riverside, motherfucker

Jag har ett stort problem. Min syster bara flyttar stolen jag har fötterna på hela tiden, och nu når jag inte den längre. Jobbigt. Får nog överväga att ställa mig upp och hämta den. Börjar dessutom bli dags att ta ut tepåsen ur teet. Tropiskt, halva nöjet med det teet är att det luktar underbart. Smaken är okej men lämnar en del att önska.

Fysikplugget går i snigelfart. Har två uppgifter kvar på kapitel, sen har jag kommit ett av fyra kapitel för denna veckan. Ikväll har jag tänkt hinna med iallafall ett kapitel till, kapitel tre är kort så det ska nog gå bra. Imorgon ska jag pluggfika med Inessa och Birger, så då hinner jag förhoppningsvis de två sista då.

Idag började vi ett nytt projekt på musiken, att göra en dålig låt. Kriteriet var att den absolut inte skulle kunna spelas på radio, men inte fick vara stötande, utan helt enkelt bara dålig. Vår låt saknar rytm och en vettig text, den heter "En helt vanlig" och handlar om en vanlig dag ensam på stan när man äter korv och glass - slut. Innan musiken var jag på Bazaar hos Rebecca och klippte mig, hon klippte bara topparna och så provade vi frisyr till balen, kommer bli jättefint tror jag!

Vi fick ett mail om Prag också, om avresetider och allt. Åh vad jag längtar!! På tisdag ska jag växla pengar, det börjar närma sig med stormsteg. Nä, nu ska jag återgå till min spellista och ta mig genom kapitel tre också.. Vid halv nio kommer Maria förbi, jag längtar.

just set them up

Sitter och lyssnar på studentlistan och blir ungefär lika taggad som igår. Just nu är det Starstrukk, en riktig höjdare. Det är härligt med musik, att man kan bli sådär taggad bara helt plötsligt. Har för övrigt haft en typisk dålig dag. Kunde inte somna igårkväll så var omänskligt trött i morse när klockan ringde. En relativt bra morgon ändå, jag tog mig upp. Helt okej morgon, kemiprovet hade gått tillräckligt bra, vilket var härligt.

Sen gick det bara utför. Blev påhoppad för att jag hade gått ifrån den spyende damen på stan igår istället för att stanna och kolla om hon blev medvetslös eller något (?!) och hade tydligen inget civilkurage. Dessutom dög ju inte vilket högtalarsystem som helst till flaket utan vi var tvungna att ha ett från Highway som går på 5000 kr. Vi fixade till slut ett som går på 2000 kr istället men fick då en DJ på köpet vilket vi inte vill ha. Förhoppningsvis lyckas vi med förslag nummer tre som är att låna ett billigare/gratis. Annars får jag ta ett allvarligt snack med vissa. Jag håller tummarna.
Och så var det dags att samla in pengar minsann, jag måste skicka ut lappar SENAST på fredag annars kommer folk inte hinna betala innan studenten. Vänta, var det den 27 april eller maj egentligen? Dagen avslutades med att jag tappade vårt Ependorf-rör på biotekniken med DNA och plasmid i, men som tur är skulle supernatanten ändå hällas ut och det som skulle vara kvar blev kvar. Dock fick jag illaluktande agar på hela händerna.

Ikväll var jag uppe på mötet på träningen, pratade om träningsnärvaro och hur vi ska lösa att vår ena tränare jobbar natt i Linköping hela veckorna. Alltid kul att se alla. När jag kom hem satte jag på spellistan och nu är jag plötsligt på lite bättre humör. En stund till iallafall, för nu väntar fysikböckerna.. Imorgon ska jag klippa mig hos Rebecca, ska bli kul!

life in plastic, it's fantastic

För några veckor sen delade vi ut en lapp i klassen med förfrågan om huruvida man ville vara med på flak, lunch med klassen och det viktigaste av allt: BÄSTA PARTYLÅTEN! Inessa och jag sammanställde i fredags och idag gjorde jag spellistan och skickade ut till alla. Fy jäklar vilken bra lista det blev! Kanske berodde delvis på att jag beslutade att välja låtar åt de som inte valt någon, men jag har även fått positiv respons från klassen. NU TAGGAR VI! Du hittar spellistan här.

Jag och Johan hade världens mysigaste helg. I fredags var vi barnvakt till de små barnen, i lördags stod vi i kiosken i Hardeberga och tittade på herrarnas match (som förövrigt vanns med 1-0 mot Harrie/Kävlinge) och på kvällen hämtade vi upp Rebecca vid stationen och åkte och överraskade Birger som först såg ut som att han sett ett spöke, men sedan blev ÖVERlycklig över att se sin söta flickvän. Efter en god middag tittade vi på Spyxet, det är imponerande att elever kan få ihop en så pass "professionell" föreställning tycker jag. Bra jobbat! Bilder kommer så fort jag laddat in dem i datorn (= kommer dröja). Igår spelade jag match (= spelade tio minuter och klev sedan av pga foten. Matchen slutade med förlust mot Sjöbo), sen åkte vi och handlade middag och när vi kom hem kollade vi på Harry Potter. Mysigt. Vid halv elva skjutsade jag honom till tåget och när jag kom hem somnade jag stenhårt.

Idag tittade jag, Birger och Inessa på veckorna fram till slutprovet i fysik. Om man vill ha hunnit titta på allt innan sista veckan får man göra 4 kapitel i veckan, och det var min plan. Here we go!

Träffade bästa malis en snabbis idag också, handlade bal-/studentskor och käkade glass, mums.

that's where I'm gonna wait for you

Jahapp, så var foten paj igen. Skulle bryta en framspelning och nådde precis = tog längst ut på tån = foten böjdes helt fel. Den har blivit svullen och varm denna gången, jag hoppas på att sängen gör mirakel och jag kan spela DM-slutspelsmatchen mot Eskilsminne imorgon. Ser väldigt mörkt ut på den fronten. Dessutom brände jag mig på ett jäkla element så fick brännskador på vaden, bokstavligen talat. Ellen en brännskada iallafall, en liten en, men ack så allvarlig. Ikväll är jag verkligen inte stark, snarare ett litet ynk och jag vill att Johan ska komma hit och pyssla om mig.
Bilden kommer från mina glansdagar i Hällestad, tagen av Elli om jag inte minns helt fel (vilket jag förmodligen gör).



if you weren't real I would make you up

Jag glömde ju berätta hur det gick på intervjun förra veckan! Det visade sig vara en gruppintervju där vi först fick berätta lite snabbt om oss själva och sen diskutera olika frågor om service. Det gick tydligen bra för mig och jag blev kallad till individuell intervju, vilken var idag. Jag har alltid tänkt mig en arbetsintervju som ganska stiff, ta i hand, gå in på något kontor, krystat dricka lite kaffe och titta granskande på varandra, och mest av allt har jag tänkt att det ska ta ett tag. I alla fall en halvtimme. Jag kom dit, vi satte oss i resturangen och det hela var som ett litet kort samtal om mig på fem minuter. De skulle ringa innan veckan var slut och berätta om jag fått jobbet eller inte. Det känns som att det gick bra men samtidigt vet jag inte varför de skulle välja mig framför någon annan. Det löser sig väl.

Haha fick precis världens bästa erbjudande. Lördag-söndag i Göteborg, betalt hotell och 2000 kr mot att jag kör upp och hjälper White Tiger på någon mässa, med Linda dessutom. Fy fan vad fett det hade varit. Suck, varför händer inte sånt helger man inte har planerat in i minsta detalj :( Fast Johan kommer iallafall hit och vi ska se Spyx med Birger och passa barn, så det blir ändå bra.

Just nu läser jag första boken i en serie där jag redan läst de två fortsättningarna (Livstid och En plats i solen). Nobels Testamente av Liza Marklund. För de som inte läst serien är det ett riktigt hett tips, de är lagom lättsmälta och riktiga sidvändare. Passar perfekt på stranden eller i soffan eller vid frukosten. Även hennes tidigare böcker, t ex Gömda och Asyl är väldigt bra, men lite tyngre. Boktips!

meet me halfway

I have a confession to make. Black eyed peas är ett band som förvånar mig gång på gång, bland annat med låtarna I gotta feeling och Boom boom pow (vilka i och för sig blivit rätt sönderspelade, för att inte säga väldigt sönderspelade), för att inte tala om den gamla godingen Where is the love?. Nu har de gjort det igen, denna gången med låten Meet me halfway. Jag gillade inte låten första gångerna jag hörde den, men den växer. Deras låtar är som gjorda för att fastna i huvudet, och jag kan inte låta bli att låta mig ryckas med i de sköna beatsen och vanliga men geniala soundet. Jag har alltid trott att jag var tjejen som inte lyssnar på "vanlig radiomusik", men I've got news for me: det är jag. En riktig radiotjej, helt enkelt.

För övrigt har jag inte pluggat kemi, men hunnit få med mig massa underbara kläder (bland annat inte mindre än TVÅ par jeans) från klädbytardagen, titta på högklassig fotboll på Knutsvallen och springa en runda. Helt okej för att vara en söndag, plugget kan vi ta tag i senare.

settle together

Igårkväll var jag, Jenny och Jagge hos Nille och bakade kladdkaka och tittade på uterum. Verkligen jättemysigt, det är kul att återuppväcka gamla minnen och kombinationer av människor. Nu ska jag snart till Jenny på "klädbytardag" med henne och Amelie (haha vi var visst inte så många som kunde..). Får se om jag får med mig några guldkorn hem, man kan ju alltid hoppas! Efter klädbytardagen åker jag nog ut och tittar på Hardeberga DFF, alltså U-laget, mot Torn. De borde vara revanschsugna efter vår förlust igår!

Idag fyller gammelmorfar Thage 95 år. Han är hur pigg som helst, och det ger mig ändå lite hopp. Även om alla mor- och farföräldrar börjar bli gamla så kanske de ändå har åtminstonde 15-20 år kvar. Det finns iallafall en chans, och det glädjer mig.

Jag gjorde en insats och städade hallen innan, DET behövdes. Det gick knappt att öppna dörren in till köket för det var skor överallt. Nu har jag slängt ut alla vinterskor (eller in i garderoben), kastat några par alldeles för trasiga skor och ställt resten i ordning och dammsugit. Bra jobbat! Ikväll får det nog bli kemiplugg, det känns som att det är dags att ta tag i det där.

måste ut för att hitta in, jag tror det svajar i min själ

Jag älskar fredagar. Allt bara ordnade sig idag. Först började jag fatta oxidationstal på kemin, sen fixade jag studentpresent till Johan. Samhällsprovet gick verkligen jättemycket bättre än jag trodde och projektredovisningen var helt klart godkänd.

På väg hem med bussen hoppade en liten familj på som brukar åka samma buss som jag ibland. En engelsk/svensk-familj med två små pojkar på ungefär 2 och 5 år skulle jag gissa. De har världens rådjursögon båda två, och det bara sprudlar glädje om dem. Direkt när de klev in genom dörren bara sprack alla på hela bussen upp i ett småleende som höll i sig hela vägen hem. Åh, vad jag gillar barn.

Igår var jag och mamma i Köpenhamn. Det var en helt underbar dag, superfint väder och lagom mycket folk ute. Vi började med att äta en god lunch på Jensens Bofhus, innan shoppingen började. Vi köpte faktiskt balklänning efter många om och men, och dessutom studentklänning. Det där med studentklänningen var faktiskt lite komiskt, jag såg den på Gina Tricot och tänkte, vad kul, en klänning från Gina som inte finns i Sverige! Hade egentligen tänkt undvika H&M/Gina då de har billiga bra kläder = alla har likadana. Så jag köpte den iallafall. När jag kom hem på kvällen såg jag samma reklam, med MIN klänning, fyra gånger under två timmar. Suck..

Nu ska ni få ta del av något så ovanligt som en bildbomb!


Lunch! Min favvis, råstekt (fast den var nog friterad..) potatis, biff och bea-sås. Mums!



Hur skön som helst, och jättefin. Fanns dock bara i champagnefärg i min storlek vilket inte passade mig särskilt bra, tyvärr.



Åh, denna klänningen var underbar. Det hade varit den perfekta balklänningen för mig, med passformen som den ljusblåa, men den vinröda färgen. Tyvärr fanns den bara i ljusblått och pistagegrönt i min storlek. Återigen inte mina färger.. Nu började jag ge upp hoppet, men mamma mutade mig med en fika och sen var vi fit for fight, och hittade en ny affär!


Rena rama guldgruvan visade det sig! Det stod mellan denna (djup i ryggen)..


.. denna, med VÄRLDENS underbaraste rygg (den var helt underbart mycket finare i verkligheten) och en lite tråkig framsida, och den jag till slut valde. Den karamellen suger jag dock på lite till! (Mest för att jag inte har någon värdig bild för att beskriva den rätt). Jag kan dock avslöja att den är KNALLrosa.

Update: haha såg precis att man ser den rosa klänningen i bakgrunden på bilden med den blåa klänningen.. Den ger ett litet hum! Blir en bild på sen när den är färdigfixad med längd osv.

du var så jävla vacker då, allting som vi sa kändes som ingen annan sagt före oss

Okej. Jag har sagt det förr, mer än en gång, och jag säger det igen: JAG AVSKYR SAMHÄLL! Mitt goda humör från häromdagen är som bortblåst och på tisdag när det provet, projektredovisningen och kemiprovet är över kommer jag känna mig som en ny människa. Dessutom har vi musikläxförhör/prov på ljudteknik och stim imorgon, inget svårt men det ska ändå in i huvudet. Det får bli på hålan imorgon, idag måste jag läsa samhäll och göra färdigt fysikuppgifterna tills imorgon.

Annars är jag nervös och lite ångestfylld inför intervjun och väldigt hungrig, fisken i ketchupsås på lunchen var verkligen ingen höjdare. Alla treor på Spyken hade föreläsning om alkohol idag. Vi fick göra lite olika tester på oss själva, och tydligen så var ungefär 80% av oss bland de 25% ungdomar som festade hårdast av alla och löpte stor risk att bli alkoholister. Kändes lite som skrämselpropaganda.

Nu måste jag sluta skriva och börja läsa. Får kanske gå ut och springa en runda sen ändå för att få upp motivationen. Fast snart blir det mörkt och då är det inte lönt längre. Äh, det löser sig.

Förresten har min studentmössa kommit! Holy macarony, inte långt kvar nu!

make your way to somewhere different

Sitter och lyssnar på Lenka och njuter av livet. Tänk vad en liten springtur kan göra för humöret. Innan jag stack iväg var jag trött efter en tre timmars powernap på soffan och ångestfylld inför den fullspäckade pluggveckan. Jag hade väl en startsträcka på sisådär två timmar innan jag lyckades byta om och ta mig ut, men när jag väl kom iväg var det hur skönt som helst. Alldeles vindstilla, solnedgång och ungefär 10 grader. Förmodligen det ultimata springvädret. Inte ens träningsvärken kändes så farlig, även om den kanske inte precis blev bättre av att springa. Fast å andra sidan blev den inte sämre heller, så jag klagar inte. Detta bevisar bara att man borde klaga mindre och hitta på färre ursäkter för att ge sig ut (om jag känner mig själv rätt kommer jag bara fortsätta med ursäkterna, det är min grej liksom). Nu sitter jag här och är nöjd istället, jag har dessutom följt mitt eget tips och bäddat rent i sängen. Jag vet en som kommer sova gott i natt (om hon kan somna efter den där lilla powernapen..).

När jag var ute och sprang kom jag att tänka på något jag och Johan pratade om i morse på väg till tåget. Vi har blivit ganska bra på det här med långdistansförhållande. I början tänkte jag alltid att det inte går att vänja sig. Det gör det inte heller, man kan aldrig vänja sig vid saknaden. Däremot kan man vänja sig vid att acceptera den. Framförallt kan man lära sig att göra det bästa av den lilla tiden man får tillsammans. Det har vi blivit jättebra på. Förr fick jag ångest när jag satt på tåget på väg upp för att jag snart skulle åka ner igen även om det var flera dagar dit, nu känns det knappt som att jag ska åka hem när vi står och väntar på tåget som ska ta mig ner till Lund igen. Det är skönt.

thursday, I don't care about you

I morse åkte Johan hem, och det är lika tråkigt varje gång. 09.28 gick tåget så 07.30 ringde klockan, efter en sen kväll igår. Vi var på 20årsfest på för Maria på Norra Ugglarp, det var väldigt trevligt, men jag och Johan hade bestämt att vi skulle åka hem tidigt så vi fick lite alone-time sista kvällen tillsammans. Klockan elva åkte vi följdaktligen från Ugglarp och åkte hem och tittade på "Me, myself and Irene" en stund, men vid tolv ringde mamma och pappa och ville bli hämtade på sin middag, så vi åkte dit och kom inte därifrån förrän vid två. Så mycket för den lugna hemmakvällen, men vi hade iallafall jättetrevligt.

På dagen spelade vi match, seriepremiär mot Höllviken. Tyvärr slutade matchen med uddamålsförlust efter en spelmässigt dålig första halvlek. Vi ryckte upp oss i andra men det räckte inte. Tråkigt, men vi kommer igen nästa helg mot Köpingebro! Närmare referat och några bilder finns på Hilles blogg.

Framför mig har jag en fullspäckad vecka, på onsdag ska jag på arbetsintervju (woho!), två matcher, två träningar, kemiläxa, matteläxa, stooort samhällsprov, musikläxförhör, projektarbetsredovisning och balklänningsletande med mamma i Köpenhamn. Tur att vi är lediga på torsdag.
Idag har jag iallafall lämnat in projektrapporten, och i fredags mailade Amanda in boken, så allt är KLART nu. Bara den där jäkla redovisningen kvar. Jag har läst genom samhällen också, en bra början även om det förmodligen inte kommer räcka långt. Men det löser sig. Det gör det alltid.

Nu ska jag ut och springa en runda, och hoppas på att det hjälper mot den ohyggliga träningsvärken från igår.

kanske var det slumpen eller ödet eller kanske bara jag

Onsdag och halva skolveckan har gått - skönt. På lördag är det seriepremiär på dagen mot Höllviken som verkat vassa på försäsongen, och på kvällen blir det 20-årsfest för Maria. Ska bli jättekul.

För övrigt gillar jag att solen är tillbaka. Kunde varit lite varmare, men det kommer säkert snart. Idag hade jag sandaler för första gången i år (man får ju hålla uppe ryktet sen matchen i måndags då jag, dumt nog, inte hade på mig underställ). Det var faktiskt inte så farligt, men det syns ju att fötterna inte sett solen sen i oktober när vi var på Rhodos. De var nästan genomskinliga så vita de var. Suck.

Idag gjorde jag och Amanda klart boken. Helt hundra procent klar. Det är wunderbaar.

Nu ska jag och Johan duscha, och sen hoppa ner i sängen. Tänk om den hade varit nybäddad, så skönt det skulle varit.. Note to self: bädda sängen oftare. Godnatt.

(Fusk - rubriken är favorit i repris från något gammalt inlägg. Börjar få brist på inspiration, är inne i en Lasse Lindh-period och jag tror faktiskt jag har använt varenda en av hans rader som rubriker. Nästan.)

don't pretend





Nu är jag och Johan i Skåne efter mysiga dagar i Dalarna. Vi har haft påskmiddag, spelkväll, sökt jobb och myst en hel massa. Idag har vi lunchat med Agnes, Jenny och Una, och nu är vi hos Amanda och jobbar på projektarbetet. Det enda vi hade kvar var att rita bilder, så det har vi gjort. Nästan klara, nu ska de bara in i boken också.. Men det går nog fort. Efter att bilderna är infogade är projektarbetet klart. Helt klart, hur skönt är inte det?! Ikväll ska mamma få sina födelsedagspresenter i efterskott och så ska vi äta middag, nu när alla äntligen är hemma, sen ska jag, Johan och Ellen leta påskägg. Mysigt! Imorgon blir det match och på tisdag börjar skolan igen, efter ännu ett lov som varit för kort. Det är konstigt det där, att loven alltid är för korta.

RSS 2.0