt sig så klumpigt och självgott.

om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

jag gillar winnerbäck mer och mer för varje gång jag lyssnar på det nya albumet, härligt! lyssnade på en låt på kentalbumet, jag gillar inte det. får väl ge det en ny chans när jag är på rätt humör.

det var jättemysigt igårkväll, rebecca var hur söt som helst. vi tittade på körslaget, våra kära lundapojkar gick vidare ännu en vecka och har nu tagit sig fram till finalen. gyllene guldbruna ögon (eller daniel?) satt som en smäck! när körslaget var slut tittade vi på pippi på de sju haven, faktiskt väldigt kul, längesen jag tittade på det.

idag åkte jag, mamma och ellen till ikea, tillsammans med resten av södra sverige och danmark. herre gud vad mycket folk! vi fick iallafall inhandlat mycket, impulsköpte en hel servis bland annat, och sen lite bordstabletter, nagelborstar, klädrulle, kudde, kuddfodral osv. en trevlig dag, men känner mig hyfsat färdig i huvet nu! ikväll ska vi äta räkor, mmmm vad gott. igår åt vi förresten min nya favoriträtt - fläskfilé med roquefordsås. holy macaroni vilken maträtt!

imorgon fyller ellen år, så trots att jag har sovmorgon och kunde sovit till tio får jag gå upp halv sju. HALV SJU?! det är inte mänskligt. inte när man borde sova tre timmar till iallafall. ska ta mig en springtur på förmiddagen så jag kan ägna eftermiddagen åt lite städning och sen så småningom mormor och morfar. borde definitivt plugga matte också så ulla blir glad, får se hur det går med det.

vi känner varandra genom tusen fenomen

winnerbäcks nya album är väldigt kentlikt, särskilt första låten, järnvägsspår. jag gillar det dock, jag gillar ju kent också. maria gav mig en biljett till valfri konsert i födelsedagspresent så vi ska se winnerbäck om två veckor, jag längtar något grymt! det kommer bli magiskt, jag vet det redan.
kent släppte nytt idag också, röd, tidningarna skriver bra, bloggarna dåligt. orkar inte riktigt sätta mig in i det ikväll, det får bli en annan dag, gillar aldrig kents album på första försöket. hittar fortfarande låtar som jag inte riktigt fastnat för innan men som helt plötsligt bara känns rätt. tänkte också lyssna lite på death cab for cutie, det var längesen och jag saknar dom lite. jaha, tre musiktips bara sådär, det händer minsann inte varje dag!

äntligen är den här sjukt långa skolveckan slut. slutade tidigt igår och idag men fick stanna i skolan, igår för uttagningar till handbollen och idag för fika. en jättemysig eftermiddag idag med malin agnes och jenny, längesen jag träffade alla tre så det var en lyckad eftermiddag! testade det nya caféet vid sf, väldigt mysigt men ganska dyrt. värt det då och då iallafall! ikväll stod jag och lottie i kiosken på sandbycupen, galet vad mycket det var att göra ett tag! trodde jag verkligen inte. alltid kul att träffa lottie iallafall, även om det var skönt när våran avlösare kom efter tre timmar!
det känns verkligen helt underbart nu. från och med nu och en dryg vecka framåt ska jag bara ha kul. imorgon ska vi ha myskväll hos birger, ska få träffa rebecca på riktigt vilket ska bli superkul. på dagen ska jag nog träffa malin och amanda varsen liten stund, ska också bli jättemysigt, saknar amanda efter att hon blev sjuk av vaccinet. i veckan ska jag njuta av att inte ha några prov och redan ha gjort labbrapporten till på fredag, dessutom d-dag på tisdag och öppethus på onsdag vilket ska bli kul, se ellen och hennes kompisar små och osäkra på stora spyken haha. på torsdagnatt kommer mina små dalpojkar med johan i spetsen och sen blir det full fart hela helgen med party fredag och bowling/filmkväll på lördag med peace and love-gänget. tror det kommer bli en riktigt riktigt kul helg, jag hoppas iallafall!

taste it, taste it

jag tror jag har blivit snål. eller liksom, inte så att jag inte ger bort presenter och sånt eller inte följer med och fikar, men med kläder. jag och johan var och tittade på klänningar och skjortor förra helgen och hittade några riktigt fina grejer, men så fort något kostade mer än 200 kände jag bara äh, inte värt det. måste bli skärpning på den fronten.

vi tog svininfluensavaccinet igår. jag kan i princip inte lyfta armen överhuvudtaget och börjar få feber likt så många andra. av lite ägg och kvicksilver, katastrof, vad klena vi är. hoppas det går över snart.

imorgon ska jag (om jag inte fortsätter ha feber) gå i skolan, fika med jenny agnes och malin (!!!) och på kvällen stå i kiosken på sandbycupen med lottie, p94 spelar. om det inte vore för sällskapet skulle jag känt mig lurad på en fredagskväll!

salami

ja juste, salamisar säljer vi. följer de andras exempel och gör reklam på bloggen!!

- Delikatesskungens salami, vikt 800 g, 42 cm lång
- pris: 165 kr/st
- går att frysa in
- perfekt present - lång hållbarhet, fin presentförpackning och recept ingår
- finns i tre smaker: vitlök, peppar och kryddsalami

pengarna går till laget, hardebergas damlag då alltså. jag förutsätter att alla vill ha salamisar, så skriv en kommentar och köp en salami!!

(bröt för första gången på vääääldigt länge rubriktrenden. damnit. får skärpa mig tills imorgon.)

hundreds and hundreds of pages

vädret idag alltså. snacka om att hösten kommit - allt är grått utomhus, det blåser riktig snålblåst och inte en solstråle eller ett löv på träden så långt ögat kan nå. tjugo i tre när vi slutade hade det redan börjat mörkna. undra på att folk blir deprimerade vid denna tiden på året.

var hos optikern efter skolan och fick reda på att synen blivit sämre både på höger och vänster öga så det kan vara förklaringen till min huvudvärk, bara att hålla tummarna om en månad när jag får mina nya linser. can't wait. för övrigt en bra skoldag, börjar faktiskt lossna lite på fysiken nu, känns skönt!

har föresten inte skrivit om hur glad jag är över att birger och rebecca äntligen blivit ett par! så himla kul att birger äntligen har hittat rätt. dessutom skönt med ett långdistansförhållande till (även om jag tycker synd om dom), någon som fattar och inte suckar åt en (jo, jag vet att ni gör det. även om ni inte säger det så vet jag att ni gör det i smyg, varje gång jag ska iväg eller måste tacka nej till något).

eftermiddagen har i övrigt bestått av en fortsättning på samhällsplugget, har skrivit färdigt min sammanfattning, nu har jag tagit en liten paus för att göra en kopp te och sen läsa genom och försöka lära mig det jag skrivit. wish me luck.

makes me wrinkle my nose

jaha, en vecka sen sist. hej kära blogg. eller läsare, eller whatever.

det känns som att den 23 oktober, dagen då vi äntligen fick höstlov, var imorse, eller iallafall igår. lovet tog slut innan det ens hann börja och det känns förjävligt. två partaj och en parisresa senare så är lovet redan slut och trots denna lilla extradagen (d-dag med utvecklingssamtal, jag tar mitt via telefon om exakt 20 minuter) på lovet känns det alldeles för kort.
inte för att jag inte har haft ett bra lov. nej, jag har träffat mycket människor, vilket jag ville, och parisresor är det ju aldrig något fel på (förutom att denna varade en dag för länge enligt min mening). saknat tjejerna i klassen, annars har det väl innehållit allt det borde innehållit - förutom tid.

paris var fint, betade av eiffeltornet, champs elysées, triumfbågen och place de la concorde redan första dagen och fortsatte i samma anda - maraiskvarteren, louvren (vi gick aldrig in), notre-dame, bokinisterna, sorbonne osv osv osv. bilderna kommer nog snart upp på facebook. inessa vi bodde förresten vid gare d'Austerlitz, nära latinkvarteren.

som sagt är det d-dag. vaknade av att telefonen ringde oändligt länge vid nio, och kände verkligen inte för att gå upp. dagens planer är plugg, plugg, handbollsuttagningar med spykens if, plugg, träning, plugg. men det är samhällsprov på onsdag, så jag är så illa tvungen. samhäll är det värsta jag vet. beror både på tristessen ämnet innebär, min egen okunnighet och vår okunniga lärare. på onsdag ska jag helst kunna allt om "så styrs sverige" iallafall, så det är väl bara att sätta igång. snart..

RSS 2.0