Everything is never as it seems

Nu har jag varit hos Johan i tre dagar. I måndags när jag kom fram, efter en för övrigt väldigt lyckad tågresa för en gångs skull, hade Johan varit gullig och köpt ett stort påskägg med bara mina favoritgodisar (sura kolanappar, mums!) och massageolja. På kvällen fick jag en lång massage innan vi skulle sova, så mysigt så. Igår var jag med i skolan, en riktigt trög dag, samhäll, religion och matte, men mysigt att träffa alla. På eftermiddagen sov vi någon timme innan maten, sen på kvällen såg vi Bröllopsfotografen och Mästarnas Mästare. Jag tycker att Armand var en värdig vinnare. Idag sov jag länge och drömde konstiga saker om andra världskriget och kaniner och barnvaktsbarn, sen gick jag upp och satte mig och läste bok fram till lunch, då åkte jag, Birgitta och Jennifer in till stan och uträttade ärenden. Tre timmar senare hade vi besiktigat bilen, handlat massa påskmat, ätit lunch, varit på apoteket och biblioteket och hämtat foton. När vi kom hem spelade vi lite kort, sen var jag duktig och skrev kemilabben. Nu är det bara det sista på projektrapporten kvar innan det är lov på riktigt. Känner jag mig själv rätt är jag klar med den ungefär när lovet är slut, haha. Jaja.

Jag passade förresten på att vara en bra flickvän och köpa ett påskägg till Johan också, med hans favoritgodisar (fantasifullt, visst?). Han blev glad iallafall, åt en godis sen somnade han på soffan. Suck. Ikväll ska vi äta gott och se färdigt Bröllopsfotografen. Imorgon blir det spelkväll med Johans klasskamrater, ska bli kul! På fredag påskmiddag och på lördag bär det av mot Skåne igen. Tiden går så fort.

you've got my eyes

Nu är jag äntligen hemma efter en fartfylld helg i Gladsaxe utanför Köpenhamn. Säger som Elin - vi har nog inte blivit bättre fotbollsspelare, men kul har vi haft! Att herrlaget började festa på vägen dit säger väl en hel del. Gräspremiär igår i ÖSregn, vi var blöta och kalla efteråt haha. En galen kväll på alla håll igår. What happens in Gladsaxe stays in Gladsaxe. Vi hade iallafall kul!

Har ni förresten lagt märke till att jag börjat skriva med Stor Bokstav i början av meningarna? Minsann, det är dags för lite shaping up för min del. En anledning till detta är att det allt som oftast blir fel när jag skriver andra saker på datorn (uppsatser, jobbansökningar osv.) och det ger inte ett helt seriöst intryck om man börjar med liten bokstav. Så det är dags för avvänjning helt enkelt. Enjoy!

I natt sov jag tre timmar, så jag är inte jättepigg idag precis. Sov en och en halv timme innan, men tror faktiskt inte det skulle gå att resa sig från soffan. Törstig är jag också, det kanske är dags att göra något åt det här.. Packa upp och packa om behöver jag också, ska ju åka till Johan imorgon. Det ska verkligen bli jätteskönt, iallafall när jag packat klart allting. Usch, har fortfarande blöta kläder i väskan sen träningen igår.

När man känner sig trött, deppig eller bara behöver piggas upp har jag världens bästa tips. Ellens blogg kommer inte göra dig besviken, en liten guldkant i vardagen. Helt klart läsvärd (och tittvärd för den delen)!

Hos Johan blir det kanske inte sådär jättemycket uppdatering, jag har beställt fint väder så jag ska sitta ute och läsa bok hade jag tänkt. Haha. Glad påsk iallafall!

don't stop believing

i tisdags firade vi filip, vi förfestade hemma hos honom för att sen sticka till preparty på tegnérs. vilken höjdarkväll det blev, alla verkade ha sjukt kul och filip var hur nöjd som helst.
igår mådde vi allihop som vi förtjänade, men efter fyra timmars sömn kom pappa och hämtade mig och vi åkte till nova och sen till farmor och farfar i halmstad. de blev jätteglada att vi kom, och vi hade hur trevligt som helst. de har varit lite smådåliga på sistonde, det är bra nu men farmor har sån ångest för att dö. hon pratar om det som att det är naturligt men det märks att hon är livrädd. det är jag också. det finns inget jag har så svårt att acceptera som döden. det är så definitivt, och det känns inte alls naturligt. inte för mig.

idag kom våren. 15 grader i skuggan, strålande solsken och jag invigde solglasögonen. underbart. förutom det - våffeldagen! så efter att jag städat hela ovanvåningen (inklusive mitt rum som inte blivit städat sen sist jag skröt om det vilket nog var ett tag sen) och packat till träningslägret (mhm, ni får gärna säga att jag är duktig!!) hade ellen gjort våfflor som vi åt med vaniljglass. riktig lyx.
ikväll var det träning och det gick faktiskt väldigt bra med foten. körde styrkan och så fullt ut, och så gjorde jag löpningarna men stannade helt när jag vände så jag inte skulle göra något med den. när jag kom hem kändes det lite grann i duschen när jag råkade ställa mig snett, så elins tejpning gjorde nog sitt till att det kändes bra på träningen! ska bli kul med träningsläger imorgon, känns som att det kommer bli en kul helg!

haha en kul konversation innan, mellan mamma och lillasyster. min mamma är inte lite tankspridd.
ellen: alltså, vet ni vad vanjas familj äter till kvällsmat? VÅFFLOR!
mamma: råttlort?..

he said there's no chance in hell this will ever grow to be anything

haha har suttit här med ett tomt inlägg en stund, och kommer fram till att jag inte har särskilt mycket att skriva. biotekniksprovet gick verkligen över förväntan, vilket känns väldigt skönt. som vanligt på måndagar var jag barnvakt till de små när jag kom hem, och de var så himla gulliga idag. när jag kom till dagis stod lilla elise och hängde på staketet:
- TILDA! DÄR KOMMER TILDA, HON SKA HÄMTA MIG! TILDA, TILDA! :D
och så hoppade hon upp i min famn när jag kom in. åh, man blir så glad! när vi kom hem kastade vi frisbee och läste böcker, vi läste billy två gånger för elise tyckte den var så bra, då tröttnade johannes och jag fick sätta på en film till honom istället, beppes godnattsagor. finfina grejer! de kan ju vara riktigt gulliga när de vill.

fot-update: lite svullen men den funkar. ska vila till torsdag, köra lite rehab då, och sen hoppas jag på fullt ut (eller ja, något ditåt. träning iallafall) på träningslägret igen. tejpad, men ändå.

I'm so tired of being me

är det inte vaden så är det foten. idag hoppade en tjej in i mig när jag precis rensat undan en boll, varpå min fot knakade högre än jag någonsin hört den knaka förut och jag fick bli stöttad av planen. är det inte underbart? träningsläger nästa helg, har inte varit skadad på flera år, och nu blir jag skadad två gånger på två veckor. vaden var förstås väldigt lindrig, får hoppas att det går lika fort med foten. tveksamt. hälsar mysan krya på sig med huvudet (snurrigare än vanligt, ojojoj..)!
matchen förlorade vi dessutom med 2-1, de satte 100% av sina målchanser, dvs 2, och vi satte ungefär 1%, dvs 1. nu blev vi alltså tvåa i gruppen i DM, men har bra målskillnad, 10 plusmål, så tror vi har god chans att gå vidare som en av de tre bästa tvåorna. har änsålänge bara sett ett lag som har bättre målskillnad+poäng än oss av tvåorna.

när jag kom hem har jag pluggat för lite bioteknik och duschat. ätit tacos och varm brie med kex har jag också gjort, MUMS! nu blir det lite mer bioteknik, hoppas jag kan det bättre än jag tror till provet imorgon, jag hade ju planerat mvg i bioteknik..

jag satt och tittade på kataloger häromdagen. såg att det fanns civilingenjör med inriktning kemisk biologi och teknisk biologi, vilket verkar väldigt kul ändå. lite mer blandat än bara biologi. jag tycker ändå fysik är kul för det mesta, kemi också. det är därför civilingenjör låter som en så bra idé. frågan är bara vad för någon civilingenjör. det är ett år kvar, jag kommer komma på det. hoppas jag.

always when we fight, I kiss you once or twice and everything's forgotten, I know you hate that

en lugn och skön kväll, med god mat, lite vin, choklad, chips och premiären av män som hatar kvinnor-serien. har varit riktigt trevligt, och så har jag fått lite quality time med mamma och pappa på köpet. inte ofta lillasyster inte är hemma när jag är det.

när serien var slut gick mamma och la sig och pappa började titta på Bond, då bestämde jag mig för att titta på det senaste avsnittet av Mästarnas Mästare som jag missade när jag tränade i tisdags. det kan vara mitt hetaste tips just nu alltså, den serien är underbar. de hittar på så mycket skit, och det är inte som alla andra dokusåpor utan de verkar faktiskt ha riktigt trevligt tillsammans. som slutsång hade de hur som helst den här UNDERBARA låten, The Wannadies – You & Me Song som jag nästan hade glömt bort, eller rättare sagt faktiskt hade glömt bort. man kan inte låta bli att le när man hör den.

två tips i ett inlägg, minsann. imorgon blir det DM-match, på träningen sist ryktades det mittback för min del men verkar ha blivit ändring sedan dess. vi får se helt enkelt! ska bli kul iallafall. resten av dagen får bestå av plugg, och så ska jag försöka fokusera lite bättre än idag för idag blev det inte många knop gjort trots att jag nästan satt från ett till sju (med ungefär 100 pauser, bokstavligen).

the word is on your lips

idag har jag
- ätit frukost
- beklagat mig över regnet
- suttit i telefonkö till SJ i 40 min
- beklagat mig över regnet
- kommit fram, kommit på att johan kanske fått pengarna jag skulle ringa och fråga om
- beklagat mig över regnet
- pluggat bioteknik
- pluggat bioteknik
- pluggat bioteknik

en liten stund till ska jag stå ut, sen är jag klar med immunologin. då var det bara 20 sidor utvecklingsbiologi kvar då..

det var jättemysigt hos maria igår, verkligen. snackade skit med emma och hennes kompisar och badade jacuzzi. presenten var en berlock från thomas sabo, "tro hopp och kärlek". jättefin och hon blev glad tror jag :)


en gammal goding på mig och maria.

little bop beep has lost his sheep, he popped a pill and fell asleep

vaden höll minsann igår och jag tränade på för fullt, underbart! 20 min styrka ungefär och sen nästan 40 minuter intervaller, riktigt jobbigt och det känns i benen idag. fast en skön känsla såhär i efterhand.

samhällen var inställd idag också, så vi slutade 11.20. mamma har nog saknat mig lite på sista tiden för hon har frågat flera gånger om jag inte kan komma in till malmö när jag slutat, så idag gjorde jag slag i saken och åkte in och åt lunch med mamma, dagens pasta på di penco. väldigt gott och prisvärt. efter lunchen följde jag med mamma upp på kontoret och skulle plugga tills hon slutade, men vi båda var väldigt okoncentrerade så vi fikade mest, haha. köpte 20-årspresent till maria också, ni får veta vad det är när hon fått den! vi ska ha myskväll ikväll när hon slutat jobba och äta chilinötter och dricka cocacola.

det är skönt att det är helg. denna kommer bestå av myskvällar, plugg och fotboll. mycket plugg, tyvärr, har ju prov både måndag och fredag nästa vecka. jaja. snart påsklov. förra helgen började vi grillsäsongen, grillade hel, baconlindad fläskfilé med svampfyllning och hamburgare. ikväll blir det fläskfilémedaljonger med hoisinglace. GOTT! jag älskar grillat, särskilt såhär i början.

haha jag fick ett kul sms av johan häromdagen, höll på att skratta ihjäl mig när jag läste.
"jag måste berätta en jättekul sak! jag vaknade mitt i natten av att jag var jättetörstig. och då, utan att tycka det var nåt konstigt (kom på det i morse och fattade inte vad jag hade gjort) så tog jag min lampa, skruvade ur glödlampan och försökte dricka ur den!! men när det bara kom damm, tänkte jag äh typiskt, och så gick jag bort till skrivbordet och drack.."

quite a pointless thing to do

NU är det vår. nästan 10 grader och solsken, det är vad jag kallar vår. iallafall en bra början till det.

fysikprovet gick helt okej, läste aldrig genom labbarna och där rök mitt mvg, mvg-uppgiften var nämligen exakt som en av labbarna vi skulle läst på. attans. i övrigt gick det iallafall bra så hoppas på det bästa. idag har jag börjat plugga till nästa prov, biotekniksprovet vi ska ha på måndag. jag och birger gick hem till honom och pluggade, eftersom samhällen var inställd. mer än jag trodde har satt sig under lektionerna, så det känns faktiskt som lite av en lättnad nu när jag väl börjat. skönt! dock har jag inte pluggat genom allt så vet väl inte vad som väntar.

passfotot blev som vanligt helt gräsligt, men det har en förmåga att bli det av någon anledning. det var redan klart idag, två dagar senare, så får åka in och hämta det någon dag. tar det när jag har bil, det är så långt till stationen. ändå snabbt tycker jag, har för mig att det brukar ta mycket längre tid än så. ingen present köpt till maria än, men det kommer. snart.

igår var jag barnvakt till de stora barnen. alice hade ritat en teckning till mig som föreställde en pyramid, så fint. hon hade kopierat den innan hon färglade också, fiffigt värre. och så hade hon skrivit till tlida på baksidan. så gulligt, hon kunde inte hitta vad det var som blivit fel.
ikväll ska jag vara barnvakt till dem igen, eller rättare sagt nu fram till träningen, och sen ska jag då som sagt träna. vaden höll perfekt för vattengympan, hoppas det går lika bra med brottningen.

inte nåt så fjuttigt som en morgon och en dag

alltså jag blir knäpp på alla som säger att det är vår. visst, det är underbart fint väder, men det ÄR inte vår när det är ca 3 grader ute + blåser vilket gör att det känns som -10. superoptimisterna på spyken sitter redan inne på skolgården och inbillar sig att det är varmt, i själva verket drar de förmodligen bara på sig urinvägsinfektion.

okej, slut på bittra tilda. har fått pluggat mycket fysik i skolan idag på lektionen och hålor och så, så har inte behövt plugga något sen jag kom hem - skönt. kommer nog inte göra det heller, eventuellt kolla genom någon gammal labb kanske.

efter skolan var jag barnvakt. förra veckan var de båda två väldigt gnälliga och trötta, men tills idag hade de piggat på sig. elise har varit sjuk i helgen men idag var hon tillbaka i toppform. hon är två år och har precis lärt sig luras på riktigt, eller vad man ska säga. innan har det varit lite så, "tilda bara så du vet så gör jag inget i köket nu!" (okej, hon pratar inte fullt så bra, men ungefär den kontentan iallafall) men nu luras hon riktigt fiffigt, så det har hon roat sig med idag. det har varit kul, jag gick ju på det mesta så det var perfekt. det tyckte iallafall hon. hon är iallafall väldigt söt, och johannes också.

blev ingen träning för mig idag, vaknade med ont i halsen och tänkte att det är dumt att utmana ödet. hoppas på att vara återställd i hals och vad imorgon. då är det fruktade fysikprovet. jag har fortfarande en dålig magkänsla, trots att jag fick hjälp med de sakerna jag har problem med idag. på eftermiddagen ska vi fixa pass + köpa present till maria och på kvällen hoppas jag på träning. blir nog bra dethär.

och compadres, ni trodde man kunde svika kärlek men det kan man inte

vaden höll såklart ungefär en kvart innan den började göra ont. efter det låg jag och frös med benet i högläge ungefär resten av matchen. en helt okej match, stabil insats iallafall och seger med 4-1. känns bra! vi börjar komma in lite i det nya spelsystemet känns det som, och kul att inte hille var med så någon annan fick göra mål ;)

förutom det har jag mest pluggat fysik idag. duktiga tilda. trots att jag har klarat de flesta uppgifter jag gjort hittills har jag en dålig magkänsla inför provet. känns som att jag kan det alldeles för ytligt. jaja, det ordnar sig säkert, eller inte men då är det så.

imorgon blir det skola, barnvakt och träning. eller rehab iallafall.

I will be your rock of ages

sitter och lyssnar på robbie williams, hade en crush på honom under en period i början av högstadiet, och han är jävligt bra faktiskt. även om ni inte gillar honom, lyssna och tänk er att se honom live. fatta vilken jäkla känsla. det hade jag inte bangat en sekund - och inte mamma heller, så om han kommer till sverige kommer vi förmodligen se honom. bangar inte.

ikväll träffade jag linus och rebecca, vi käkade massa pizza (för första gången på typ ett år åt jag en HEL pizza) och snackade en ohygglig massa skit. så underbart och roligt, kommer på varje gång jag träffar dom (dvs. en gång i halvåret, max) hur kul vi verkligen har tillsammans och att det fanns en anledning till att vi spenderade 8 timmar om dagen tillsammans under hela högstadiet. saknade johanna, vi får planera in något snart - annars får vi se till att studenterna blir det fetaste någonsin.

imorgon ska vi spela dm-match. tror det är samling 14.15, sparade iallafall smset så jag kan kolla sen. jag och jagge sprang idag, han var på världens sämsta humör och efteråt fick jag säront i min vänstra vad, mamma tyckte det såg ut som att jag var helt blå runt muskelfästet men hoppas på att det var inbillning och jag bara sprang konstigt för det var halt eller något. känns fortfarande dåligt, jag behöver var frisk imorgon, jag vill ju göra bra ifrån mig. men det är bättre, kunde inte gå i trappan innan men nu går jag nästan som vanligt på marken iallafall. har inte testat att gå i trappor än dock..

jag och johan hade ju 19 månader i söndags, och idag fick jag min bild hihi. jag fick önska vad jag ville skulle vara med och kom inte på något, men var sugen på vattenmelon så det fick bli det jag sa haha. här kommer resultatet. min lilla sötis.


you can see it through my chest

i morse var jag och amanda och träffade våra projektarbetsbarn för att få feedback om vår bok. haha de är alldeles för snälla och vågar inte säga vad de egentligen tycker tror jag. det enda negativa vi fick var att den var för kort, och det var bara en som tyckte det. jaja, kul om det är sant och de gillar den så mycket som de säger - då har vi en hit på gång.

hade bara en lektion idag, samhäll, och det känns lika onödigt varje gång. innan dess var jag och lämnade alla grejerna från superbowl, matchkläder, flaggor och maskotdräkt, på katte. i eftermiddag har vi haft utvärdering, gick jättebra, vi kom fram till vad som hade funkat bra och vad som verkligen behöver förbättras till nästa år (till exempel inga popcorn och ett städteam som hjälper till att städa för fy fan vad det var drygt!).

träningen ikväll var riktigt skön. det börjar kännas att det gett något att vara på de andra träningarna, man orkar hänga i under hela övningarna. tror att träningsvärken imorgon kommer bli ganska skonsam. den kommer definitivt vara där, men skonsammare än vanligt. och det känns skönt.

fullbokad helg med matcher, myskvällar och fysikplugg. förmodligen mindre fysikplugg än vad som egentligen behövs. suck. provet var visst på tisdag och inte fredag. ops..

so I don't look back, still I'm dying with every step I take

denna veckan är det naturvetardagar på lunds universitet med föreläsningar och shower för högstadie- och gymnasieelver. idag var vi på två föreläsningar. den ena handlade, passande nog om.. bambadam: RÖNTGEN! been there done that och jag hade hört i princip allt han pratade om förr. det var dock en trevlig föreläsning och en trevlig föreläsare så det var helt okej. nästa föreläsning handlade om genterapi av cancer. intressant föreläsning men föreläsaren hade ingen kul röst, så det var svårt att behålla fokus. fick dock lära mig att bara 2 av 1800 som får hjärncancer överlever, riktigt obehagligt. det tänker jag inte få iallafall.
efter föreläsningarna gick jag och inessa och åt baguette på brunius, var inte taggad på gul fiskgryta med gröna bitar. det var gott och trevligt. på esv började vi spela en ny låt, Alphabeat – Fascination. det gick riktigt bra, och var riktigt kul. skönt!

efter skolan träffade jag malin, det var längesen och vi hade massvis att prata om. vi pratade om våren, sommaren och hösten. och massa annat såklart. men påtal om sommar/höst kom vi att prata om jobb, och jag bestämde mig för att ta tag i mig själv och skriva ett cv. malin var snäll och skickade sitt så jag hade en mall att gå efter, och nu är mitt klart. eller ja, mamma ska titta på det imorgon men förutom det! känns härligt, ska börja söka jobb inför sommaren och hösten nu tänkte jag.

slänger in en härlig sommarbild på mig och johan från peace and love också. har inte lagt märke till den innan, men johan är ju så himla söt. han ser verkligen kär ut :)


it's gonna come right back to this

hade förmodligen en av mina sämsta träningar på länge igår, missade 9 av 10 passningar! gjorde dock ett riktigt snyggt mål (kan inte beskrivas, måste upplevas!), och det hör inte till vanligheterna ;) på kvällen gjorde jag, amelie och amanda jättemycket fruktsallad och åt den tillsammans med glass. mums filibabba. bilder hittar ni hos amanda.

då vi somnade på soffan allihop i en stor hög igår blev klockan hela halv tre innan jag kom i säng. i morse ringde min söta lilla johan och väckte mig vid åtta för han behövde hjälp med matten. jag hade iofs sagt att han fick ringa när han ville så får väl skylla mig själv.. och jag hade inget emot det! somnade om som en liten gris fem minuter senare och sov gott tills klockan ringde vid tio. åkte till amanda och ritade bilder till projektet, och jag fick bekräftat det jag länge misstänkt (vetat) - jag är verkligen ingen konstnär. herre gud vad jag är katastrofdålig på att rita. det är helt sjukt.
vi fick gjort en hel del iallafall, och nu är det dags för mig att gå bort och vara barnvakt till de små odjuren. igår var de riktigt gnälliga och jag håller alla tummar för att de ska vara piggare idag. hoppas hoppas hoppas.

anything I'm not

i natt hade jag den sjukaste drömmen. jag drömde att jag sov ända till klockan tolv inatt, dvs ungefär 23 timmar, och följdaktligen missade HELA denna dagen, fysikplugg, att vara barnvakt, träning och tjejkväll. hade hjärtat i halsgropen när jag vaknade, herre gud. blev glad när jag upptäckte att klockan bara var halv tolv på dagen och vände mig om och läste några sidor i min bok istället. skönt.

som sagt är jag ledig idag, och imorgon för den delen. pappa och ellen åkte till vallåsen imorse men eftersom jag ska vara barnvakt fick jag stanna hemma. synd, men skönt att ha huset för sig själv för en gångs skull. lyssnar på lenka och njuter av livet. eller ja, fryser och har lite ångest för att jag inte börjat plugga än, men förutom det njuter jag. fysikprovet är inte förrän nästa fredag men känner jag mig själv rätt kommer jag behöva all förberedelse som är möjlig. dessutom ska jag vara barnvakt tre kvällar och träna tre/fyra nästa vecka (hur det nu ska gå ihop) så ska försöka plugga undan innan dess. måste skriva projektrapport också. det får bli imorgon, ett fysikkapitel idag och så tar vi projektet imorgon. deal.

och så saknar jag johan något sjukt. vände mig om och letade efter honom i sängen hur många gånger som helst igårkväll för att komma på att juste, ingen johan. det är extra tomt när man är ensam hemma. påminn mig om att jag inte ska flytta hemifrån utan honom.

what if the wind's too strong?

allt med superbowl gick bra, det var väldigt lyckat trots att polhem bärgade pokalen i år igen. efter matchen städade vi till halv sex, och när jag skulle gå sa hampus, du förresten tilda, du hade fått parkeringsböter! woho. idag tog jag in bötern från bilen och la den på bänken, och när mamma kom hem la hon den briljanta kommentaren
- åh, vilken skojig parkeringsböter!
hon syftade på att den var gul, men ack så dumt det lät.

johan åkte hem idag, det är alltid lika tråkigt. jag saknar honom redan så det gör ont i hela kroppen, och nästa gång vi ses är inte förrän till påsk. suck. vi har för övrigt 19månadersdag idag, tiden bara flyger förbi. snart har vi väl varit tillsammans i två år eller tjugo.
igår spelade vi vår första dm-match, vann med 9-1 som borde varit det dubbla. skön start på utesäsongen för min del. och så är vi lediga från skolan måndag tisdag, det är helt underbart skönt, lärarna borde kompetensutvecklas oftare. fysikplugg och barnvaktning för min del, kanske projektarbete också, hade varit skönt att bli klar. amanda, jag är stolt över oss!

RSS 2.0